Ģirts Zvirbulis

LTV Ziņu dienesta korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Par «Bayraktar» saziedotajiem 900 000 eiro Ukrainai sūtīs Latvijā ražotus izlūkdronus
Par «Bayraktar» saziedotajiem 900 000 eiro Ukrainai sūtīs Latvijā ražotus izlūkdronus
Nedaudz vairāk kā mēneša laikā Latvijas iedzīvotāji portālā "Ziedot.lv" saziedojuši gandrīz 900 000 eiro "Bayraktar" drona iegādei Ukrainas armijas vajadzībām. Kopumā gan nepieciešami pieci miljoni eiro, bet situācija frontē mainās strauji un rodas arvien jaunas vajadzības. Tādēļ ziedojumu akcijas iniciatori piedāvā savāktos līdzekļus novirzīt citām vajadzībām.
Arestovičs intervijā LTV: Ukrainai vajadzīgas trīs lietas – ieroči, ieroči un ieroči
Arestovičs intervijā LTV: Ukrainai vajadzīgas trīs lietas – ieroči, ieroči un ieroči
Ierodoties neoficiālā vizītē Latvijā, Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Oleksijs Arestovičs pateicās Latvijas valdībai un tautai par Ukrainai sniegto atbalstu. Vienlaikus intervijā LTV viņš uzsvēra ieroču nozīmi, lai iespējami ātrāk panāktu Ukrainas uzvaru un nepieļautu vēl lielāku bojāgājušo skaitu un postījumu apmēru.
Ārvalstu investori satraukti par darbaroku trūkumu
Ārvalstu investori satraukti par darbaroku trūkumu
Ar dzimstības veicināšanu un aizbraukušo tautiešu atgriešanos vien nepietiks, tāpēc jāsāk meklēt iespējas piesaistīt darbaspēku no ārvalstīm. Tā pēc tikšanās ar Ārvalstu investoru padomi sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība"). Tas gan esot premjera privātais viedoklis. Valdības kopējā nostāja par investoru prasībām vērt durvis viesstrādniekiem kopumā ir noraidoša.
Visā Latvijā mežos paaugstināta ugunsbīstamība
Visā Latvijā mežos paaugstināta ugunsbīstamība
Turpinoties sausam laikam, lielākajā daļā Latvijas mežu ir paaugstināta ugunsbīstamība. Tādēļ iedzīvotājus brīvdienās, dodoties atpūsties pie dabas, aicina ievērot īpašu piesardzību.
Koalīcija vienojas par pilnīgu atteikšanos no OIK un atbalstu uzņēmējiem energocenu krīzē
(papildinā...
Koalīcija vienojas par pilnīgu atteikšanos no OIK un atbalstu uzņēmējiem energocenu krīzē (papildināts)
Valdību veidojošās partijas otrdien panākušas politisku vienošanos par pilnīgu atteikšanos no obligātā iepirkuma komponentes (OIK), portālam LSM.lv apstiprināja Finanšu ministrijā. Tāpat koalīcijā panākta vienošanās arī par atbalstu uzņēmumiem energocenu krīzē, kas varētu izmaksāt līdz 200 miljoniem eiro, un to valdība detalizēti varētu skatīt augusta beigās.
Ar misi un kara skartajai Ukrainai veltītām lūgšanām noslēdzas ticīgo svētki Aglonā
(papildināts)
Ar misi un kara skartajai Ukrainai veltītām lūgšanām noslēdzas ticīgo svētki Aglonā (papildināts)
Šodien noslēdzās Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki, kur šogad īpaša uzmanība misē tika veltīta kara skartajai Ukrainai. Aglonas bazilikas sakrālajā laukumā, pulcējot ticīgos un valsts galvenās amatpersonas, notika svētku galvenā Svētā mise. Valsts prezidents Egils Levits, uzrunājot ticīgos, sacīja, ka mūsdienīgas baznīcas pienākums ir būt klātesošai sabiedrības dzīves norisēs.
Latviešu karotājs Ukrainā: Ukraiņi nekad nepiekāpsies!
Latviešu karotājs Ukrainā: Ukraiņi nekad nepiekāpsies!
Ukrainā karo arī vairāki brīvprātīgie no Latvijas, un šajās nedēļās Rīgā ievainojumu ārstēja Uldis Volmārs, kurš kā brīvprātīgais uz Ukrainu devās marta sākumā. "Sirds teica, ka man tur jābrauc un jāpalīdz," intervijā "Panorāmai" sacīja rīdzinieks. Šonedēļ viņš devās atpakaļ uz Ukrainu.
Neskaidrības par gāzes pietiekamību ziemā saglabājas; EM veidos īpašu plānu gāzes nodrošināšanai
Neskaidrības par gāzes pietiekamību ziemā saglabājas; EM veidos īpašu plānu gāzes nodrošināšanai
Neskaidrības jautājumā par dabasgāzes pietiekamību jaunajai apkures sezonai saglabājas. Uzņēmums "Latvijas gāze" šonedēļ izplatīja paziņojumu, ka nespēs nodrošināt pietiekamas gāzes rezerves. Turpretim ekonomikas ministre Ilze Indriksone (Nacionālā apvienība) apgalvo, ka Inčukalna krātuvē gāzes ir vairāk nekā pietiekami. Piektdien, 12. augustā, notika ministres un "Latvijas gāzes" valdes priekšsēdētāja Aigara Kalvīša tikšanās, bet arī pēc tās pilnas skaidrības  nav.
Policija ķer «smagās kājas» – atļautā ātruma pārsniedzējus
(papildināts)
Policija ķer «smagās kājas» – atļautā ātruma pārsniedzējus (papildināts)
"Smaga kāja izraisa nāvi! Nespied gāzi grīdā!" – ar šādu uzsaukumu un aicinājumu nu jau nedēļu turpinās Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) kampaņa. Vai šis vēstījums sasniedzis autovadītājus un pārkāpumu skaits samazinās? Lai to noskaidrotu, Latvijas Televīzija (LTV) devās reidā kopā ar ceļu policistiem.
Pretrunīgi signāli par gāzes rezervēm; «Latvijas gāze» paziņo par nespēju nodrošināt likumā prasīto...
Pretrunīgi signāli par gāzes rezervēm; «Latvijas gāze» paziņo par nespēju nodrošināt likumā prasīto (papildināts)
AS "Latvijas gāze" uz 2022. gada 31. augustu nevarēs nodrošināt Enerģētikas likumā noteikto publiskā tirgotāja pienākumu par nepieciešamo dabasgāzes krājumu apjoma uzglabāšanu Inčukalna pazemes krātuvē, norādīts paziņojumā uzņēmuma mājaslapā. Savukārt Ekonomikas ministrija norādīja, ka uz “Latvijas gāze” vārda Inčukalna gāzes krātuvē tiek glabāta dabasgāze vairāk nekā nepieciešams mājsaimniecību nodrošināšanai.
VSAA e-pakalpojumi būs pieejami vienuviet
VSAA e-pakalpojumi būs pieejami vienuviet
Bērna piedzimšana, darba zaudēšana, slimības pabalstu saņemšana vai pensijas aprēķināšana – gan šajās, gan citās dzīvēs situācijās, kad nepieciešams valsts atbalsts, ļoti būtiski to noformēt pēc iespējas ātrāk. Tādēļ Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) pilnveidojusi e-pakalpojumu saņemšanas iespējas.
Pašvaldības brīdina – kompensācijas par malku, granulām un briketēm var kavēties
Pašvaldības brīdina – kompensācijas par malku, granulām un briketēm var kavēties
Energoresursu pieauguma kompensācijas valdība otrdien, 9. augustā, pieņēma lielā vienprātībā. Sagaidāms, ka arī ceturtdien šis likumprojekts steidzamības kārtā tiks apstiprināts Saeimā. Taču, vai arī ar kompensāciju izmaksu veiksies tikpat raiti? Pašvaldības ceļ trauksmi – valdības izvēlētais administrēšanas mehānisms esot pārāk smagnējs, tādēļ iesniegumu izskatīšana var ievilkties un tiem iedzīvotājiem, kas nav centrālapkures vai dabasgāzes klienti, bet apkurei izmanto malku, granulas vai briketes, sev pienākošos kompensāciju var nākties gaidīt pat vairākus mēnešus.
Varas partijas vienojas par apkures kompensācijām iedzīvotājiem; atbalstu plāno arī uzņēmumiem
(papi...
Varas partijas vienojas par apkures kompensācijām iedzīvotājiem; atbalstu plāno arī uzņēmumiem (papildināts)
Valdību veidojošās partijas pirmdien, 8. augustā, koalīcijas padomes sēdē konceptuāli atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) piedāvāto risinājumu segt pusi no siltumapgādes izmaksu sadārdzinājuma mājsaimniecībām. Turklāt atbalsts būs ne tikai par centrālo apkuri, kā arī apkurē izmantotu elektrību, gāzi un granulām, par ko koalīcija vienojās iepriekš, bet arī par malku un koksnes briketēm. Varas partijas vienojās par atbalstu arī uzņēmējiem.
Rīgā vietvaras iestādēm prasīs taupīt energoresursus
Rīgā vietvaras iestādēm prasīs taupīt energoresursus
Energoresursu cenu kāpumam gatavojas ne vien mājsaimniecības, bet arī pašvaldības. Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis sagatavojis rīkojumu visām pašvaldības iestādēm un kapitālsabiedrībām samazināt energopatēriņu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd