6–8 porcijām nepieciešams:
- 1 glāze (300 ml) šķelto mung pupiņu
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 1 ēdamkarote malta koriandra
- 1 tējkarote maltu kumīna sēklu
- 1/2 tējkarotes kurkumas
- 1/6 tējkarotes maltu melno piparu
- 1 tējkarote cukura
- 1 tējkarote sāls
Pagatavošana:
Pupiņas aplej ar 3–4 glāzēm ūdens un vāra, līdz tās ir pilnībā mīkstas (gandrīz izšķīdušas) un ūdens gandrīz pilnībā uzsūcies. Uzkarsētā pannā sviestā dažas sekundes apcep garšaugus un pēc tam pievieno tos gatavajām pupiņām, pievieno arī cukuru, sāli, krējumu un uzvāra.
Recepte LSM.lv pirmo reizi publicēta 2022. gada 16. novembrī.