Dzīve & stils / Virtuve
Lai ķirbi ilgāk uzglabātu svaigu, to nedrīkst mazgāt vai ieplēst. Ja ir vēlme ķirbi uzglabāt pavisam ilgi, – vislabāk to iemarinēt. Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" ar ķirbju, paprikas un čili piparu marinādes receptēm dalījās ķirbjaugu, paprikas un čili piparu audzētājas Saiva Pekuse no dārzniecības "Neslinko" un Maija Čerjaka.
Klasisks turku ēdiens, sava veida liellopu tartara versija, tikai daudz bagātāka ar garšvielām. Parasti to pasniedz kā uzkodu uz svaigām romiešu salātu lapām vai satītu lavašā, kas bagātīgi ierīvēts ar garšvielām un olīveļļu. Çiğ köfte gatavošana prasa laiku un arī spēku, tādēļ to parasti gatavo uzreiz daudz.