Dzīve & stils / Virtuve
Svaigie makaronu salāti ar skumbriju – aša un veselīga maltīte
Šie makaronu salāti patiks tiem, kuri meklē idejas ātri pagatavojamai, taču veselīgai maltītei. Dārzeņi, pilngraudu makaroni, olbaltumvielu avots zivs un nedaudz olīveļļas – laba uzturvielu kombinācija, kurā nav nekā lieka. Lai gan zivju konservus mēdz iekļaut veselīga uztura "melnajā sarakstā", arī to vidū ir pieejamas veselīgākas izvēles.
Atspirdzinoša rožu limonāde. Izmēģini!
Jau kādu laiku dārzos krāšņi zied rozes. Tās noder ne tikai acu priecēšanai, bet arī dabiska, atspirdzinoša dzēriena pagatavošanai. Pēdējos gados populāra kļuvusi kafejnīcās un veikalos mazos iepakojumos nopērkama rožu limonāde. Tādu pašu var gatavot mājās no rožu ziedlapiņām, kas savāktas savā dārzā vai kādā tīrā vietā savvaļā. Izmēģini raudzēt rožu limonādi pēc zaļā dzīvesveida bloga “Seek the simple” autores Lauras Arnicānes receptes!
Nīderlandietis pagatavo pasaulē dārgāko hamburgeru
Holandiešu burgeru restorānu īpašnieks Roberts Jans de Vēns  pandēmijas laikā, kamēr viņa uzņēmējdarbība apstājusies, izstrādājis pasaulē dārgākā burgera recepti. Tā cenu – 5000 eiro – veido ekskluzīvās sastāvdaļas, piemēram, milzīgi krabji.
Fiksā franču valriekstu kūka
Piedāvājam sātīgās un ātri pagatavojamās franču valriekstu kūkas recepti. Tas būs lielisks deserts gan viesībām nedaudz plašākā pulkā, gan brīvdienu pasēdēšanai ģimenes lokā.
Kā ar olu dzidrināt buljonu un panēt saldējumu?
Olas, pateicoties to vērtīgajām īpašībām kulinārijā, ir ļoti ierasts produkts virtuvē, taču tās var gatavot arī gluži neierastos veidos – izmantot saldējuma panēšanai, buljona dzidrināšanai vai pat marinēt dzeltenumu, Latvijas Radio 5 jeb pieci.lv raidījumā “Piecas garšas” stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins.
«Īstās latvju saimnieces» Zandas Žentiņas Jāņu siera recepte
Šova “Īstās latvju saimnieces” otrās sezonas uzvarētāja, Valmieras puses “Vīnkalnu” saimniece Zanda Žentiņa dalījās ar savu Jāņu siera recepti, ko iemācījusi vecmāmiņu un ko viņa paredzējusi nodot savu mazmeitu pūrā. Galvenās siera sastāvdaļas ir svaigpiens un biezpiens.
Zemenes saldos un sāļos ēdienos. Izmēģini jaunas garšas!
Zemenēm ir raksturīga izteikta daudzpusība, tādēļ ar savu aromātu un garšu tās labi sader ar dažādiem produktiem. Kā šīs ogas iekļaut sāļos ēdienos, fermentēt un izmantot vēl negatavas, Latvijas Radio 5 jeb pieci.lv raidījumā “Piecas garšas” stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins.
Kā atrast labāko alu un pareizi to baudīt? Skaidro alus someljē
Pretēji plaši izplatītam uzskatam, ka labākais alus ir pildīts stikla pudelēs, labāk baudīt skārdenēs nopērkamo, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam “Pārtikas revidents” norādīja alus brūvētājs un eksperts Andris Rasiņš, kurš sevi dēvē par alus someljē. Tāpat viņš dalījās citos padomos, kā atrast vislabāko alu un pareizi to baudīt.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Populārākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt