Dzīve & stils / Virtuve
Maltīšu plānošana ļauj ietaupīt laiku un naudu. Kā to darīt?
Maltīšu plānošana ļauj ietaupīt laiku un naudu. Kā to darīt?
Par 30% mazāki tēriņi pārtikai un uz pusi mazāk laika virtuvē – tie ir tikai daži no ieguvumiem, plānojot savas ikdienas maltītes. Latvijas Televīzijas raidījuma "Revidents" uzrunātie eksperti stāstīja, ka jāsāk ar atsevišķu maltīšu plānošanu un ēdienu sagatavēs jāizvairās no tomātiem un kartupeļiem.
Godu saimniece Vija Kudiņa: Galvenais gatavot pašiem, jo tam ir pievienotā vērtība
Godu saimniece Vija Kudiņa: Galvenais gatavot pašiem, jo tam ir pievienotā vērtība
Godu saimniece Vija Kudiņa gandrīz pirms 20 gadiem Aglonā atvēra Latvijā pirmo Maizes muzeju. Vija Kudiņa gan pati muzejā uzņem ciemiņus un rīko latgaļu godus, gan labprāt dodas uz ikvienu pasākumu, kurā ir jebkāda saistība ar kulināro mantojumu. Saimniece rāda savu meistarību, dalās pieredzē un atmiņās un vislabprātāk tiekas tieši ar jauno paaudzi. Tieši šādos pasākumos Vija kā saimniece atklājas visvairāk. 
Kā pagatavot ebreju ēdienus – cimes un olu un sīpolu salātus
Kā pagatavot ebreju ēdienus – cimes un olu un sīpolu salātus
Jauno sezonu raidījums "Iekodies" veltīs mazākumtautībām – tās kultūras mantojumam, tradīcijām un cilvēkiem, kas dzīvo Latvijā. Daugavpilī raidījuma vadītāja Jana uzzinājusi, ko un kā gatavo ebreju saimnieces un kādam jābūt ebreju cienastam svētkos.
Jāuzmanās no tējas «zīda maisiņos»! Kā pareizi gatavot tēju, skaidro eksperti
Jāuzmanās no tējas «zīda maisiņos»! Kā pareizi gatavot tēju, skaidro eksperti
Tējai paredzētais ūdens jāvāra "līdz pirmajam burbulim", un pirms gulētiešanas jāizvairās no melnās vai zaļās tējas lietošanas. Paciņu tēja ievilksies ātrāk nekā beramā, taču ikdienā vajadzētu uzmanīties no dzēriena tā dēvētajos "zīda maisiņos", Latvijas Televīzijas raidījumā "Revidents" skaidroja eksperti.
Eiropas aizsardzību nosaka arī Salacgrīvas nēģiem
Eiropas aizsardzību nosaka arī Salacgrīvas nēģiem
Salacgrīvas nēģi ierakstīti Aizsargātu ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu reģistrā, pavēstīja Zemkopības ministrija. Līdz ar to lietot nosaukumu "Salacgrīvas nēģi" un izmantot marķējumā Eiropas Savienības logo drīkstēs tikai tie ražotāji, kuri iesaistījušies ražotāju grupā "Salacgrīvas nēģi" un saņēmuši sertifikātu no Pārtikas un veterinārā dienesta.
Kā vārīt dārzeņu, zivju, vistas, liellopa un sēņu buljonu. Pavāra ieteikumi
Kā vārīt dārzeņu, zivju, vistas, liellopa un sēņu buljonu. Pavāra ieteikumi
Labas zupas, mērces un sautējuma pamatā ir labs buljons, pārliecināts ir pavārs Renārs Purmalis. Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" viņš uzsvēra, ka dažādu veidu buljonus mājās var pagatavot ikviens. Tad to var sadalīt pa kastītēm un likt saldētavā, lai varētu izmantot tad, kad rodas nepieciešamība pēc bāzes vai papildu garšas kādam ēdienam. 
«Purva bučas», kļockas un citi Latgales virtuves ēdieni apkopoti grāmatā
«Purva bučas», kļockas un citi Latgales virtuves ēdieni apkopoti grāmatā
Katrs novads var lepoties ar kādu tieši tam raksturīgu ēdienu, ko var nodēvēt par novada virtuves garšu. Bet kāda ir tieši Latgales virtuves garša, ko iecienījuši un ko galdā liek Latgales ļaudis, to noskaidrot jau pērn uzsāka Skrindu dzimtas muzejs Augšdaugavas novada Vabolē. Tā, pētot Latgales virtuves garšu, tika apzinātas novada saimnieces un arī saimnieki, krājot viņu stāstus, pieredzi un arī paaudžu paaudzēs glabātās receptes. Rezultātā tapusi ceļojošā fotoizstāde, ko pašlaik var aplūkot Vaboles Kultūras namā, un recepšu grāmata ar 15 saimnieču dzīvesstāstiem, kurus papildina arī Latgales ēdienu kolorītie nosaukumi – buļbešnīki jeb krapavnīki, zūsteņa, kļockas, kvašeļina un pukuči.
Edamame pupas, lupīnas un citi neierastie pākšaugi. Uztura speciālistes stāsts
Edamame pupas, lupīnas un citi neierastie pākšaugi. Uztura speciālistes stāsts
Rakstu sērijā par pākšaugiem iepazināmies ar pupām, zirņiem, lēcām un soju. Šo augu nosaukumi mūsdienās izbrīnu neraisa. Dažreiz tomēr gadās restorāna ēdienkartē ieraudzīt dīvainas pupiņas, kuru nosaukums nav dzirdēts. Citreiz jāsāk domāt, vai tas, kas saucas par pupiņu, tiešām tāda ir. Un pavisam interesanti ir pākšaugus kādam pasniegt svētku pušķī! Noskaidrosim, kas ir kas.
Viltotā zivs, sacepums un pankūkas. Ķirbju receptes no pagātnes
Viltotā zivs, sacepums un pankūkas. Ķirbju receptes no pagātnes
Rudens ir laiks, kad savu sezonas uznācienu piedzīvo ķirbji. Zīmīgi, ka tos var gatavot kā saldajos, tā sāļajos ēdienos, atliek vien izlemt un ķerties klāt. Dažādas ķirbju pagatavošanas receptes aizgūtas no izdevuma "Zeltene" pagājuša gadsimta 30. gadu numuriem.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd