Dzīve & stils / Virtuve
Hačapuri, hinkali un šašliks. Gruzijas ēdienu receptes
Hačapuri, hinkali un šašliks. Gruzijas ēdienu receptes
Liela daļa īpašās Gruzijas garšas slēpjas garšvielās – hmeli suneli, ucho suneli, timiānā, koriandrā, Svanetijas sālī. Ja kādreiz šīs garšas bija kaut kas tāls, tagad tās atceļo arī pie mums, tāpēc visu nepieciešamo gruzīnu ēdienu pagatavošanai iespējams iegādāties lielveikalā arī Latvijā, Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" norādīja pavārs Renārs Purmalis. 
Cūkgaļas ribiņu pagatavošanas knifus māca «Īstā latvju saimniece»
Cūkgaļas ribiņu pagatavošanas knifus māca «Īstā latvju saimniece»
Viens no Lielbornes muižas izlolotajiem ēdieniem ir cūkas ribiņas – šo ēdienu Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Nora Poiša pasniedza savām viešņām. Recepte pilnībā atklāta netiks, bet pagatavošanas soļi gan, kas ļaus katrai saimniecei izcept savas neatkārtojamās ribiņas.
Salāti ar ceptu halloumi sieru un aveņu vinegretu «Īstās latvju saimnieces» gaumē
Salāti ar ceptu halloumi sieru un aveņu vinegretu «Īstās latvju saimnieces» gaumē
Šis ēdiens, kuru Latvijas Televīzijas raidījumā "Īstās latvju saimnieces" savām viešņām pasniedza dalībniece Nora Poiša, tapa pateicoties mājražotājas Ludmilas Peculevičas gardajiem sieriem un vēlmei tos iekļaut Lielbornes muižas ēdienkartē. Tādēļ svarīgi ir atrast patiešām labu halloumi jeb grilēšanas sieru.
Svaigs mazsālīts zandarts «Īstās latvju saimnieces» gaumē
Svaigs mazsālīts zandarts «Īstās latvju saimnieces» gaumē
Svaigai zivij pat garšvielu nevajag, tā pati par sevi ir garšīga un aromātiska, – tā par svaigu mazsālītu zandartu sacīja Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Anna Macāne no "Zvejniekiem" Lubāna ezera krastā, kura savām viešņām kā uzkodu pasniedza maizītes ar mazsālītu zivi.
«Billīšu» ābolmaize – cep dzejnieku Virzas un Stērstes mazmazmeita
«Billīšu» ābolmaize – cep dzejnieku Virzas un Stērstes mazmazmeita
Rudenīgi smagi un reibinoši smaržo rozes, tālumā ceļa jūtīs klaigā dzērves, klusi paukšķēdami krīt mazie saldie ābolīši, dzīvelīgais mājas sargs ar skanīgo vārdu – Milu – cerīgi snaikstās, cerēdams, ka no saimnieces rokām kāds kriksītis izslīdēs, gaisā burtiski virmo smaržīgas ābolkūkas apsolījums…
Atkārtoti izdota Antoņinas Masiļūnes recepšu grāmata latgaliešu valodā
Atkārtoti izdota Antoņinas Masiļūnes recepšu grāmata latgaliešu valodā
Jaunā dizainā izdota Antoņinas Masiļūnes pavārgrāmata latgaliešu valodā. Grāmata kulinārei klajā nāca 1992. gadā, un tā joprojām ir vienīgā pavārgrāmata latgaliešu valodā. Pavārgrāmatas pārizdošanas idejas autore ir Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas docente Diāna Apele. Tieši viņa pirms 30 gadiem veidoja pavārgrāmatas māksliniecisko noformējumu.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Svarīgākais šobrīd