
Dzīve & stils / Virtuve


Savu zivju frikadeļu zupas recepti piedāvā Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Iveta Celkarte.

Ja vēlies pamēģināt kāpostu skābēšanu, ar vienu kāpostu nebūs gana, jāsāk ar kārtīgu daudzumu – 10 kilogramiem, uzskata pavārs Renārs Purmalis. Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" viņš dalījās ar saviem ieteikumiem kāpostu skābēšanā, kurā vislabāk iesaistīt visu ģimeni.

Ir trīs veidi, kā ikdienā samazināt ēdiena izmaksas – var iegādāties lētākus produktus, tērēt mazāk enerģijas gatavošanas procesā un taupīt savu laiku, ko varētu atvēlēt kam citam, – tā Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" norādīja pavārs Renārs Purmalis.

Liela daļa īpašās Gruzijas garšas slēpjas garšvielās – hmeli suneli, ucho suneli, timiānā, koriandrā, Svanetijas sālī. Ja kādreiz šīs garšas bija kaut kas tāls, tagad tās atceļo arī pie mums, tāpēc visu nepieciešamo gruzīnu ēdienu pagatavošanai iespējams iegādāties lielveikalā arī Latvijā, Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" norādīja pavārs Renārs Purmalis.

Pieaugot iedzīvotāju skaitam pasaulē, daudzi pārtikas ražošanas un pārstrādes speciālisti domā par jauniem, alternatīviem produktiem. Pavāri Francijā kā vienu no perspektīvākajiem nākotnes ēdieniem min īpaši apstrādātus kukaiņus un augu dīgstus.

Ar šo sastāvdaļu daudzumu pietiks 12 kūciņām. Šādas un vēl citas kūkas savām viešņām pasniedza Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Nora Poiša.

Viens no Lielbornes muižas izlolotajiem ēdieniem ir cūkas ribiņas – šo ēdienu Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Nora Poiša pasniedza savām viešņām. Recepte pilnībā atklāta netiks, bet pagatavošanas soļi gan, kas ļaus katrai saimniecei izcept savas neatkārtojamās ribiņas.

Šis ēdiens, kuru Latvijas Televīzijas raidījumā "Īstās latvju saimnieces" savām viešņām pasniedza dalībniece Nora Poiša, tapa pateicoties mājražotājas Ludmilas Peculevičas gardajiem sieriem un vēlmei tos iekļaut Lielbornes muižas ēdienkartē. Tādēļ svarīgi ir atrast patiešām labu halloumi jeb grilēšanas sieru.

Šis saldais ēdiens ir ļoti ātri sagatavojams, turklāt nav tik trekns. To var gatavot, cik saldu grib, skaidroja Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Anna Macāne.

"Lubāna klasika" – zivju zupa, ko Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Anna Macāne pasniedza viešņām, vairākas stundas vārīta uz dzīvas uguns čuguna katlā.

Vide un dzīvnieki

Vide un dzīvnieki

Vide un dzīvnieki

Vide un dzīvnieki

Vide un dzīvnieki

Vecāki un bērni

Cilvēkstāsti

Vide un dzīvnieki

Vecāki un bērni

Vecāki un bērni
Svarīgākais šobrīd



















Interesanti



