Pirms sākt gatavot, svarīgi izvēlēties pareizo katlu. Purmalis gatavošanai pie dabas ieteica izmantot čuguna katlu, kas uzkarst salīdzinoši ilgi, bet arī ilgi un vienmērīgi uztur siltumu. Uz uguns nekad nevajadzētu mēģināt gatavot plānos katlos, kas var deformēties, vai katlos ar pārklājumiem, kuri nav piemēroti lietošanai virs 150 vai 200 grādiem.
"Čuguns ir dārgs, bet, ja par to rūpējas, tas var izturēt pat paaudzes," uzsvēra Purmalis.
Gatavojot ēdienu vienā katlā, īpaša uzmanība jāpievērš arī tam, kad un ko pievienot. Ja ēdienā būs gaļa, to vajadzētu gatavot pirmo, bet mīkstākus dārzeņus vai zaļumus pievieno gatavošanas beigās vai pat pēc tam, kad katls noņemts no uguns.
Brokastis
Čorizfro un olas
Sakarsētā katlā apcep gabaliņos sagrieztu čorizo desu, pievieno olas, arī tās apcep, un sātīgas, kā arī nedaudz pikantas brokastis gatavas.
Spēka putra
Auzu pārslas ieber sakarsētā katlā, tās nedaudz apgrauzdē, tad lej klāt pienu un vāra putru, līdz tā gatava. Putru pasniegt var ar svaigiem augļiem vai ogām, vai vīnogām un kaltētām dzērvenēm, apgrauzdētiem riekstiem. Putru var arī pagatavot, auzu pārslas aplejot ar pienu iepriekšējā vakarā, taču tad ieteicams izvēlēties kādu no augu pieniem, kas siltajā vasaras naktī nesaskābs.
Klasisks olu kultenis
Vēl aukstā katlā ielej eļļu, iesit olas, uzliek uz uguns un nepārtraukti maisa. Īsi pirms kultenis gatavs, tam pievieno auksta sviesta gabaliņus un turpina maisīt, līdz kultenis ir krēmīgs. Tad to noņem no uguns un pieber sāli.
Pusdienas
Zupa
Sarīvētus burkānus, sakapātus sīpolus, pastinakus un tomātus aši apcep ļoti sakarsētā katlā, pielej ūdeni, pievieno smalki sagrieztu iepriekš pagatavotu vistu, visu vāra vēl apmēram 10 minūtes. Tad pievieno zaļumus, sāli un piparus. Zupa gatava!
Vienkāršais burito
Apcep sīpolus un burkānus, pievieno konservētas pupiņas, malto gaļu, visu apcep, un burito pildījums gatavs. To pilda uz uguns apgrauzdētā lavašā un pārber ar čili pārslām.
Makaronu salāti
Uzvāra makaronus, nolej lieko ūdeni, pievieno nedaudz eļļas un ļauj makaroniem atdzist. Tad pievieno sagrieztus tomātus, gurķus, pesto, zaļumus. Salātiem var pievienot visu, kas garšo, tostarp arī kukurūzu, konservētu tunci un kādu karoti majonēzes – tad sanāks tunča salāti.
Vakariņas
Vistu kājiņas ar dārzeņiem
Sakarsētā katlā apcep dārzeņus, ieliek vistu kājiņas un visam uzlej nedaudz ūdens. Katlam uzliek vāku, uz kura uzliek karstas ogles. Pēc apmēram 20–30 minūtēm vistu kājiņas būs izsautētas un gatavas ēšanai.
Cūkas pavēdere
Cūkas pavēderi apcep uz grila, ieliek katlā, tai pievieno plūmes un ābolus, visu aplej ar Vusteršīras mērci un sojas mērci, kā arī nedaudz ūdens. Katlam uzliek vāku un vāra no pusstundas līdz stundai. Šajā laikā cūkas pavēdere būs gatava. Tajā pašā katlā var likt klāt vārīties arī kartupeļus.