Dzīve & stils / Virtuve
Uz grila cepts šokolādes banāns – viegli pagatavojams našķis
Uz grila cepts šokolādes banāns – viegli pagatavojams našķis
Šis ir viegli un ātri pagatavojams našķis, kuru visērtāk būs ēst ar karoti, ik pa brīdim pārlejot banānu ar notecējušo īrisa konfekšu un šokolādes mērci, raidījumā "Toms Keridžs gatavo dārzā" teica viens no zināmākajiem Lielbritānijas šefpavāriem Toms Keridžs.
Deviņas idejas, kā pagatavot kabačus un cukīni
Deviņas idejas, kā pagatavot kabačus un cukīni
Kabacī ir ārkārtīgi daudz C vitamīna, folijskābes un karotīna, savukārt cukīni satur daudz magnija un kālija, tāpēc šos dārzeņus ir vērts iekļaut ikdienas uzturā. Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" ar deviņiem veidiem, kā pagatavot kabačus un cukīni, dalījās pavārs Renārs Purmalis. 
Grilētas vistas krūtiņas sviestmaize ar garšaugu majonēzi
Grilētas vistas krūtiņas sviestmaize ar garšaugu majonēzi
Šo ēdienu var gatavot, dodoties atpūsties kempingā pie dabas. Lielāko daļu priekšdarbu var paveikt mājās, bet uz oglēm atliks vien uzcept gaļu un salikt sviestmaizi kopā, ieteica viens no zināmākajiem Lielbritānijas šefpavāriem Toms Keridžs.
Kombuča jeb tējas sēne. Kā pagatavot un izmantot?
Kombuča jeb tējas sēne. Kā pagatavot un izmantot?
Ķīnā jau 200 gadus pirms mūsu ēras baudīja tējas sēnes dzērienu jeb kombuču, taču Eiropa ar to iepazinās tikai 20. gadsimta sākumā. Īpaši šo dzērienu iecienīja Vācijā un Krievijā, taču pēdējā desmitgadē šis fermentācijas procesā iegūtais dzēriens ieguvis lielu popularitāti arī citviet. Kā pagatavot kombuču un kur to pielietot, Latvijas Radio 5 jeb pieci.lv raidījumā "Piecas garšas" atklāja pavārs Ritvars Toms Logins.
Viegli kāpostu salāti ar fenheli. Gardi ar garšvielām bagātiem gaļas ēdieniem
Viegli kāpostu salāti ar fenheli. Gardi ar garšvielām bagātiem gaļas ēdieniem
Šie salāti būs kā labs kontrasts kopā ar garšvielām bagātiem gaļas ēdieniem, tie ir svaigi, ar tekstūru un kraukšīgumu, raidījumā "Toms Keridžs gatavo dārzā" sacīja viens no zināmākajiem Lielbritānijas šefpavāriem Toms Keridžs. Šajā receptē netiek izmantota majonēze, lai salāti sanāktu vieglāki.
Grilēts veģetārais burgers ar dūmakaino mērci. Iedvesmojies eksperimentiem!
Grilēts veģetārais burgers ar dūmakaino mērci. Iedvesmojies eksperimentiem!
Veģetāro burgeru var pagatavot dažādos veidos, visu nosaka garšvielas. Tam, vai burgerā ir gaļa vai tās nav, nav nozīmes, jo tā garšu īpašu padara tieši garšvielas pietiekamā daudzumā. Izcils ēdiens vasarai – tā šo uz grila tapušo burgeru raidījumā "Toms Keridžs gatavo dārzā" sauca viens no zināmākajiem Lielbritānijas šefpavāriem Toms Keridžs.
Japāņiem latviešu ēdieni garšo – par mūsu virtuvi top grāmata japāņu valodā
Japāņiem latviešu ēdieni garšo – par mūsu virtuvi top grāmata japāņu valodā
Drīzumā to, kas ir pelēkie zirņi ar speķi, rupjmaizes kārtojums, Valmieras vai Rūjienas salāti un vēl citi mums raksturīgie ēdieni varēs uzzināt arī Japānā, jo top Latvijas tradicionālo ēdienu pavārgrāmata, kuru veido japāniete, ēdienu kultūras pētniece Keiko Sasaki. Speciāli šai pavārgrāmatai ēdienus gatavoja vairākas atzītas Latvijas saimnieces un pavāri. Viņu vidū arī rūjieniete Guna Ķibere, kura Latvijas Radio pastāstīja – japāņiem mūsu ēdieni garšo.
Kā pagatavot auksto zivju zupu. Recepte jūras velšu cienītājiem
Kā pagatavot auksto zivju zupu. Recepte jūras velšu cienītājiem
Tradicionālā zivju zupa ar dārzeņiem ir zināma ikvienam, taču no zivīm un dažādām eksotiskām jūras veltēm, kas atrodamas tirgū, iespējams pagatavot arī zivju auksto zupu. Ar savu recepti un ieteikumiem Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" dalījās pavārs Renārs Purmalis. 
Etiķa esence pret galda etiķi – kā pārrēķināt
Etiķa esence pret galda etiķi – kā pārrēķināt
Vasarai tuvojoties izskaņai, atkal pārlasām vecmāmiņu labāko konservēšanas recepšu pierakstus, bet tur – etiķa esence, kas pārtikas veikalos vairs nav pieejama. Labā ziņa ir tā, ka, ievērojot proporcijas, 70% etiķa esenci var veikli aizvietot ar 9% galda etiķi.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd