Dzīve & stils / Virtuve
Ziemassvētku ābolu kārtojums – gards un viegli pagatavojams saldais ēdiens
Neiztrūkstoša Ziemassvētku galda sastāvdaļa vienmēr ir bijis arī saldais ēdiens. Svētki ir brīdis, kad uz īsu brīdi var aizmirst par diētām un atļauties uzņemt vairāk saldu produktu nekā ikdienā. Ziemassvētku ābolu kārtojums ir garšīgs un vienkārši pagatavojams saldais ēdiens, kas būs pa spēkam ikvienam.
Kā tradicionālos Ziemassvētku ēdienus padarīt krāšņākus?
Kad Ziemassvētku eglīte atvesta uz mājām, jāsāk domāt arī par galda klāšanu. Ogres tehnikuma audzēknis Tomass Gavriļenko stāsta, kā tradicionālos Ziemassvētku ēdienus, piemēram, zirņus padarīt krāšņākus. Proti, kā tos pagatavot tā, lai uz šķīvja tie izskatītos neatvairāmi.
Rojā meklē senas zivju ēdienu receptes
Piekrastes iedzīvotāju ģimenēs izsenis ir bijušas īpašas zivju ēdienu receptes, kuras, ja netiks pierakstītas, ar laiku varētu tikt aizmirstas. Rojas Jūras zvejniecības muzejā radusies ideja veidot praktiskās nodarbības, kurās uzklausa, pieraksta un gatavo vietējo iedzīvotāju no paaudzes paaudzē pārmantotās receptes.
Sēņu putas – «Gatavo dabā» recepte
Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Gatavo dabā" sezonas noslēguma epizodē Renārs Purmalis devās uz Lielauci, lai gatavotu ēdienu pie ezera – šoreiz restorāna cienīgu piecu kārtu maltīti aicinātiem viesiem pie skaisti klāta galda.
Cepti āboli ar rīsu pudiņu – «Gatavo dabā» recepte
Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Gatavo dabā" sezonas noslēguma epizodē Renārs Purmalis devās uz Lielauci, lai gatavotu ēdienu pie ezera – šoreiz restorāna cienīgu piecu kārtu maltīti aicinātiem viesiem pie skaisti klāta galda.
Atšķirībā no tirgus veikalos bieži nenorāda kartupeļu šķirnes
No franču valodas tulkojot, kartupelis nozīmē “zemes ābols”. Veikalā pie āboliem redzam norādītas dažādas šķirnes, piemēram, “Paul Red”, “Gala”, “Granny Smith”, bet pie kartupeļu stenda līdzīgu norāžu nav un lielveikalos nesteidz solīt tos ieviest.
Jaunākie
Interesanti