Dzīve & stils / Virtuve
Nupat ienākušās pirmās tomātu ražas, un, lai gan šobrīd tomātus ar prieku var baudīt svaigus, laiks sākt domāt, kā tos saglabāt arī ziemai, tāpēc Saiva Pekuse, dārzkopības speciāliste no saimniecības "Neslinko", Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" atklāja tomātu kečupa recepti, kas savulaik godalgota Brenguļu tomātu svētkos.
Kabačus sagatavot ziemai var gan saldējot, gan marinējot. Kabaču saldēšanas knifus un universālu marinādes recepti, ko izmantot var arī tomātu un gurķu marinēšanai, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" atklāja kulinārijas un gastronomijas speciāliste, populāru pavārgrāmatu autore, žurnāliste Iveta Galēja un dārzkopības speciāliste no saimniecības "Neslinko" Saiva Pekuse.
Šajā nedēļas nogalē Dienvidkurzemē sākas "Mājas kafejnīcu dienu" maratons, kas turpināsies līdz pat septembra vidum. Mājas kafejnīcu dienas Latvijā notiek jau trešo reizi, un tās gūst arvien lielāku popularitāti. Uz vienu vai divām dienām māju saimnieki atver savas durvis, kļūst par šefpavāriem un viesmīļiem. Dienvidkurzemē varēs baudīt gan lavandas mājburgerus jūras krastā, gan cepelīnus leišmalē, gan picas pie Tāšu ezera.