Šķelto Ķīnas pupiņu dāls – labs olbaltumvielu avots

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šo dālu var ēst gan kā savdabīgu putru, gan pievienot rīsiem, kartupeļiem un siltajiem salātiem. Šis nosaukums tulkojumā no sanskrita nozīmē "šķelts", un Indijā par dālu dēvē no lēcām, pupiņām vai zirņiem gatavotus ēdienus, kas atgādina mērci, biezzupu vai biezu sautējumu – kā nu kuram šķiet. Uzturzinātnieki iesaka mazināt gaļas daudzumu ēdienkartē, līdz ar to šī ir laba olbaltumvielu mērce, kas sniegs ilgtermiņa sāta sajūtu.

6–8 porcijām nepieciešams:

  •     1 glāze (300 ml) šķelto mung pupiņu
  •     4 ēdamkarotes skābā krējuma
  •     2 ēdamkarotes sviesta
  •     1 ēdamkarote malta koriandra
  •     1 tējkarote maltu kumīna sēklu
  •     1/2 tējkarotes kurkumas
  •     1/6 tējkarotes maltu melno piparu
  •     1 tējkarote cukura
  •     1 tējkarote sāls

Pagatavošana:

Pupiņas aplej ar 3–4 glāzēm ūdens un vāra, līdz tās ir pilnībā mīkstas (gandrīz izšķīdušas) un ūdens gandrīz pilnībā uzsūcies. Uzkarsētā pannā sviestā dažas sekundes apcep garšaugus un pēc tam pievieno tos gatavajām pupiņām, pievieno arī cukuru, sāli, krējumu un uzvāra.

Recepte LSM.lv pirmo reizi publicēta 2022. gada 16. novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti