Dzīve & stils / Virtuve
Konservējot dārzeņus, galvenais ievērot tīrību – tīrām un sausām jābūt gan burkām, gan vākiem, gan karotēm un visiem citiem priekšmetiem, kas gatavošanas procesā tiek izmantoti, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" uzsvēra kulinārijas un gastronomijas speciāliste, populāru pavārgrāmatu autore, žurnāliste Iveta Galēja un dārzniecības "Neslinko" vadītāja Elga Bražūne.
Modes mākslinieks Dāvids jau vairākus gadus saimnieko lielā dārzā un siltumnīcā Iecavas upes krastā, kur audzē dažādus labumus. Viņa iecienītākais dārzenis ir gurķis, bet mīļākais to pagatavošanas veids – pikantā uzkoda Āzijas gaumē. Dāvida iecienītais ēdiens, ar kura recepti viņš dalījās ar LSM.lv, būs lieliska piedeva asuma cienītājiem.
No krizdolēm jeb ērkšķogām var gatavot ne tikai saldus ievārījumus, ko ziemā ēst pie pankūkām un putrām, bet arī lielisku piedevu gaļai. Turklāt marinētas ērkšķogas ir samērā viegli pagatavot – nedaudz jāparosās virtuvē un gards ziemas krājums gatavs. Jāatceras, ka marinējumu jāsteidz gatavot, kamēr ogas vēl ir zaļas.