Dzīve & stils / Virtuve
Pavāra ieteikumi kāpostu skābēšanai – nodarbe visai ģimenei
Pavāra ieteikumi kāpostu skābēšanai – nodarbe visai ģimenei
Ja vēlies pamēģināt kāpostu skābēšanu, ar vienu kāpostu nebūs gana, jāsāk ar kārtīgu daudzumu – 10 kilogramiem, uzskata pavārs Renārs Purmalis. Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" viņš dalījās ar saviem ieteikumiem kāpostu skābēšanā, kurā vislabāk iesaistīt visu ģimeni.
Lēti, bet garšīgi. Pavāra padomi taupīgākai gatavošanai
Lēti, bet garšīgi. Pavāra padomi taupīgākai gatavošanai
Ir trīs veidi, kā ikdienā samazināt ēdiena izmaksas – var iegādāties lētākus produktus, tērēt mazāk enerģijas gatavošanas procesā un taupīt savu laiku, ko varētu atvēlēt kam citam, – tā Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" norādīja pavārs Renārs Purmalis. 
Hačapuri, hinkali un šašliks. Gruzijas ēdienu receptes
Hačapuri, hinkali un šašliks. Gruzijas ēdienu receptes
Liela daļa īpašās Gruzijas garšas slēpjas garšvielās – hmeli suneli, ucho suneli, timiānā, koriandrā, Svanetijas sālī. Ja kādreiz šīs garšas bija kaut kas tāls, tagad tās atceļo arī pie mums, tāpēc visu nepieciešamo gruzīnu ēdienu pagatavošanai iespējams iegādāties lielveikalā arī Latvijā, Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" norādīja pavārs Renārs Purmalis. 
Cūkgaļas ribiņu pagatavošanas knifus māca «Īstā latvju saimniece»
Cūkgaļas ribiņu pagatavošanas knifus māca «Īstā latvju saimniece»
Viens no Lielbornes muižas izlolotajiem ēdieniem ir cūkas ribiņas – šo ēdienu Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Nora Poiša pasniedza savām viešņām. Recepte pilnībā atklāta netiks, bet pagatavošanas soļi gan, kas ļaus katrai saimniecei izcept savas neatkārtojamās ribiņas.
Salāti ar ceptu halloumi sieru un aveņu vinegretu «Īstās latvju saimnieces» gaumē
Salāti ar ceptu halloumi sieru un aveņu vinegretu «Īstās latvju saimnieces» gaumē
Šis ēdiens, kuru Latvijas Televīzijas raidījumā "Īstās latvju saimnieces" savām viešņām pasniedza dalībniece Nora Poiša, tapa pateicoties mājražotājas Ludmilas Peculevičas gardajiem sieriem un vēlmei tos iekļaut Lielbornes muižas ēdienkartē. Tādēļ svarīgi ir atrast patiešām labu halloumi jeb grilēšanas sieru.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd