Sadaļas Sadaļas
Dzīve & stils / Virtuve
Gardā lazanja ar baklažāniem
Parmidžāna ir Itālijas pilsētā Matērā iecienīts lazanjas paveids, kurā pastas vietā tiek izmantotas eļļā vārītas baklažānu šķēles. Lai gan parmidžāna ir ļoti garšīga, tās gatavošana ir diezgan ilga. Ja gribas to pagatavot ātrāk, var nelikt gaļas bumbiņas.
5 skābi produkti, kas piešķir maltītei svaigumu
Skāba garša bieži vien dod signālu, ka produkts nav gatavs, piemēram, augļi, vai ir bojāts jeb saskābis. Taču skāba garša arī lieliski balansē saldu, sāļu, arī taukainu ēdienu, piešķir tam svaigumu  un izceļ citas garšas, darbojoties kā dabisks garšas pastiprinātājs. Ja reizēm šķiet, ka ēdiena garša nav pilnīga, to visbiežāk papildinām ar sāli vai pipariem, taču nereti trūkstošā ir tieši skāba garša. Par pieciem skābiem produktiem, kurus ikdienā pielietot kulinārijā, Latvijas Radio 5 jeb pieci.lv raidījumā “Piecas garšas” stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins.
5 rūgti produkti, kas lieliski izcels maltītes garšu
Viena no piecām garšām – rūgtā – ir tā, kuru parasti cenšas nomākt vai no tās izvairīties. Jau kopš seniem laikiem rūgta garša asociējas ar kaut ko kaitīgu, jo bieži vien indīgi augi ir rūgti. Taču kulinārijā rūgtā garša ir svarīgs elements, kuru pareizi pielietojot, iespējams sabalansēt un izveidot jaunas garšas, kā arī padarīt ēdiena baudījumu bagātīgāku. Par pieciem pārtikas produktiem, kuru rūgtā garša var būt lielisks ēdiena papildinātājs, Latvijas Radio 5 jeb pieci.lv raidījumā “Piecas garšas” stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins.
Garšīgās islandiešu pankūkas
Islandiešu pankūkas ir līdzīgas amerikāņu pankūkām. Tās var pasniegt ar sviestu, cukuru un kanēli vai ar rabarberu ievārījumu. Par šo desertu priecāsies gan lieli, gan mazi.
Cepti kartupeļi karameļu mērcē
Cepti kartupeļi karameļu mērcē ir iecienīts ēdiens ledāju un vulkānu zemē Islandē. Tā būs interesanta piedeva gaļai vai salātiem.
Marokāņu kuskuss ar aitas gaļu
Marokā kuskuss ir tipisks piektdienai, kas tur skaitās brīvdiena. Visa ģimene sanāk kopā, lai to pagatavotu – katram ir savs uzdevums. Iespējams, šī tradīcija iedvesmos arī tevi kādu piektdienas vakaru doties kulinārā ceļojumā kopā ar visu ģimeni.
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt