Dzīve & stils / Virtuve
Kļockas ar biezpienu – pagatavo pēc latgalietes Vijas Kudiņas receptes!
Kļockas ar biezpienu – pagatavo pēc latgalietes Vijas Kudiņas receptes!
Kļockiņas, asuškas, bigalkas, kukolkas – šim īpašajam Dienvidlatgales godu ēdienam nosaukumu variāciju ir daudz. Tāpat katras saimnieces pieeja kļocku pagatavošanai atšķiras. Izmēģini pagatavot šo gardumu pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces Vijas Kudiņas pamācības.
Latvijā ar «Michelin» zvaigzni pirmo reizi apbalvo restorānu – «Max Cekot Kitchen»
(papildināts)
Latvijā ar «Michelin» zvaigzni pirmo reizi apbalvo restorānu – «Max Cekot Kitchen» (papildināts)
Otrdien, 21. novembrī, īpašā ceremonijā paziņoti Latvijas restorāni, kas nonākuši prestižā un pasaulē populārā restorānu ceļveža "Michelin Guide" redzeslokā. Latvijā viens restorāns apbalvots ar vienu zvaigzni – "Max Cekot Kitchen", kurā darbojas šefpavārs Maksims Cekots, trīs restorāni iekļauti "Bib Gourmand" kategorijā, bet vēl 22 ēdināšanas iestādes iekļautas ieteicamo restorānu sarakstā. Tikmēr ilgtspējas zvaigzni saņēmis Ēriks Dreibants no "Pavāru mājas" Līgatnē – šāds apbalvojums ir tikai ap 400 restorāniem pasaulē.
Zaļumu aukstā zupa «Īstās latvju saimnieces» gaumē
Zaļumu aukstā zupa «Īstās latvju saimnieces» gaumē
Lai arī tagad, kad aiz loga ziema gatavojas nomainīt rudeni, sastāvdaļas šai zupai diez vai izdosies sameklēt, tomēr ir vērts paturēt prātā laikiem, kad atkal daba modīsies un viss zaļos. Recepti piedāvā Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Vija Kudiņa no Aglonas.
Sildošā ķirbju biezzupa «Īstās latvju saimnieces» gaumē
Sildošā ķirbju biezzupa «Īstās latvju saimnieces» gaumē
Ķirbju sezonas zvaigzne pavisam noteikti ir biezzupa. Lai arī katram, kurš šo sildošo ēdienu iecienījis, ir sava mīļākā zupas sastāvdaļu ansambļa izlase, tomēr aicinām to pagatavot arī pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" Faimjas Turlajas receptes!
Kā mājās pagatavot lībiešu sklandraušus – recepte
Kā mājās pagatavot lībiešu sklandraušus – recepte
Sklandrausis, dižrausis, žograusis. Lībiešu valodā – sūr kakūd. No neraudzētas rupja maluma rudzu miltu mīklas veidots aplis ar uzceltām maliņām – žodziņu, kurā ir salds kartupeļu biezeņa un vārītu burkānu pildījums, pārklāts ar skābā krējuma un cukura virsiņu. Saldais ēdiens vai pamatēdiens? Kas to lai zina. Bet te recepte!

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd