
Sastāvdaļas
- 1,5 kg mazu kartupeļu
- kaltēts timiāns
- sāls
- apm. 80 g sviesta
- apm. 50 ml eļļas
Mērcei :
- 200 ml saldā krējuma
- 120 g cukura
- 50 g sviesta
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādu temperatūrai. Kartupeļus nomazgā un sagriež četrās daļās. Cepešpannu ieziež ar eļļu. Ieliek sagrieztos kartupeļus. Uzber timiānu un sāli. Pieliek sviesta piciņas. 30 minūtes cep krāsnī 220 grādu temperatūrā, ik pa laikam apgriežot.
Mērces gatavošana
Sviestu vidējā temperatūrā izkausē katlā. Pievieno cukuru un maisa ar koka karoti, līdz cukurs ir izšķīdis. Samazina temperatūru. Pielej saldo krējumu un apmēram 10 minūtes maisa mērci, līdz tā karamelizējas. Turpina maisīt, lai karamele nepiedeg. Īsi pirms pasniegšanas karstu pārlej pāri kartupeļiem.
