Cepti kartupeļi karameļu mērcē

Cepti kartupeļi karameļu mērcē ir iecienīts ēdiens ledāju un vulkānu zemē Islandē. Tā būs interesanta piedeva gaļai vai salātiem.

Kartupeļu pasniegšana ar karameļu mērci.

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg mazu kartupeļu
  • kaltēts timiāns
  • sāls
  • apm. 80 g sviesta
  • apm. 50 ml eļļas

Mērcei :

  • 200 ml saldā krējuma
  • 120 g cukura
  • 50 g sviesta

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādu temperatūrai. Kartupeļus nomazgā un sagriež četrās daļās. Cepešpannu ieziež ar eļļu. Ieliek sagrieztos kartupeļus. Uzber timiānu un sāli. Pieliek sviesta piciņas. 30 minūtes cep krāsnī 220 grādu temperatūrā, ik pa laikam apgriežot.

Mērces gatavošana

Sviestu vidējā temperatūrā izkausē katlā. Pievieno cukuru un maisa ar koka karoti, līdz cukurs ir izšķīdis. Samazina temperatūru. Pielej saldo krējumu un apmēram 10 minūtes maisa mērci, līdz tā karamelizējas. Turpina maisīt, lai karamele nepiedeg. Īsi pirms pasniegšanas karstu pārlej pāri kartupeļiem.

Cepti kartupeļi karameļu mērcē.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt