Sastāvdaļas 6 porcijām
- 100 g kviešu graudu
- 100 g aunazirņu
- 100 g cūku pupu
- 100 g lēcu
- 100 g balto pupiņu
- 1 kg kartupeļu
- 1 pētersīļu saišķis
- 2 vidēji sīpoli
- 200 g burkānu
- 200 g tomātu
- 50 ml olīveļļas cepšanai
- sāls
- pipari
Pagatavošana
Gatavošanas laiks – 5 stundas
Visus pākšaugus (aunazirņus, cūku pupas, lēcas, baltās pupiņas) un kviešu graudus uz nakti iemērc aukstā ūdenī. Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež gabaliņos. Pākšaugus un kviešu graudus ar ūdeni uzvāra lielā katlā. Pievieno kartupeļus un vāra uz lēnas uguns 3 stundas. Pieber sāli un piparus. Ar putu karoti nosmeļ putas. Nomazgā pārējos dārzeņus. Burkānus un sīpolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Tomātus sagriež četrās daļās. Pētersīļus noskalo zem auksta ūdens, nopurina un smalki sakapā. Pannā sakarsē eļļu un apcep tajā sīpolus. Pievieno dārzeņus un uz lēnas uguns sautē apmēram 15 minūtes. Uzkaisa sāli un piparus. Visbeidzot pieliek sakapātos pētersīļus. Kad dārzeņi ir gatavi, tos pievieno pākšaugiem katlā.
Materiāls pirmo reizi publicēts 2021. gada 27. janvārī.