Dzīve & stils / Virtuve
Smiltsērkšķu un baltās šokolādes musa kārtojums «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Smiltsērkšķu un baltās šokolādes musa kārtojums «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Latvijas zelts – smiltsērkšķis – īpašu garšu veido kopā ar baltās šokolādes saldumu un kafijas rūgto toni. Neizsakāmi sezonāli. Tā ir mīlestības garša, kur kumoss pēc kumosa pazūd. Un noformējums ir liela brīnumatslēga. Savu īpašo deserta recepti piedāvā Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Elīna Cēsniece.
Aukstā gurķu zupa ar tīģergarnelēm un meloni «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Aukstā gurķu zupa ar tīģergarnelēm un meloni «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Šī zupa ir Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces Elīnas Cēsnieces vasaras klasika. Īpaši, kad ir lauku gurķu sezona. Pateicoties pievienotajai melonei un apceptajām garnelēm, tā iegūst austrumniecisku pieskaņu. Šī zupa lieliski der vieglām vasaras maltītēm, jo īpaši, kad ir liela tveice un tā vien kārojas apēst ko veldzējošāku.
Pagatavo burkānu biezzupu un līņu kroketes pēc «zero waste» principiem
Pagatavo burkānu biezzupu un līņu kroketes pēc «zero waste» principiem
''Zero waste'' jeb bezatkritumu dzīvesveida principus iespējams ieviest arī virtuvē, mēģinot samazināt izmesto ēdiena atlikumu daudzumu. To var darīt, gan rūpīgi plānojot savu ēdienkarti un neiegādājoties neko lieku, gan izmantojot produktus pilnvērtīgi. Piemēram, ne visi dārzeņi obligāti jāmizo, Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" ieteica pavārs Renārs Purmalis. 
Tomātmaize «Lieliskā» – «Īsto latvju saimnieču» jaunākās dalībnieces recepte
Tomātmaize «Lieliskā» – «Īsto latvju saimnieču» jaunākās dalībnieces recepte
Vasarā ikvienas īstas saimnieces siltumnīca pārvēršas par tomātu rančo ar vismaz piecu veidu šķirnēm, tāpēc tomāti jāliek lietā un jāgatavo it kā vienkāršā, bet sātīgā tomātmaize ar pasaules pieskaņu, kura tā vien garšo pēc "vēl"! Ar savu īpašo tomātmaizes recepti Latvijas Televīzijas raidījumā "Īstās latvju saimnieces" dalījās Elīna Cēsniece.
Uz grila cepta makrele rozmarīna «gultā». Gatavo ārā arī rudenī!
Uz grila cepta makrele rozmarīna «gultā». Gatavo ārā arī rudenī!
Lai arī vasara nu piekāpusies rudenim, tas nenozīmē, ka grilēšanas un ārā gatavošanas sezona ir galā. Pavisam noteikti šogad vēl vērts pagūt nogaršot uz grila ceptu makreli ar rozmarīnu. Kā to pagatavot, skaidroja viens no zināmākajiem Lielbritānijas šefpavāriem Toms Keridžs.
Lielie rēķini rosina taupīt enerģiju arī itāļu virtuvēs
Lielie rēķini rosina taupīt enerģiju arī itāļu virtuvēs
Augstās enerģijas cenas Itālijā raisījušas plašas diskusijas par taupības pasākumiem – viens no risinājumiem ir gatavot slaveno itāļu pastu bez liesmas. Problēma ietekmē arī ēdiena gatavošanu, un valsts sašķēlusies divās nometnēs pat saistībā ar pastas pagatavošanas niansēm.
Sulīgas cūkgaļas ribiņas ar cidonijām, āboliem un alu. Iesaka pavārs
Sulīgas cūkgaļas ribiņas ar cidonijām, āboliem un alu. Iesaka pavārs
Ribiņas ir labākais cūkgaļas gabals, jo tajā ir viss – treknums, liesums, sulīgums. Ņemot vērā, ka nupat sākusies cidoniju un ābolu sezona, ir īstais laiks, lai ribiņas pagatavotu tieši ar šīm rudens veltēm – ar savu recepti un ieteikumiem Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" dalījās pavārs Renārs Purmalis. 
Dažādu sēklu maize bez miltiem. Pavārs iesaka vienkāršu recepti
Dažādu sēklu maize bez miltiem. Pavārs iesaka vienkāršu recepti
Svaiga, pašcepta maize ir daudz garšīgāka nekā tā, kas iegādāta veikalā. Ja ir vēlme ēst veselīgi un uzturā mazāk lietot miltus, maizi var izcept arī no dažādām sēklām un riekstiem. Ar savu recepti Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" dalījās pavārs Renārs Purmalis. 
Uz grila cepts šokolādes banāns – viegli pagatavojams našķis
Uz grila cepts šokolādes banāns – viegli pagatavojams našķis
Šis ir viegli un ātri pagatavojams našķis, kuru visērtāk būs ēst ar karoti, ik pa brīdim pārlejot banānu ar notecējušo īrisa konfekšu un šokolādes mērci, raidījumā "Toms Keridžs gatavo dārzā" teica viens no zināmākajiem Lielbritānijas šefpavāriem Toms Keridžs.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd