Odita Krenberga

Latvijas Televīzijas Ziņu dienests

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Dānijā aizturētā Kristīne Misāne atvesta uz Latviju
(papildināts)
Dānijā aizturētā Kristīne Misāne atvesta uz Latviju (papildināts)
Dānijā aizturētā Latvijas pilsone Kristīne Misāne, kuras izdošanu prasīja Dienvidāfrikas Republika un kura tur apsūdzēta vairākos noziegumos, tostarp par bērna pretlikumīgu izvešanu no valsts, ar konvoju ir nogādāta Latvijā. Tagad prokuroram ir jālemj par Misānes saukšanu pie kriminālatbildības.
Misānes lietā Rinkēvičs aicinās valdību vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā; prezidents redz vairāk...
Misānes lietā Rinkēvičs aicinās valdību vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā; prezidents redz vairākus scenārijus (papildināts)
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ("Jaunā Vienotība") aicina valdību Kristīnes Misānes, kuru Dānija plāno izdot Dienvidāfrikas Republikai (DĀR), lietā vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā. Savukārt Valsts prezidents Egils Levits pēc sarunas ar atbildīgo institūciju vadītājiem sacīja, ka redz vairākus scenārijus Misānes aizstāvībai, bet tos neatklāja.
Dānija izdos Latvijas pilsoni Misāni Dienvidāfrikai
(papildināts)
Dānija izdos Latvijas pilsoni Misāni Dienvidāfrikai (papildināts)
Dānijas tiesa piektdien, 14. februārī, lēma neatbrīvot apcietinājumā esošo Latvijas pilsoni Kristīni Misāni, kura Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) tiek vainota sava bērna nolaupīšanā, LTV informēja Misānes advokāts. Misāne tiks izdota Dienvidāfrikai.
Dānija īslaicīgi atlikusi Kristīnes Misānes izdošanu Dienvidāfrikai
(papildināts)
Dānija īslaicīgi atlikusi Kristīnes Misānes izdošanu Dienvidāfrikai (papildināts)
Par bērna nolaupīšanu, dokumentu viltošanu un citiem pārkāpumiem aizdomās turētā Latvijas valstspiederīgā Kristīne Misāne, kam Dienvidāfrikā draud līdz 15 gadu ilgs cietumsods, trešdien, 12. februārī, vēl netikšot izdota Dienvidāfrikas Republikai. Dānija īslaicīgi atlikusi Misānes izdošanu, tādējādi ļaujot viņai piedalīties piektdien, 14. februārī, Kopenhāgenā paredzētajā tiesas sēdē.
Kristīne Misāne: No Dienvidāfrikas bēgu, glābjot sava bērna dzīvību. Tagad rīkotos tieši tāpat (visa...
Kristīne Misāne: No Dienvidāfrikas bēgu, glābjot sava bērna dzīvību. Tagad rīkotos tieši tāpat (visas intervijas video)
“Paldies visiem, kas mani atbalsta Latvijā un cenšas atrast likumā iespēju, lai mani glābtu!” Tā ekskluzīvā intervijā Dānijas cietumā Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienestam saka Kristīne Misāne, kurai draud izdošana Dienvidāfrikai par sava bērna nolaupīšanu. LTV uzklausīja viņas pašas stāstu par piedzīvoto vardarbību un to, kāpēc, būdama juriste, viņa pārkāpa Dienvidāfrikas likumu un ar bērniem aizbēga uz Latviju.
Ģenerālprokurors: Rēķināmies, ka Kristīne Misāne tiks izdota Dienvidāfrikai
Ģenerālprokurors: Rēķināmies, ka Kristīne Misāne tiks izdota Dienvidāfrikai
Līdz pat Valsts prezidentam – dažādos varas līmeņos turpinās meklējumi, kā varētu paglābt Latvijas pilsoni un divu bērnu māti Kristīni Misāni no izdošanas Dienvidāfrikai. Ģenerālprokuratūra ir galvenā atbildīgā par to. Taču ģenerālprokurors uzskata – ir izdarīts viss. Misānes ģimene tam nepiekrīt un lūdz prokuratūru izdot Eiropas aresta orderi, kas ļautu aizturēto atgriezt dzimtenē. Intervijā Latvijas Televīzijai ģenerālprokurors gan pieļāva vēl kādu līdz šim nedzirdētu iespēju.
Ar likuma izmaiņām cenšas palīdzēt Kristīnei Misānei
Ar likuma izmaiņām cenšas palīdzēt Kristīnei Misānei
Saeima nodevusi  izskatīšanai komisijās pozīcijas deputātu priekšlikumu radīt likumisku ietvaru Latvijas rīcībai saistībā ar pilsoņu izdošanu trešajai valstij kriminālvajāšanai. Šis risinājums, iespējams, varētu palīdzēt Latvijas pilsonei Kristīnei Misānei, kuru Dānija nolēmusi izdot Dienvidāfrikai.
Latvijas kontingenta komandieris: Latvijas karavīri ir gatavi turpināt misiju Irākā
Latvijas kontingenta komandieris: Latvijas karavīri ir gatavi turpināt misiju Irākā
Latvijas karavīri, kuri atradās misijā Irākā, bet šobrīd atrodas Kuveitā, ir gatavi turpināt misiju un gaida, kad varēs atgriezties atpakaļ savā bāzē Irākā. To Latvijas Televīzijai apstiprināja Nacionālo bruņoto spēku Latvijas kontingenta komandieris kapteinis Andris Bērziņš. Viņš arī pastāstīja par Irānas uzbrukuma laikā pārdzīvoto.
Saeimas komisija turpina meklēt vainīgos par OIK
Saeimas komisija turpina meklēt vainīgos par OIK
Saeimā turpinās parlamentārās izmeklēšanas process, kurā deputāti cenšas tikt skaidrībā, kas ir vainīgie par tā sauktā OIK jeb elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes ieviešanu. Kādu kaitējumu valstij ir nodarījusi šī sistēma, kas nepamatoti sadārdzināja elektrības cenas, un ko ar to darīt tālāk.
Eksperti: Ne ASV, ne Irāna negrib plašu karu
Eksperti: Ne ASV, ne Irāna negrib plašu karu
Ne Amerikas Savienotās Valstis, nedz arī Irāna negrib izvērst plašu karadarbību, uzskata LTV aptaujātie starptautisko notikumu pētnieki. Taču pasaulei būs jārēķinās ar šī konflikta sekām.  
Slēdz Rīgas maršruta taksometru stacijas pieturu; daļa pasažieru aizvien neziņā
Slēdz Rīgas maršruta taksometru stacijas pieturu; daļa pasažieru aizvien neziņā
No trešdienas, 1. janvāra, vairs nedarbosies viena no populārākajām Rīgas sabiedriskā transporta pieturām - iepretim Centrālajai dzelzceļa stacijai esošā maršruta taksometru piestātne. Izmaiņas radušās, jo īpašnieks, kam pieder zemes gabals, ir uzteicis nomas līgumu. 31. decembrī pieturvietā vēl bija vērojama liela rosība, un, kamēr daļa pasažieru atzina, ka par pārmaiņām autobusu kustības sarakstos zina, citi par tām neko nezināja.
Pārcels Rīgas maršruta taksometru stacijas pieturu
Pārcels Rīgas maršruta taksometru stacijas pieturu
Daudziem maršruta taksometru pasažieriem nāksies mainīt savus ikdienas pārvietošanās paradumus - no 1. janvāra tiks pārcelta Rīgas maršruta taksometru stacijas pietura. Valsts Autotransporta direkcijā plāno to pārvietot uz Rīgas autoostu, bet pilnīgās skaidrības par to vēl nav. Savukārt Rīgas mikroautobusu pieturu pārcels uz Abrenes ielu.
Krievijas gūstā pabijušie Ukrainas patrioti veseļosies Latvijā
Krievijas gūstā pabijušie Ukrainas patrioti veseļosies Latvijā
Krievijas gūstā turētie Ukrainas patrioti atgūs veselību Latvijā. No Kijevas Rīgā otrdien, 10. decembrī, ieradās gan cietušie, gan viņu ģimenes – kopā 19 cilvēku grupa, lai saņemtu palīdzību rehabilitācijas centrā Vaivaros.
Zāļu dārdzība – politiskas bezatbildības sekas
Zāļu dārdzība – politiskas bezatbildības sekas
Medikamentu augstās cenas Latvijā mēdz nepatīkami pārsteigt ne tikai mūs pašus. Par tām brīnās mūsu kaimiņi – lietuvieši un igauņi, un arī daudzviet Rietumeiropā, kur zāles maksā lētāk. Par to ir runāts gadiem ilgi. Speciālos pētniecības projektos zāļu dārdzību ir analizējuši gan Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio žurnālisti, gan arī Konkurences padome (KP). Tikai – politiķu darbi nav sekojuši. 
Palīdzība neārstējami slimiem pacientiem bieži ir nesasniedzama
Palīdzība neārstējami slimiem pacientiem bieži ir nesasniedzama
Kā atvieglot neārstējami slimu cilvēku ciešanas? Un kā uzlabot paliatīvo aprūpi, kas daudziem dzīves beigās ir tik vajadzīga, bet nepieejama? Šai veselības sistēmas izmisuma zonai šogad tiks veltīts labdarības maratons “Dod pieci!”. Savukārt Veselības ministrija cer sarunās ar Rīgas domi vienoties par paliatīvo gultu skaita palielināšanu. Bet ko tikmēr darīt tiem, kuri paliek bez palīdzības – ar sāpju izmocītu mirstošu tuvinieku uz rokām?

Vairāk

Svarīgākais šobrīd