Dzīve & stils / Virtuve
Vienkārša ziemas salātu recepte un burciņu sapošana – konservēšanas padomi
Vienkārša ziemas salātu recepte un burciņu sapošana – konservēšanas padomi
Konservējot dārzeņus, galvenais ievērot tīrību – tīrām un sausām jābūt gan burkām, gan vākiem, gan karotēm un visiem citiem priekšmetiem, kas gatavošanas procesā tiek izmantoti, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" uzsvēra kulinārijas un gastronomijas speciāliste, populāru pavārgrāmatu autore, žurnāliste Iveta Galēja un dārzniecības "Neslinko" vadītāja Elga Bražūne. 
Vienkārša un interesanta saldskābo gurķu recepte. Iesaka dārzniece
Vienkārša un interesanta saldskābo gurķu recepte. Iesaka dārzniece
Ja gurķu raža padevusies tik laba, ka apnicis tos sālīt vai marinēt ierastajās marinādēs, var pamēģināt burciņās ziemai pagatavot saldskābos gurķus. Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" ar savu saldskābo gurķu recepti dalījās dārzniecības "Neslinko" vadītāja Elga Bražūne.
Jogurta mērce ar gurķiem un piparmētrām. Tzaziki versija
Jogurta mērce ar gurķiem un piparmētrām. Tzaziki versija
Svaiga, vasarīga un atspirdzinoša tzaziki mērces versiju, kas piestāvēs pie dažādiem ēdieniem – dārzeņiem, gaļas, zivīm, kartupeļiem, čipsiem vai citām sāļām uzkodām. Mērci var ēst tūlīt vai paturēt pāris stundas ledusskapī un ļaut garšām savilkties. Tzaziki mērce labi garšos arī nākamajā dienā.
Pikantā gurķu uzkoda modes mākslinieka Dāvida gaumē. Asi un gardi!
Pikantā gurķu uzkoda modes mākslinieka Dāvida gaumē. Asi un gardi!
Modes mākslinieks Dāvids jau vairākus gadus saimnieko lielā dārzā un siltumnīcā Iecavas upes krastā, kur audzē dažādus labumus. Viņa iecienītākais dārzenis ir gurķis, bet mīļākais to pagatavošanas veids – pikantā uzkoda Āzijas gaumē. Dāvida iecienītais ēdiens, ar kura recepti viņš dalījās ar LSM.lv, būs lieliska piedeva asuma cienītājiem.
Jāņogu cepums, ievārījums un kompots. Trīs receptes no pagātnes
Jāņogu cepums, ievārījums un kompots. Trīs receptes no pagātnes
Vasaras vidus – jāņogu laiks. Visām vēderā vietas nepietiek, tāpēc daļu ogu vērts atvēlēt virtuves eksperimentiem vai krājumiem ziemai. Piedāvājam trīs jāņogu receptes, kas aizgūtas no pagājušā gadsimta 30. gadu izdevumiem "Zeltene" un "Zemkopis".
Sviestā cepta kāpostu karbonāde. Vienkārša recepte no pagātnes
Sviestā cepta kāpostu karbonāde. Vienkārša recepte no pagātnes
Kāpostu karbonādes var ēst gan kā neparastu un vasarīgu piedevu, ja viss cits jau apnicis, vai arī kā pilnvērtīgu pamatēdienu, ko var papildināt ar karoti krējuma vai jogurta un pārkaisīt ar lociņiem. Recepte aizgūta no izdevuma "Zeltene" 1939. gada 15. jūlija numura.
Ērkšķogas ziemai jeb marinēti krizdoļi. Lieliska piedeva pie gaļas
Ērkšķogas ziemai jeb marinēti krizdoļi. Lieliska piedeva pie gaļas
No krizdolēm jeb ērkšķogām var gatavot ne tikai saldus ievārījumus, ko ziemā ēst pie pankūkām un putrām, bet arī lielisku piedevu gaļai. Turklāt marinētas ērkšķogas ir samērā viegli pagatavot – nedaudz jāparosās virtuvē un gards ziemas krājums gatavs. Jāatceras, ka marinējumu jāsteidz gatavot, kamēr ogas vēl ir zaļas.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd