Dzīve & stils / Virtuve
Pavārs: Brūklenes der arī fermentēšanai un salātu mērcēm
Ja kādā ēdienā ir sabalansēts skābums, saldums vai sāļums, bieži brūklenes rūgtums, sīvums un pikantums spēj to padarīt vēl garšīgāku, Latvijas Radio raidījumā "Piecas garšas" atklāja pavārs Ritvars Toms Logins. 
Pavārs: Eļļā vislabāk marinēt zivi un dārzeņus
Eļļas marinādes neder gaļai, taču zivis tajā var marinēt, savukārt, gatavojot dārzeņus, jāievēro pavisam cits princips – dārzeņi jāmarinē pēc izcepšanas, to Latvijas Radio 5 raidījumā "Piecas garšas" atklāja pavārs Ritvars Toms Logins. 
Žāvētu ābolu saldēdiens «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Izrādās, žāvēti āboli var būt ne tikai vienkāršs ziemas našķis, bet arī galvenā sastāvdaļa kārdinošam desertam. Izmēģini pagatavot saldēdienu “Ābolu sniegs” pēc LTV raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībnieces, kandavnieces Kitijas Švīgeres receptes!
Kārtainie rukolas salāti «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Rūgtenā rukola apvienojumā ar sulīgiem tomātiem, sātīgu šķiņķi un kraukšķīgiem zemesriekstiem būs lieliska kombinācija, lai sāktu svētku maltīti vai vienkārši nedaudz iestiprinātos, kad gribas ko vieglāku. Pagatavo rukolas salātus pēc LTV raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībnieces Kitijas Švīgeres receptes!
Leģendārās Aulejas kļockas. Vislabāk ēst ar rokām!
Sen nebiju dzirdējusi tik aizrautīgus un lipīgus smieklus. Aulejiete Janīna Dzalbe smej garšīgi, skaļi un no sirds – tikpat īsti un smeķīgi kā viņas gatavotās godu maltītes, ar kurām krustīta, laulāta, sumināta un izvadīta ne viena vien paaudze Krāslavas novada Aulejā. Īpaši leģendāras ir Janīnas kļockas. Lūk, recepte!
Pavārgrāmatu autore Meirāne: Rozmarīnu, timiānu un baziliku latvieši lietoja arī pirms 100 gadiem
Studējot senās pavārgrāmatas, Signe Meirāne atklājusi, ka tādas šķietami modernas un eiropeiskas garšvielas kā rozmarīnu, timiānu, salviju un baziliku mūsu senči pazinuši jau pagājušā gadsimta sākumā, bet ēdienu gatavošanas ilgums pavārgrāmatās netika norādīts, jo tās bija domātas muižas pavāriem, kuriem jau bija pamatīgas priekšzināšanas ēdienu gatavošanā, Latvijas Radio raidījumā "Monopols" sacīja uzņēmēja, pavārgrāmatu autore un bloga „Storyaboutfood.com” veidotāja.
Saldā Vīnes pītā maize ar pīlādžogām
Lai rezultāts būtu pēc iespējas labāks, šai receptei ieteicams izmantot svaigu raugu. Jāatceras, ka raugam jābūt remdenam, lai labāk savairotos rauga sēnīte. Pīto maizi nevajag pīt pārāk cieši, lai tā labi uzbriestu. Uzcepiet arī savās mājās šo Austrijas virtuves gardumu!
Nevajag ne plīti, ne malku: cepta maize islandiešu gaumē
Islandes seno tradīciju kopējs Sigurdurs Rafns Hilmarsons labprāt parāda, kā šajā zemē iespējams izmantot dabas spēku, lai izceptu gardu maizi. Islandieši var iztikt bez plīts un malkas, jo atliek vien atrast piemērotu karsto avotu.
Sezonas ogu ķīselis ar putukrējumu no Zemgales
Muižkungu laikos desertus gatavoja no sezonas ogām un dārzeņiem, un pavasarī pirmie bija rabarberi. Lai ķīselim būtu sārtāka krāsa, tam pievienoja zemeņu sulu vai zapti. Ķīseļa recepti LTV raidījumā “Iekodies Zemgalē” atklāja saimniece no Zemgales Millija.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Populārākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt