
Dzīve & stils / Virtuve


Spānijas pilsētā Barselonā notikušajā gastronomijas forumā par pasaulē labāko vegānu restorānu atzīts Nīderlandes sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums "De Nieuwe Winkel". Tā darbinieki apgalvo, ka šāds ēdiens ir ne tikai veselīgs, bet rada jaunus izaicinājumus.

Francijas apgabalā Dofinē iecienītais gratēns ir klasisks un vienkāršs ģimenes ēdiens, kuru var ēst gan kā pamatēdienu, gan kā piedevu gaļai un zivīm.

Rudens ir laiks, kad savu sezonas uznācienu piedzīvo ķirbji. Zīmīgi, ka tos var gatavot kā saldajos, tā sāļajos ēdienos, atliek vien izlemt un ķerties klāt. Dažādas ķirbju pagatavošanas receptes aizgūtas no izdevuma "Zeltene" pagājuša gadsimta 30. gadu numuriem.

Zupas, brieža šmoris un cūkgaļas ribiņas – ēdieni, kuri pavisam noteikti iederas uz rudenīgajiem pusdienu galdiem. Sātīgo ēdienu receptes piedāvā Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces.

Par Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" šīs sezonas uzvarētāju kļuvusi Nora Poiša no Sēlijas, iegūstot galveno balvu – 1000 eiro. Septiņos raidījumos septiņas saimnieces no Zemgales, Vidzemes, Sēlijas, Latgales un Kurzemes rādīja savu kulināro meistarību un pārsteidza ar viesmīlību.

Kā pagatavot sier’ kūciš’ ar persikiem stāsta Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Iveta Celkarte.

Savu ceptas zivs recepti piedāvā Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Iveta Celkarte.

Savu zivju frikadeļu zupas recepti piedāvā Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Iveta Celkarte.

Ja vēlies pamēģināt kāpostu skābēšanu, ar vienu kāpostu nebūs gana, jāsāk ar kārtīgu daudzumu – 10 kilogramiem, uzskata pavārs Renārs Purmalis. Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" viņš dalījās ar saviem ieteikumiem kāpostu skābēšanā, kurā vislabāk iesaistīt visu ģimeni.

Ir trīs veidi, kā ikdienā samazināt ēdiena izmaksas – var iegādāties lētākus produktus, tērēt mazāk enerģijas gatavošanas procesā un taupīt savu laiku, ko varētu atvēlēt kam citam, – tā Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" norādīja pavārs Renārs Purmalis.

Tehnoloģijas un zinātne

Vecāki un bērni

Vecāki un bērni

Vecāki un bērni
Svarīgākais šobrīd


















