Dzīve & stils / Virtuve
Treknie gadi un noņemtie galdauti: Kā mainījies Latvijas restorānu piedāvājums?
Pēdējo 20 gadu laikā Latvijas restorānos notikušas ievērojamas pārmaiņas. Restorāna piedāvājums konkurē ar neskaitāmiem citiem izklaides industrijas piedāvājumiem, tādēļ apmeklētāju piesaistīšanai līdzās ēdiena baudīšanai aizvien lielāka nozīme ir izklaidei un pārsteigumam. Par šīm pārmaiņām radio “Naba” raidījumā “Virtuves sarunas” Astra Spalvēna sarunājas ar šefpavāru Ēriku Dreibantu.
Francijā pavāri tiekas pasaules čempionātā
Francijas pilsētā Lionā sācies pasaules pavāru čempionāts. Organizētāji uzsver, ka konkurss ir lieliska iespēja arī attīstības valstīm gūt atzinību pasaulē un pilnveidot savu nacionālo virtuvi.
Ko Ziemassvētkos ēd citās valstīs?
Bagātīga ēšana Ziemassvētkos nodrošinās bagātīgu gadu – to zināja jau senie latvieši. Un, lai tā patiešām būtu, vēlams ēst 9 reizes! Ziemassvētku vakarā tradicionāli pie mums galdā ceļ štovētus kāpostus, cepeti, pelēkos zirņus, speķa pīrāgus un piparkūkas. Bet bez kādiem ēdieniem nav iedomājami Ziemassvētki citviet pasaulē?   
Jaunākie
Interesanti