Dzīve & stils / Virtuve
Fermentētas dzērvenes. Vienkārši un gardi!
Fermentētas dzērvenes. Vienkārši un gardi!
Sezonas produktu dzērvenes var ēst ne tikai uzreiz svaigas vai saldos desertos pagatavotas, bet arī sāļā veidā – ogas raudzējot jeb fermentējot, Latvijas Radio Pieci raidījumā "Piecas garšas" ieteica pavārs Ritvars Toms Logins. Fermentētas dzērvenes ir kaperiem līdzīga piedeva, ko baudīt dažādos ēdienos.
«Īstās latvju saimnieces» deserta recepte. Parfē ar ogu mērci
«Īstās latvju saimnieces» deserta recepte. Parfē ar ogu mērci
No tuvējā apkārtnē sadabūtām sastāvdaļām tapis parfē "Ziedkalnu" saimniecības gaumē – pasniegts ar aveņu–zemeņu mērci un dekorēts ar piparkūku taureni. Savu deserta recepti piedāvā Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Ināra Zadaua.
Brieža gaļas šmoris. «Īstās latvju saimnieces» recepte
Brieža gaļas šmoris. «Īstās latvju saimnieces» recepte
Cepta paprika, cepts ķirbītis, cepts kartupelītis un aromātisks brieža šmoris – tādu pamatēdienu galdā cēla Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Ināra Zadaua, bet viešņas atzina – gaļa bija mīksta un labi iemarinēta.
Maizītes ar dārzeņiem. «Īstās latvju saimnieces» recepte
Maizītes ar dārzeņiem. «Īstās latvju saimnieces» recepte
"Jaunu Ameriku nav ko izgudrot" – tā, pasniedzot savām viešņām sviestmaizes ar savā saimniecībā audzētiem tomātiem, gurķiem, ceptiem kabačiem, kā arī paštaisītus ķiploku grauzdiņus, sacīja Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Ināra Zadaua.
Buljons no dārzeņu mizām vai zivs asakām. Samazini izmestās pārtikas daudzumu!
Buljons no dārzeņu mizām vai zivs asakām. Samazini izmestās pārtikas daudzumu!
Ikdienā cilvēku izmestais pārtikas daudzums ir tiešām liels, taču katram no mums to ir iespējams samazināt, izmantojot produktus pilnībā. Piemēram, dārzeņu mizas un zivs asakas var izlietot, lai pagatavotu garšīgus buljonus, Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" ieteica pavārs Renārs Purmalis. 

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd