Laivojot pa Abulu, raidījuma "Pa straumei" komanda paviesojās saimniecībā “Abullāči”. Tur varēja kārtīgi saēsties svaigas ogas un uzzināt lielisku melleņu kokteiļa recepti, ko iespējams pagatavot jebkurā gadalaikā.
Dzīve & stils / Virtuve
Brauniju jeb brūnīti var pagatavot arī pilnībā bez miltiem, aizvietojot tos ar pupiņām. Papildini to ar ērkšķogām un izdosies lielisks sezonas saldēdiens. Izmēģini pagatavot veselīgo brauniju pēc grafikas dizainera Miķeļa Baštika receptes, ko viņš atklāja LTV raidījumā "Es mīlu ēdienu"!
Šī cūkgaļas šašlika recepte ir pasakaini vienkārša un neprasa stundām ilgus sagatavošanās darbus. Viss, kas nepieciešams, ir gaļa, sīpols, nedaudz garšvielu, iesmi un uguns. Izmēģini vienkāršo cūkgaļas šašlika recepti pēc pavāra Renāra Purmaļa receptes, ko viņš atklāja LTV raidījumā "Gatavo dabā"!
Kabačus var skābēt gluži kā gurķus, tādējādi papildinot savu uzkodu arsenālu arī ar dzelteniem kārumiem. Tas noder arī liela apjoma kabaču vai cukini patēriņa dažādošanai. Recepte vienkārša. Rezultāts īstermiņa lietošanai, bet pārsteigs pat pieredzējušus dārza velšu sālītājus un skābētājus.
Ir īstais laiks, lai no pašu audzētiem vai zemnieku tirgū iepirktiem cukīni un kabačiem pagatavotu svaigus salātus ar pesto. Gatavo vasarīgo ēdienu pēc pavāra Renāra Purmaļa receptes, ko viņš atklāja Latvijas Televīzijas šovā "Es mīlu ēdienu"!
Latvijas vasara ir mainīga. Vienu dienu ārā valda svelme, citu - līņā lietus, un tā vien gribas ietīties mīkstā pledā. Šādās dienās labi iederēsies sātīgā uzkoda "Spēka kumosiņi", ko gatavo no cūku pupām, kartupeļiem un žāvētas gaļas. Izmēģini tos pagatavot pēc Madonas novada Aronas pagasta māju “Lielie Kupri” saimnieces Silvija Čurkstes receptes, ko viņa atklāja Latvijas Televīzijas raidījumā "Īstās latvju saimnieces"!
Humoss parasti tiek gatavots no turku zirņiem, bet kāpēc gan to nepagatavot no vietējā vasaras dārguma - lauka jeb cūku pupām? Šis ir labs veids, kā izmantot cūku pupas, kad visos citos veidos tās jau apnikušas. Gavato cūku pupu humosu pēc receptes, kas izskanēja Latvijas Televīzijas raidījumā „Es mīlu ēdienu”!
Cūku pupu kotletes ir labs veids, kā notiesāt Latvijas vasarai tik raksturīgos pākšaugus. Šis ēdiens īpaši patiks tiem, kurus pēc cūku pupu ēšanas tradicionālā, vienkārši novārītā veidā, piemeklē vēdera ligas - samaltas gaļasmašīnā, organismam tās būs vieglāk pārstrādāt. Gatavo cūku pupu kotletes pēc receptes no Saldus novada, gatavošanas procesam sekojot līdz Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Iekodies Kurzemē"!
Izvērtējot 41 medus paraugu, Latvijas Biškopības biedrības rīkotajā konkursā “Garšīgākais Latvijas gaišais medus 2020” noteikts šī gada garšīgākais Latvijas medus trīs kategorijās – gaišais, tumšais un monoflorais. Par garšīgāko gaišo medu Latvijā tika atzīts pavasara ziedu medus, kas ievākts Skrīveru dendroloģiskajā parkā.
Upenes vislabāk ēst svaigas, tieši no krūma, taču kādu drusku var pagatavot arī vasarīgā desertā. Izmēģini uzmeistarot upeņu zefīrus pēc bloga “Yvette” saimnieces Ivetas Dmitrijevas receptes, kuru viņa atklāja Latvijas Televīzijas raidījumā “Es mīlu ēdienu"!
Jaunākie
Interesanti