Dzīve & stils / Virtuve
Gārsas pankūkas, zaķkāpostu pesto un pieneņu krēms brulē. Receptes vasarai
Gārsas pankūkas, zaķkāpostu pesto un pieneņu krēms brulē. Receptes vasarai
Gārsa, zaķkāposti, skābenes, pienenes un pat nātres – visus šos pavasara un vasaras zaļumus var baudīt, pievienojot gardiem un vienkāršiem ēdieniem. Pārsteigt sevi un savas garšas kārpiņas Latvijas Radio 5 – "Pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" ieteica un ar receptēm dalījās pavārs Renārs Purmalis.
Viena katla ēdieni pagatavošanai dabā. Pavāra padomi gardai maltītei
Viena katla ēdieni pagatavošanai dabā. Pavāra padomi gardai maltītei
Ēdiens, kura pagatavošanai nepieciešams tikai viens katls, ir ērts risinājums, ne tikai gatavojot mājās, bet arī dodoties pie dabas. Uz ugunskura vienā katlā iespējams pagatavot gan brokastis, gan pusdienas, gan vakariņas, Latvijas Radio 5 – "Pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" ieteica un ar receptēm dalījās pavārs Renārs Purmalis.
Dabā gatavoti deserti. Pavāra ieteikumi vienkāršiem, ašiem un gardiem saldajiem
Dabā gatavoti deserti. Pavāra ieteikumi vienkāršiem, ašiem un gardiem saldajiem
"Mums pavisam noteikti uzlabojas dzīves kvalitāte, ja mēs ēdam labus, garšīgus desertus un pavadām laiku pie dabas," pārliecināts ir pavārs Renārs Purmalis, kurš mudina abas šīs lietas apvienot. Pie dabas vai svētkos pagalmā vasaras sezonā vislabākie deserti ir tie, kas ir vienkārši un bieži vien pagatavoti no pāris augļiem un ogām, pavārs ieteica Latvijas Radio 5 – "Pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci". 
Rabarberu saldēdienu izlase – no Zemgales līdz Islandei
Rabarberu saldēdienu izlase – no Zemgales līdz Islandei
Maija beigās rabarberi savas krokotās lapas jau ir pacēluši krietni virs zemes virsmas – zem tām sārtojas gardie un vērtīgie kāti. Esam sagatavojuši rabarberu desertu izlasi, kurā starp sešiem saldēdieniem ierindojas arī gards rabarberu dzēriens. Septiņas idejas, kā gardi notiesāt sezonas produktu!
Ķekavas novads konkursā meklē savu īpašo ēdienu un garšu
Ķekavas novads konkursā meklē savu īpašo ēdienu un garšu
Daudziem Latvijas novadiem ir savi ēdieni ar vietvārdu nosaukumiem, kā arī savas īpašās garšas, ar kurām lepoties un kuras pazīst ne vien Latvijā, bet arī ārpus tās. Nu arī Ķekavas novads sarosījies un nolēmis meklēt savu īpašo, unikālo garšu, kas veicinātu novada atpazīstamību.
Gārsas pesto, nātru zupa un pieneņu medus. Iekļauj pavasari savā ēdienkartē!
Gārsas pesto, nātru zupa un pieneņu medus. Iekļauj pavasari savā ēdienkartē!
Šobrīd ar visu spēku no zemes lien nātres, gārsa, pienenes un daudzas citas dabas veltes, kuras vērts pavasarī nobaudīt. Turklāt pavasara zaļumus var baudīt ne tikai svaigā veidā, bet no tiem gatavot lieliskus ēdienus ikdienai un svētkiem, Latvijas Radio 5 – "Pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" eksperimentēt virtuvē mudināja pavārs Renārs Purmalis.
Pieneņu pesto. Neviens neuzminēs, no kā tas taisīts!
Pieneņu pesto. Neviens neuzminēs, no kā tas taisīts!
Pieneņu pesto piemīt pikanta, nedaudz rūgtena garša, taču, nezinot sastāvu, neviens nepateiks, no kā tas gatavots. Pieneņu pesto var ziest uz sviestmaizēm, picām, pievienot salātu mērcēm, makaroniem vai ēst vienkārši kopā ar svaigiem tomātiem. Pēc pagatavošanas pesto svarīgi turēt vēsumā, citādi sulīgi zaļo krāsu tas nomainīs uz tumšu – teju melnu.
Laiks ievākt nātres! Der gan tējai, gan čipsiem
Laiks ievākt nātres! Der gan tējai, gan čipsiem
Lielo nātri (Urtica urens) dzēlīgo lapiņu dēļ ievākt ir grūtāk nekā citus ārstniecības augus, taču noteikti ir vērts papūlēties. Farmācijas doktore Vija Eniņa stāsta par nātru vērtīgajām īpašībām un plašo pielietojumu, kas attaisnos ieguldītās pūles, tās lasot.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd