Dzīve & stils / Virtuve
Piperada – basku omlete ar tomātiem un papriku
Piperada ir tipisks Basku zemes franču daļas ēdiens. Tā gatavošanai var izmantot arī konservētus tomātus un papriku. Sakultās olas tiek pievienotas īsi pirms pasniegšanas. Kopā ar piperadu tiek pasniegts pannā apcepts šķiņķis vai tripočs – basku jēra asinsdesa. Šis ēdiens būs ideāla izvēle interesantām brokastīm!
Ierauga plašais pielietojums – no kebaba līdz sejas maskai
No ierauga gatavotas maizes cepšana atkal kļuvusi par modes lietu, taču ierauga izmantošanas iespējas sniedzas daudz tālāk – no pankūkām līdz sejas maskām, Latvijas Radio 5 jeb pieci.lv raidījumā “Piecas garšas” stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins.
Tomāti noder gan mērcēm, gan saldajiem ēdieniem
Viens no sezonālajiem Latvijas produktiem ir tomāts, no kā var pagatavot dažādas mērces, kaltēt vai pievienot saldajam ēdienam. Ar dažādiem tomātu izmantošanas veidiem raidījumā „Piecas garšas” iepazīstināja pavārs Ritvars Toms Logins.
Melleņu bārbekjū mērce un zivju marināde. Jaunas garšas!
Mellenes ierasts baudīt dažādos desertos, taču šīs aromātiskās meža ogas lieliski var papildināt arī sāļus ēdienu. Kā no mellenēm pagatavot bārbekjū mērci vai marinādi zivīm, Latvijas Radio 5 raidījumā „Piecas garšas” stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins.
Rozā mērce ar jauno biešu lakstiem – gaļas un veģetārā versija
Vasaras pilnbrieds priecē ar pirmo vērā ņemamo dārza ražu. No zemes pamazam raušas ārā arī dažādas saknes, tostarp bietes, bet izmērā vēl tik mazas, ka žēl raut ārā. Lūk, recepte tiem, kuri negrib gaidīt rudeni, lai varētu ēst šā gada bietes, – mērce ar jauno biešu lakstiem, kurā no sārtā auga tiek izmantots pilnīgi viss. Izmēģini versiju ar turku zirņiem vai gaļu!
Nākotnes ēdienkartē būs kukaiņi un tārpi
Pasaulē pieaugot iedzīvotāju skaitam, arvien vairāk pārtiku ražos no kukaiņiem un tārpiem, jo to audzēšana patērē daudz mazāk resursu nekā cūkgaļas vai liellopu gaļas iegūšana.
Izsmalcinātās lācenes. Kā vislabāk saglabāt to garšu?
Lācenes ir izsmalcinātākās ogas Latvijas mežos, un šobrīd tās ir pilnbriedā. Kā tās vislabāk lasīt, ēst svaigā veidā un saglabāt ziemai, Latvijas Radio 5 raidījumā „Piecas garšas” stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt