
Dzīve & stils / Virtuve


No grūbām var pagatavot arī lielisku saldēdienus, piemēram, gardo Vidzemes pūpolputru. Raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībniecei Rūtai Beirotei no Krimuldas puses ir savs pūpolputras gatavošanas noslēpums – grūbas pirms atdzesēšanas viņa nedaudz apslacī ar citronu un medu.

Vai var būt vēl lielāka latviešu virtuves klasika par irbītēm? Šo liellopu gaļas ēdienu godos cēla galdā jau kaucmindietes, un arī mūsdienu saimnieces apzinās tā vērtību. Raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībniece Rūta Beirota no Krimuldas puses irbītes iesaka ēst kopā ar kartupeļu biezputru, jo tā vislabāk var apēst gardo mērcīti.

Salīdzinoši ātri pagatavojamās speltas kviešu grūbas apvienojumā ar zilo sieru un gailenēm būs piemērotas gan smalkākām viesībām, gan jaukai ikdienas maltītei. Pagatavo grūbas pēc raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībniece Rūtas Beirotes receptes!

Pākšaugu audzētāja, raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībniece Rūta Beirote zina, ka pupiņas noder ne tikai sāļiem ēdieniem vien. No baltajām pupiņām un šokolādes var pagatavot lielisku saldēdienu, kas būs ne tikai pasakaini gards, bet ar arī vērtīgām uzturvielām bagāts.

Īsta lauku torte nav iedomājama bez elastīga biskvīta. Jēkabpils puses saimniece Rita LTV raidījumā “Iekodies Zemgalē” atklāja, ka šādu biskvītu var pagatavot, izmantojot nedaudz vairāk olas baltumu nekā dzeltenumu. Izmēģini Ritas recepti un pagatavo gardu lauku torti!

Pannā izčurkstināts speķītis ar sīpoliem, kas ieslēpti pamatīgā kartupeļu plācenī, – tās ir galvenās sastāvdaļas Sēlijas cepelīniem jeb kumeļu olām. Visus cepelīnu gatavošanas noslēpumus Jēkabpils saimniece Rita atklāja LTV raidījumā “Iekodies Zemgalē”.

Kuldīgas novada saimnieces, LTV raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībnieces Gunitas Štorhas viena no kaislībām ir trušu audzēšana. Likumsakarīgi viens no viņas kulinārijas meistarstiķiem ir trusis timiāna marinādē ar ērkšķogu mērci. Izmēģini šo recepti un cel galdā gardu maltīti kādās īpašās viesībās!

Kaza mellenēs – tā savu kazas krēmsiera desertu ar meža ogām nodēvējusi LTV raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībniece, Kuldīgas novada saimnieces Gunita Štorha. Izmēģini pagatavot šo saldēdienu pēc Gunitas īpašās receptes!

Bazilika pesto kļuvis par iecienītu uzkodu sastāvdaļu ar daudzu Latvijas saimnieču virtuvē. Raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībniece Gunita Štorha no Kuldīgas puses pesto gatavošanai izvēlas Indijas riekstus un pasniedz to ar karamelizētiem, svilinātiem ķiršu tomātiņiem. Izmēģini viņas recepti!

Saimniece, kuras vīra pārraudzībā ir foreļu baseini, noteikti zina, kā gardi pagatavot šo zivi. Tāda ir LTV raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībniece Gunita Štorha no Kuldīgas puses. Mazsālītai forelei viņa pievieno nedaudz rozmarīna un šļuku olīveļļas.

Vide un dzīvnieki

Vide un dzīvnieki

Vecāki un bērni

Dārzs un mājas

Vecāki un bērni
Svarīgākais šobrīd



















Interesanti



