Annija Petrova

"Re:Baltica"/"Re:Check"

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Mediju uzraugs no 15 Valsts kontroles ieteikumiem ieviesis tikai vienu
Mediju uzraugs no 15 Valsts kontroles ieteikumiem ieviesis tikai vienu
Valsts kontrolei nav izdevies gūt pārliecību, ka sabiedrisko pasūtījumu veido sabiedrības vajadzībām un ekonomiski. Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) no 15 ieteikumiem ieviesusi tikai vienu. Padomē uzsver, ka pie visu ieteikumu ieviešanas darbs notiek.
Latvijā pērn ceļu satiksmes negadījumos gājuši bojā 132 cilvēki
Latvijā pērn ceļu satiksmes negadījumos gājuši bojā 132 cilvēki
Lai arī 2019. gadā salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu negadījumu skaits ir pieaudzis, samazinājies gan bojā gājušo, gan smagi cietušo skaits. Latvijā pērn ceļu satiksmes negadījumos gāja bojā 132 cilvēki, un šis ir viens no zemākajiem rādītājiem kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas, informēja Valsts policijā. 
Atbildīgie dienesti aicina būt piesardzīgiem stiprā vēja dēļ piekrastes rajonos
(papildināts)
Atbildīgie dienesti aicina būt piesardzīgiem stiprā vēja dēļ piekrastes rajonos (papildināts)
Atbildīgie dienesti aicina būt piesardzīgiem stiprā vēja dēļ piekrastes rajonos. Tāpat arī autovadītājus aicina rēķināties, ka braukšanas apstākļi var būt apgrūtināti. Glābēji šodien saņēmuši vienu izsaukumu Liepājā, kur uz veloceliņa bija nokritis koks. Taču arī aizvadītajā reizē, kad piekrastē un arī iekšzemē bija spēcīgas vēja brāzmas, izsaukumu bijis samērā nedaudz.
Intervija ar Sarmīti Ēlerti: Kāpēc sabiedriskajiem medijiem nepieciešama kritika
Intervija ar Sarmīti Ēlerti: Kāpēc sabiedriskajiem medijiem nepieciešama kritika
Aizvien skaidrākas aprises gūst jaunais sabiedrisko mediju likums, par ko Saeimā jau drīzumā varētu balsot otrajā lasījumā. Vairākus - tajā skaitā strīdīgus - priekšlikumus jaunajam likumam piedāvājis arī Valsts prezidents Egils Levits. Prezidents jau iepriekš pievērsis īpašu nozīmi medijiem. Par jauno sabiedrisko mediju likumu un citiem jautājumiem intervijā Latvijas Radio stāsta prezidenta padomniece kultūrpolitikas jautājumos Sarmīte Ēlerte.
Stradiņa un Bērnu slimnīcām izraugās padomes sastāvu
(papildināts)
Stradiņa un Bērnu slimnīcām izraugās padomes sastāvu (papildināts)
Akcionāru sapulcē 10. februārī apstiprināti atklātajā konkursā izraudzītie Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) padomju locekļi, kuri pārstāvēs pārmaiņu vadības, finanšu, kā arī veselības aprūpes kompetences jomas, informēja Veselības ministrijā.
Brīvdabas muzejā norisināsies Meteņu svinības
Brīvdabas muzejā norisināsies Meteņu svinības
Svētdien, 9. februārī, Brīvdabas muzejā Rīgā norisināsies Meteņu svinības. Meteņus Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā svinēs no pusdienlaika līdz pulksten 16.00.
Pašvaldības deviņstāvu namā Dreiliņos iedzīvotāji jau gandrīz mēnesi palikuši bez lifta
Pašvaldības deviņstāvu namā Dreiliņos iedzīvotāji jau gandrīz mēnesi palikuši bez lifta
Nepilnu mēnesi kādā Rīgas pašvaldības namā Dreiliņu mikrorajonā cilvēki dzīvo bez lifta. Deviņstāvu pašvaldības īres nama iedzīvotāji, no kuriem daudzi ir gados vecāki cilvēki, visu šo laiku spiesti kājām doties uz mājokli arī augstākajos nama stāvos. Tikmēr ir arī cilvēki, kuri visu šo laiku spiesti palikt dzīvoklī. To, ka situācija nav normāla, atzīst arī nama apsaimniekotājs - uzņēmums „Rīgas pilsētbūvnieks”.
Latviešu pasniedzēja universitātē Pekinā: Par jauno vīrusu uzzināju, tikai atbraucot uz Rīgu
Latviešu pasniedzēja universitātē Pekinā: Par jauno vīrusu uzzināju, tikai atbraucot uz Rīgu
Visvairāk mani interesē, kad jāatgriežas atpakaļ. Tā sarunā ar Latvijas Radio atzīst latviešu pasniedzēja no Pekinas, kas brīvdienās atlidojusi uz Rīgu, bet tagad vairs nezina, kad dosies atpakaļ. Arī Ķīnā dzīvojošos Latvijas cilvēkus skārusi situācija ar jauno vīrusu, kas izcēlies Uhaņas pilsētā. Pēc Ārlietu ministrijas datiem, Ķīnu kā savu pastāvīgo dzīvesvietu reģistrējuši apmēram 70 Latvijas valstspiederīgie. Šīs gan ir ziņas vien par iedzīvotājiem, kas paši vēlējušies par to informēt. Dace Ratniece intervijā Latvijas Radio stāsta, kā uzzināja par vīrusu, kā šī situācija ietekmē viņu un ko stāsta viņas Ķīnā dzīvojošās studentes.
Latvijā izveidota jauna digitālā platforma HIV pacientiem
Latvijā izveidota jauna digitālā platforma HIV pacientiem
Latvijā izveidota jauna digitālā platforma HIV pacientiem. Tā vēlas veicināt saziņu un sociālos kontaktus cilvēkiem, kas dzīvo ar HIV. Viena no sāpīgākajām problēmām cilvēkiem, kas dzīvo ar HIV, ir atstumtība un komunikācijas trūkums, informēja HIV pacientu atbalsta biedrības "Agihas" valdes priekšsēdētājs Andris Veiķenieks.
Koalīcija nevienojas par kandidātiem uz amatiem NEPLP; būs balsojums Saeimas komisijā
(papildināts)
Koalīcija nevienojas par kandidātiem uz amatiem NEPLP; būs balsojums Saeimas komisijā (papildināts)
Koalīcija pagaidām nevienojas par kandidātiem uz diviem vakantajiem Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu amatiem. Atbildīgā  komisija no visiem pretendentiem uz diviem amatiem visaugstāk novērtēja četrus kandidātus – žurnālistus Ievu Kalderausku un Jāni Eglīti, publicistu un filozofu Ilmāru Šlāpinu, bijušo Kultūras ministrijas mediju politikas nodaļas vadītāju un partijas “Progresīvie” biedru Robertu Putni.
Pacientu parādi lielākajās slimnīcās pērn auga, bet lēnāk nekā iepriekš
Pacientu parādi lielākajās slimnīcās pērn auga, bet lēnāk nekā iepriekš
Parādu pieauguma temps Latvijas lielākajās slimnīcās pērn kļuva lēnāks. Par to liecina Latvijas lielāko slimnīcu – Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas un Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas – dati. Kopumā par pakalpojumiem samaksā vairāk nekā 90% pacientu. Taču ir daļa, kas to neizdara naudas trūkuma vai citu iemeslu dēļ.
Deputāti aicina atbildīgās iestādes veidot darba grupu Misānes tiesību aizsardzībai
(papildināts)
Deputāti aicina atbildīgās iestādes veidot darba grupu Misānes tiesību aizsardzībai (papildināts)
Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas un Juridiskās komisijas deputāti trešdien, 22. janvārī, kopsēdē vienojās aicināt atbildīgās institūcijas izveidot darba grupu un līdz 28. janvārim rast risinājumu, lai Latvijas pilsone Kristīne Misāne netiktu izdota kriminālvajāšanai Dienvidāfrikas Republikai par tajā iespējami izdarītiem pārkāpumiem, informēja Saeimas Preses dienests.
Politiķi neizslēdz iespēju par NEPLP locekļiem vienoties koalīcijā pēc kandidātu uzklausīšanas
Politiķi neizslēdz iespēju par NEPLP locekļiem vienoties koalīcijā pēc kandidātu uzklausīšanas
Politiķi neizslēdz iespēju vienoties koalīcijā par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļiem. Jaunnedēļ Saeimas Cilvēktiesību komisijā noslēgsies kandidātu iztaujāšana uz diviem vakantajiem amatiem par medijiem atbildīgajā padomē. Vakar no dalības konkursā atteicās vēl viens kandidāts – "Bite Latvija" mobilo ierīču menedžeris Jānis Ābele. To Latvijas Radio apstiprināja Saeimas Cilvēktiesību komisijā. Līdz ar to no sākotnēji 17 cilvēkiem, kas pieteicās konkursā, palikuši 14 kandidāti.
NEPLP Sabiedriski konsultatīvā padome par labākajiem kandidātiem atzinusi Šlāpinu, Putni, Kalderausk...
NEPLP Sabiedriski konsultatīvā padome par labākajiem kandidātiem atzinusi Šlāpinu, Putni, Kalderausku un Eglīti (papildināts)
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) Sabiedriski konsultatīvā padome starp NEPLP locekļu amatiem pieteiktajiem kandidātiem par labākajiem atzinusi bijušo "Satori.lv" galveno redaktoru un bijušo NEPLP locekli Ilmāru Šlāpinu, kādreizējo Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītāju, Latvijas Kultūras akadēmijas vieslektoru Robertu Putni, žurnālisti Ievu Kalderausku un SIA "E Komunikācijas" valdes locekli, žurnālistu Jāni Eglīti.
Pagājušajos divos gados līgums lauzts ar diviem ģimenes ārstiem
Pagājušajos divos gados līgums lauzts ar diviem ģimenes ārstiem
Pagājušajos divos gados Nacionālais veselības dienests (NVD) lauzis līgumus ar diviem ģimenes ārstiem. Vienā gadījumā tas saistīts ar nekvalitatīvi nodrošinātiem veselības aprūpes pakalpojumiem, savukārt otrā – ārsts regulāri nepamatoti izrakstījis psihotropos medikamentus. Pēc Veselības inspekcijas datiem pērn ar 30 - 150 eiro sodīti 14 ģimenes ārsti, bet gadu iepriekš vairāk – 26. 
Latvijas Universitātes pētnieki vēlas veidot metodi ādas jaunveidojumu diagnostikai
Latvijas Universitātes pētnieki vēlas veidot metodi ādas jaunveidojumu diagnostikai
Latvijas Universitātes (LU) pētnieki vēlas veidot metodi ādas jaunveidojumu diagnostikai. Katru gadu pieaug cilvēku skaits, kuriem diagnosticē melanomu jeb ļaundabīgu ādas audzēju. Latvijas Universitātē veic pētījumu par dzimumzīmēm. Iepriekš pētnieki aicināja pieteikties brīvprātīgos dzimumzīmju pārbaudei. Savukārt vakar pētnieki uzsāka pārbaudīt brīvprātīgo dzimumzīmes un ievākt datus.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd