Sadaļas Sadaļas
Dzīve & stils / Virtuve
Gatavošana Lieldienās. Smiltenes tehnikumā uzklausīti ieteikumi
Šajās Lieldienās ciemos iet nevarēsim, nebūs arī lielu, publisku pasākumu, bet toties būs daudz laika radošai izdomai, lai šos svētkus atzīmētu ģimenes lokā. Un, kā jau esot mājās, šo izdomu vislabāk var likt lietā virtuvē, lai Lieldienu galdā nebūtu tikai krāsotas olas. Latvijas Radio, lai smeltos idejas Lieldienu galdam, devās* uz Smiltenes tehnikumu.
Diētas ārstes produktu izvēle retam veikalu apmeklējumam
Lai ierobežotu koronavīrusa izplatību, cilvēki tiek mudināti veikalus apmeklēt retāk. Diētas ārstes Lolitas Neimanes novērojumi liecina, ka daudzi tagad pārpilda ledusskapi ar produktiem, kam ir īss derīgums termiņš. Laikus to visu nav iespējams apēst, un sabojājušos produktus nākas izmest, tādējādi radot atkal jaunu vajadzību doties uz veikalu. Ko likt galdā, lai uz veikalu varētu iet pēc iespējas retāk, vienlaikus nodrošinot sev pilnvērtīgu uzturu?
Tradicionālie Zemgales virteņi. «Pa straumei» recepte
Šo tradicionālo Zemgales ēdienu - virteņus - vari pagatavot gan mājās uz plīts, gan svaigā gaisā uz ugunskura. Dzīvā uguns, protams, ēdienam piešķir īpašu aromātu. Un brīvā dabā pēc patīkama piedzīvojuma baudīta maltīte allaž ir gardāka par ikdienišķo. Piedāvājam Dairas Jātnieces virteņu recepti. 
Itālijā cep koronavīrusam līdzīgas kūciņas
Lai arī Itālija ir tā Eiropas valsts, kur konstatēts visvairāk saslimšanas ar koronavīrusu gadījumu, tas nav atņēmis itāļiem humora izjūtu. Piemēram, kāda konditoreja izdomājusi cept kūciņas, kas izskatās pēc "Covid-19".
Ielu ēdiena festivālā Vecrīgā kārdina pasaules virtuve ar latvisku izpildījumu
Vecrīgā visas dienas garumā sestdien notiek ielu ēdiena jeb "Street Food" festivāls, kur 16 ēdinātāji gastronomisko prieku baudītājus lutina ar dažādiem gardiem ēdieniem, kas top turpat acu priekšā. Gardēžu ceļš ved uz Vecīgu, jo Kaļķu un Vaļņu ielu krustojumā gaisā virmo ēdienu smarža - uz dzīvas uguns čurkstinās dažāda veida gaļas - no pīles, jēra, cūkgaļas un vistas līdz medījumiem, milzīgos katlos burbuļo sātīgas zupas, top pankūkas, burgeri, astoņkāji un grūbas meksikāņu gaumē.
ASV pieaug virtuālo restorānu popularitāte
Tūkstošiem restorānu ASV attīsta virtuālos pakalpojumus, jo klienti labprāt izmanto mobilās aplikācijas ēdiena pasūtīšanai. Tas ļauj tikt pie kārotā daudz ātrāk, turklāt ar iespēju novērtēt saņemto pakalpojumu.
Beļģijas jaunā gastronomija – vafeles ar zosu aknām
Beļģija ir pazīstama ar ļoti gardām uzkodām, sākot no saldajām vafelēm ar saldējumu līdz frī kartupeļiem. Lai gan daudziem šīs tradicionālās uzkodas vienmēr būs pirmā izvēle, augstās klases “Michelin” pavāri uzskata, ka pienācis laiks kam jaunam. Viņi piedāvā vafeles ar zosu aknām jeb tā saukto “foie gras”.
Baltijas zivis, ceptas amaranta un kvinoja tempurā. «Divi šefi» recepte
Pie "Divi šefi" šefpavāra Jura Latišenoka viesojas nozares kolēģe jeb «Street Food Latvia» vadītāja Monta Vecozola. Viņa kopā ar domubiedriem nolēma veidot uzņēmumu, kas apvieno dažādus ielu ēdinātājus, un attīstīt šo kustību Latvijā. Juris ar Montu arī kopīgi pagatavos Baltijas zivis, ceptas amaranta un kvinoja tempurā, ar dārzeņu un mārrutku - ābolu mērci. Piedāvājam šo recepti. 
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt