Dzīve & stils / Virtuve
Latvijas zelts – smiltsērkšķis – īpašu garšu veido kopā ar baltās šokolādes saldumu un kafijas rūgto toni. Neizsakāmi sezonāli. Tā ir mīlestības garša, kur kumoss pēc kumosa pazūd. Un noformējums ir liela brīnumatslēga. Savu īpašo deserta recepti piedāvā Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Elīna Cēsniece.
Šī zupa ir Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces Elīnas Cēsnieces vasaras klasika. Īpaši, kad ir lauku gurķu sezona. Pateicoties pievienotajai melonei un apceptajām garnelēm, tā iegūst austrumniecisku pieskaņu. Šī zupa lieliski der vieglām vasaras maltītēm, jo īpaši, kad ir liela tveice un tā vien kārojas apēst ko veldzējošāku.
''Zero waste'' jeb bezatkritumu dzīvesveida principus iespējams ieviest arī virtuvē, mēģinot samazināt izmesto ēdiena atlikumu daudzumu. To var darīt, gan rūpīgi plānojot savu ēdienkarti un neiegādājoties neko lieku, gan izmantojot produktus pilnvērtīgi. Piemēram, ne visi dārzeņi obligāti jāmizo, Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" ieteica pavārs Renārs Purmalis.
Vasarā ikvienas īstas saimnieces siltumnīca pārvēršas par tomātu rančo ar vismaz piecu veidu šķirnēm, tāpēc tomāti jāliek lietā un jāgatavo it kā vienkāršā, bet sātīgā tomātmaize ar pasaules pieskaņu, kura tā vien garšo pēc "vēl"! Ar savu īpašo tomātmaizes recepti Latvijas Televīzijas raidījumā "Īstās latvju saimnieces" dalījās Elīna Cēsniece.
Kuskuss nav jāvāra, pietiek vien apliet ar buljonu un sajaukt ar sakapātiem dārzeņiem. Šo piedevu viens no Lielbritānijā pazīstamākajiem šefpavāriem Toms Keridžs iesaka baudīt ar grilētu makreli.
Ribiņas ir labākais cūkgaļas gabals, jo tajā ir viss – treknums, liesums, sulīgums. Ņemot vērā, ka nupat sākusies cidoniju un ābolu sezona, ir īstais laiks, lai ribiņas pagatavotu tieši ar šīm rudens veltēm – ar savu recepti un ieteikumiem Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" dalījās pavārs Renārs Purmalis.