Dzīve & stils / Virtuve
Uz dēļa cepts sams ar dārzeņiem – «Gatavo dabā!» recepte
Šoreiz ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis LTV raidījumā "Gatavo dabā!" gatavot dabā devās uz Inčukalnu. Kopā ar šefpavāru un dabas garšu pētnieku Žani Raivo Behmani viņi lasīja mežā atrodamos garšaugus un devās pastaigā gar Gauju.
Kāds ir veģetārā šķīvja princips?
Pasaulē joprojām tiek lauzti šķēpi, ir vai nav veselīgi kļūt par veģetārieti. Katrai strīdā iesaistītajai pusei būs savi argumenti un savi pētījumi, ar ko pierādīt savu taisnību. Bet profesors Anatolijs Danilāns un Slimību profilakses un kontroles centra speciālisti stāsta, ka veģetāriešiem, līdzīgi kā visēdājiem, ir jāņem vērā šķīvja princips ikdienas ēdienkartē. Atšķirība tikai tāda, ka gaļa šajā šķīvī jāaizstāj ar citiem pārtikas produktiem.  
Grila pannā ceptas vafeles ar kļavu sīrupu – «Gatavo dabā!» recepte
Šoreiz ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis LTV raidījumā "Gatavo dabā!" devās uz Līgatnes pusi. Kopā ar Rihardu Vidzicki viņš centās izprast "vienkoci" – mākslā un sadzīves priekšmetos, tradīcijās un mūsdienās. Pastaigas pa "Vienkoču parku", miniatūru apskate, kokamatniecības muzeja apmeklējums un pat iespēja pašam izmēģināt roku abras izveidē. Bet vēlāk uz uguns tapa vesela vista katlā un gardas meža vafeles.
Katlā cepts cālis ar svaigi ceptu skābmaizi un salātiem – «Gatavo dabā!» recepte
Šoreiz ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis LTV raidījumā "Gatavo dabā!" devās uz Līgatnes pusi. Kopā ar Rihardu Vidzicki viņš centās izprast "vienkoci" – mākslā un sadzīves priekšmetos, tradīcijās un mūsdienās. Pastaigas pa "Vienkoču parku", miniatūru apskate, kokamatniecības muzeja apmeklējums un pat iespēja pašam izmēģināt roku abras izveidē. Bet vēlāk uz uguns tapa vesela vista katlā un gardas meža vafeles.
Bērzu sulas želeja – «Gatavo dabā!» recepte
Pavasara neatņemams vēstnesis ir sulu laiks. Tad nu šoreiz Renārs Purmalis LTV raidījumā "Gatavo dabā!" devās ciemos pie Linarda Liberta uz Ikšķili, lai uzzinātu ko vairāk par bērzu sulām, to pareizu ieguvi un vislabāko patērēšanas un pārstrādes veidu.
Burgers ar bērzu sulas sīrupa garšu – «Gatavo dabā!» recepte
Pavasara neatņemams vēstnesis ir sulu laiks. Tad nu šoreiz Renārs Purmalis LTV raidījumā "Gatavo dabā!" devās ciemos pie Linarda Liberta uz Ikšķili, lai uzzinātu ko vairāk par bērzu sulām, to pareizu ieguvi un vislabāko patērēšanas un pārstrādes veidu.
Jaunākie
Interesanti