Sadaļas Sadaļas
Dzīve & stils / Virtuve
Uztura speciāliste: nevajag samocīt zivs garšu zem majonēzes mākoņa
Laika gaitā Eiropas zušu (Anguilla anguilla) skaits ir kritiski samazinājies – kādreiz tos nozvejot upēs bija salīdzinošo viegli, vēl pagājušajā gadsimtā Latvijā tā bija delikatese, tad tagad šī zivs ir uz izmiršanas robežas. Iemesli tam ir vairāki, taču rūpēties par to, lai šo zivju populācija atkal sāktu augt, var ikviens cilvēks, vienkārši atsakoties no zušu lietošanas uzturā, skaidroja Latvijas Radio raidījums “Kā labāk dzīvot”.
Cūkgaļas sviestmaize ar pikantajiem dārzeņiem
Sātīgā cūkgaļas sviestmaize ir ēdiens, kurā ierasti produkti tiek ietērpti mazāk ierastās, pikantās garšās. Rezultātā izdodas gan baudījums garšas kārpiņām, gan mierinājums izsalkušam vēderam. Gatavo cūkgaļas sviestmaizi pēc šefpavāra Uģa Veita receptes, gatavošanas procesam sekojot līdzi Latvijas Televīzijas raidījuma “Labie darbi virtuvē” astotajā sērijā!
Sezonas salāti ar jaunajiem kartupeļiem, dillēm un kūpinātu vistu
Ap Jāņiem parasti galdā tiek celti pirmie jaunie kartupeļi, arī dilles šajā laikā aug griezdamās. Atliek sarūpēt kūpinātu vistu un pamatsastāvdaļas sātīgiem salātiem ir sagādatas. Gatavo kūpinātas vistas un jauno kartupeļu salātus pēc šefpavāra Uģa Veita receptes, gatavošanas procesam sekojot līdzi Latvijas Televīzijas raidījuma “Labie darbi virtuvē” septītajā sērijā!
Mocarellas siera recepte Jāņu gaumē
Mocarellas siera dzimtene ir Itālija, taču to iespējams pagatavot arī latviskā Jāņu gaumē. Ar mīkstā siera pagatavošanas recepti dalījās Ādažu siera uzņēmuma “Soira” līdzdibinātāja Inga Āriņa-Vilne.
Jūras velšu zupa ar baltvīnu un jaunajiem kartupeļiem
Jūras velšu zupa jeb čauders ar baltvīnu un jaunajiem kartupeļiem – aromātisks ēdiens, kam papildu smeķīgumu piešķir saldais krējums. Izmēģini pagatavot zupu pēc šefpavāra Uģa Veita receptes, gatavošanas procesam sekojot līdzi Latvijas Televīzijas raidījuma “Labie darbi virtuvē” sestajā sērijā!
Griķu zupa desmit minūtēs
Lai pagatavotu sātīgu zupu desmit minūtēs, nepieciešams vistas buljons, vakardienas uzvārītie griķi, kartupeļu ciete, kabacis, sēnes, čili un zaļumi. Zupas gatavošanas padomos dalījās restorāna “Entrosol” šefpavārs Raimonds Zommmers.  
Baklažānu bekona sviestmaize bez gaļas - maltīte dārza ballītēm
Sātīga sviestmaize, kurā ierasti produkti pasniegti oriģinālās versijās, būs labi piemērota maltīte dārza ballītēm. Lai pagatavotu baklažānu bekona, karamelizētu sīpolu un sēņu sviestmaizi, nāksies ieguldīt laiku un pūles, bet rezultāts būs tā vērts. Recepti piedāvā šefpavārs Uģis Veits Latvijas Televīzijas raidījuma “Labie darbi virtuvē” piektajā sērijā.
Krāsainie vasaras salāti ar krāsnī ceptiem ziedkāpostiem un cukurotiem citroniem
Līdz ar siltāka laika iestāšanos mainās arī gastronomiskās vēlmes - krāsainie salāti būs labi piemēroti bezrūpīgai maltītei vasarīgos laika apstākļos. Gatavo salātus, sekojot šefpavāra Uģa Veita ieteikumiem Latvijas Televīzijas raidījuma “Labie darbi virtuvē” ceturtajā sērijā! Ar norādīto sastāvdaļu daudzumu salāti pietiks trim četriem ēdājiem.
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt