Dzīve & stils / Virtuve
Sautēts pildītais gurķis «Īstās latvju saimnieces» gaumē
Sautēts pildītais gurķis «Īstās latvju saimnieces» gaumē
Šis ēdiens būs labs veids, kā pārsteigt ar it kā ierastām garšām jaunā izpildījumā. Izmēģini arī savās mājās pagatavot pildītu gurķi pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces Brigitas Puriņas receptes!
Sešu kūpošu zupu receptes drēgnajām rudens dienām
Sešu kūpošu zupu receptes drēgnajām rudens dienām
Rudens – dažādu kūpošu zupu gadalaiks, kad likt lietā nule novākto kartupeļu, burkānu, sīpolu un citu dārza velšu ražu, kā arī sākt baudīt dažādus sasaldētos krājumus. Pagatavo zupu pēc kādas no Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" šīs un pagājušo sezonu dalībnieču receptēm!
Cepta sīgas fileja «Īstās latvju saimnieces» gaumē
Cepta sīgas fileja «Īstās latvju saimnieces» gaumē
Sīga ir lašveidīgā zivs, kas pēc garšas var atgādināt foreli. Izmēģini to pagatavot tā, kā iecienījuši Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces Ivetas Celkartes mājās!
Ķirbju audzētāja iesaka trīs šķirnes baudīšanai svaigā veidā
Ķirbju audzētāja iesaka trīs šķirnes baudīšanai svaigā veidā
Ķirbis ir veselīga dārza velte, turklāt to var pagatavot neskaitāmi daudz veidos. Tas ne vien lutina mūsu garšu kārpiņas, bet var kalpot arī kā dekors. Ne visiem cilvēkiem garšo ķirbji, taču der izmēģināt, vai nepatika ir arī pret šo lielo ogu svaigā veidā.
Marinēti ķirbji, paprika un pipari. Receptes rudens ražas saglabāšanai
Marinēti ķirbji, paprika un pipari. Receptes rudens ražas saglabāšanai
Lai ķirbi ilgāk uzglabātu svaigu, to nedrīkst mazgāt vai ieplēst. Ja ir vēlme ķirbi uzglabāt pavisam ilgi, – vislabāk to iemarinēt. Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" ar ķirbju, paprikas un čili piparu marinādes receptēm dalījās ķirbjaugu, paprikas un čili piparu audzētājas Saiva Pekuse no dārzniecības "Neslinko" un Maija Čerjaka.
Kā mājās pagatavot turku iecienīto liellopu tartara līdzinieku «Çiğ köfte»
Kā mājās pagatavot turku iecienīto liellopu tartara līdzinieku «Çiğ köfte»
Klasisks turku ēdiens, sava veida liellopu tartara versija, tikai daudz bagātāka ar garšvielām. Parasti to pasniedz kā uzkodu uz svaigām romiešu salātu lapām vai satītu lavašā, kas bagātīgi ierīvēts ar garšvielām un olīveļļu. Çiğ köfte gatavošana prasa laiku un arī spēku, tādēļ to parasti gatavo uzreiz daudz.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd