Jānis Kincis

Latvijas Radio korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
«Saskaņas» vadību uztic trim līdzpriekšsēdētājiem
(papildināts)
«Saskaņas» vadību uztic trim līdzpriekšsēdētājiem (papildināts)
Partijas "Saskaņa" kongresā sestdien, 28. janvārī, nolemts līdzšinējā viena valdes priekšsēdētāja vietā ievēlēt trīs līdzpriekšsēdētājus. Šos amatus nolemts uzticēt bijušajiem Saeimas deputātiem Regīnai Ločmelei un Andrim Morozovam, kā arī Eiropas Parlamenta deputātam Nilam Ušakovam. Par sakāvi aizvadītajās Saeimas vēlēšanās atbildību uzņēmās līdzšinējais partijas līderis Jānis Urbanovičs. Kā redzamākais iemesls zaudējumam minēts tas, ka "Saskaņas" līderi nekavējoties nosodīja Krievijas iebrukumu Ukrainā un nosauca Krieviju par agresorvalsti.
«Saskaņas» kongresā pulcējies lemtspējai pietiekams delegātu skaits
«Saskaņas» kongresā pulcējies lemtspējai pietiekams delegātu skaits
Partijas "Saskaņa" biedri sestdien, 28. janvārī, pulcējušies kongresā, lai pēc izgāšanās Saeimas vēlēšanās apspriestu aktuālo situāciju partijā, lemtu par grozījumiem partijas statūtos un ievēlētu partijas vadību. Delegātu skaits kongresā ir pietiekams tā norisei.
Atvieglotas kvalifikācijas prasības būvinspektoriem
Atvieglotas kvalifikācijas prasības būvinspektoriem
Turpmāk varēs paplašināt pretendentu loku uz būvinspektora amatiem, kā arī vienkāršos jaunu būvinspektoru atlases procesu. To paredz valdībā atbalstītās izmaiņas noteikumos par būvinspektoriem. 
Šlesers rosina veidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju par finanšu sektora «kapitālo remontu»
(pa...
Šlesers rosina veidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju par finanšu sektora «kapitālo remontu» (papildināts)
Saeimā veidos parlamentārās izmeklēšanas komisiju. Saeimas deputāts Ainārs Šlesers no partijas "Latvija pirmajā vietā" savācis nepieciešamo parakstu skaitu komisijas izveidei par finanšu sektora "kapitālā remonta" sekām un apstākļiem, kāpēc vairākas bankas beigušas darbu. Šlesers arī sola, ka šī nebūs vienīgā viņa iniciētā parlamentārās izmeklēšanas komisija.
Iniciatīvu liegt prokremliski noskaņotām personām strādāt valsts un pašvaldību iestādēs vērtēs Saeim...
Iniciatīvu liegt prokremliski noskaņotām personām strādāt valsts un pašvaldību iestādēs vērtēs Saeimas komisijas (papildināts)
Vairāk nekā 13 000 Latvijas pilsoņu parakstīto kolektīvo iesniegumu "Aizliegt ieņemt amatus valsts un pašvaldību institūcijās prokremliski noskaņotām personām" vērtēs vairākās Saeimas komisijās. Tā ceturtdien lēma Saeima, pirms tam deputātiem par to debatējot. Balsojums bija teju vienprātīgs, vienīgi frakcijas "Stabilitātei!" deputāti to novērtēja kā sabiedrību šķeļošu.
Aizvien spriež par iespējām mazināt elektrības sadales un pārdales tarifu plānoto sadārdzinājumu
Aizvien spriež par iespējām mazināt elektrības sadales un pārdales tarifu plānoto sadārdzinājumu
Turpinās diskusijas par iespējām mazināt elektrības sadales un pārdales tarifu gaidāmo sadārdzinājumu. Skaidrs, ka tarifi turpmākajā periodā būs zemāki. Tarifu pieaugumu ierobežot ļaus arī jaunākās elektroenerģijas izmaksu prognozes. Vienu no mērķiem – tarifu pieauguma ietekmē neapdraudēt uzņēmēju konkurētspēju Baltijā, solīts ņemt vērā. Par "Augstsprieguma tīkla" un "Sadales tīkla" tarifu patiesajām izmaiņām trešdien aiz slēgtām durvīm sprieda Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija. 
Sabiedriskos medijus varētu apvienot no nākamā gada
(papildināts)
Sabiedriskos medijus varētu apvienot no nākamā gada (papildināts)
Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā lemts virzīt tālāk ieceri par Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas apvienošanu un vienota sabiedriskā medija finansēšanas modeļa maiņu. Līdz gada beigām plānots ievēlēt apvienotā medija valdi, lai juridiskā abu mediju apvienošanās varētu notikt jau nākamā gada sākumā. Vienotā sabiedriskā medija apvienošanās jautājumu risināšanai taps īpaši izveidota darba grupa.
IZM mēneša laikā sagatavos ceļakarti otrās svešvalodas mācīšanai skolās
IZM mēneša laikā sagatavos ceļakarti otrās svešvalodas mācīšanai skolās
Skolas nav gatavas pilnīgi pāriet uz mācībām tikai latviešu valodā un kā otro svešvalodu pasniegt tikai kādu no Eiropas Savienības (ES) valodām. Galvenais traucēklis ieviest šīs pārmaiņas dzīvē – pedagogu trūkums. Par to pirmdien, 16. janvārī, izglītības un zinātnes ministri Andu Čakšu ("Jaunā Vienotība") informēja Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pārstāvji. Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) sola mēneša laikā izstrādāt plānu, kā skolas kā otro svešvalodu pasniegs tikai kādu no ES valodām.
Saeima uzdod valdībai izvērtēt politiķu atalgojuma sistēmu
(papildināts)
Saeima uzdod valdībai izvērtēt politiķu atalgojuma sistēmu (papildināts)
Saeima ceturtdien, 12. janvārī, uzdeva valdībai, ņemot vērā aktuālo ekonomisko situāciju, atkārtoti izvērtēt valsts augstāko amatpersonu atalgojuma sistēmu. Saeimas debatēs par to izskanēja argumenti gan tik ilgi negaidīt izvērtējumu, gan nenoniecināt Saeimas deputātu darbu. 
Finanšu ministrija: Šā gada valsts budžets top sen nebijušas nenoteiktības apstākļos
Finanšu ministrija: Šā gada valsts budžets top sen nebijušas nenoteiktības apstākļos
2023. gada valsts budžets top sen nebijušas nenoteiktības apstākļos. Tā trešdien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē par aktuālo valsts finanšu situāciju izteicās Finanšu ministrijas pārstāvji. Valsts budžeta veidošanas pamatā ir valdības apņemšanās īstenot ekonomikas transformāciju un prioritātes – drošība, izglītība, enerģētika, konkurētspēja un dzīves kvalitāte. 
Applūstot Aiviekstei, pie Pļaviņām evakuēti cilvēki
Applūstot Aiviekstei, pie Pļaviņām evakuēti cilvēki
Svētdien netālu no Pļaviņām applūdusi Aiviekste netālu no ieteces Daugavā. Šajā apvidū arī applūdušas dzīvojamās mājas. Līdz šim ugunsdzēsēji glābēji vienreiz arī steigušies evakuēt cilvēkus, stāsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.
Ministrs Sprindžuks sola paplašināt pakalpojumu pieejamību pašvaldībās; grib ātrāk atjaunot Rīgas at...
Ministrs Sprindžuks sola paplašināt pakalpojumu pieejamību pašvaldībās; grib ātrāk atjaunot Rīgas attīstības plānu
Jāvienojas par būtiskāko pakalpojumu pieejamību pašvaldībās, tīkla izveidi, finansēšanas kārtību un finansēšanas kārtības maiņu – tā, tiekoties ar pašvaldību vadītājiem, uzsvēra vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks ("Apvienotais saraksts"). Viņš arī pieļāva likuma grozījumu izstrādi, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu Rīgas pilsētas attīstības plāna darbību.
Saeimā cer pārāk nesadrumstalot likumu izmaiņas visu ģimeņu aizsardzībai
Saeimā cer pārāk nesadrumstalot likumu izmaiņas visu ģimeņu aizsardzībai
Brīdī, kad kārtējo reizi savākti nepieciešami paraksti iniciatīvai par visu ģimeņu aizsardzību, Saeimā gatavojas vairāku likumu izmaiņām Satversmes tiesas (ST) prasību izpildei. To, cik daudz laika šo likumu izmaiņu sagatavošanai vajadzēs, pašlaik gan neprognozē. Daļa deputātu cer, ka likumu izmaiņas nebūs pārāk sadrumstalotas.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd