Dzīve & stils / Motori
Minhenē sākas plaša elektromobiļu izstāde
Minhenē sākas plaša elektromobiļu izstāde
Minhenē pirmdien, 6. septembrī, atklāj vērienīgu automašīnu izstādi, kur šoreiz uzmanību pievērsīs gandrīz tikai elektromobiļiem. Tādējādi nozīmīgs ir jautājums – vai pilsētas un automašīnu uzlādes infrastruktūra ir gatava elektriskajai revolūcijai?
Restaurēts leģendārās RAF autovilciens «Latvija»
Restaurēts leģendārās RAF autovilciens «Latvija»
Restaurēts leģendārās "Rīgas autobusu fabrikas" (RAF) autovilciens "Latvija", kā vairāki eksemplāri pirms vairāk nekā 40 gadiem tika īpaši pasūtīti vasaras olimpiskajām spēlēm Maskavā. Autovilcieni bija paredzēti sportistu un viesu apkalpošanai olimpiskajā ciematā. Tajos vienlaikus varēja pārvadāt 72 pasažierus ar ātrumu ap 30 kilometriem stundā.
Eksperti: Braukšanu kalnā kruīza kontrolei labāk neuzticēt
Eksperti: Braukšanu kalnā kruīza kontrolei labāk neuzticēt
Mūsdienās teju katrā automobilī pieejamā kruīza kontrole spēj ietaupīt degvielu, palīdz ievērot braukšanu pa joslām, bet pirms uzbraukšanas kalnā būtu ieteicams to izslēgt, Latvijas Radio 2 raidījumā  “Garāžas sarunas” skaidroja eksperti Kaspars Markševics un Gints Gavers.
Tehniskajā apskatēs motocikliem atgāzes nemēra
Tehniskajā apskatēs motocikliem atgāzes nemēra
Tehniskajās apskatēs, kas motocikliem, atšķirībā no auto, notiek reizi divos gados, tiem atgāzes nemēra, bet pārējos motocikla tehniskos mezglus pārbauda tāpat kā auto, ja pat ne vēl rūpīgāk, raidījumā "Garāžas sarunas” atklāja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Tehniskās daļas un sertifikācijas daļas priekšnieks Jānis Liepiņš un “Radex-Europe” tehniskais direktors Aigars Dergačs, iesakot pievērst uzmanību vēl dažām motocikla apkopšanas lietām.
Antīkie spēkrati jūlija beigās dosies braucienā uz Jelgavu
Antīkie spēkrati jūlija beigās dosies braucienā uz Jelgavu
Nākamsestdien, 31. jūlijā, seno spēkratu entuziasti no Latvijas Antīko automobiļu kluba sadarbībā ar Rīgas Motormuzeju rīkos antīko spēkratu sezonas krāšņāko braucienu “Retromance” uz Zemgali, raidījumam "Rīta Panorāma" stāstīja Rīgas Motormuzeja pārstāve Dace Pāvela.
Kas ir auto atsaukums?
Kas ir auto atsaukums?
Automašīnas atsaukums ir auto ražotāja defekta novēršana bez maksas, Latvijas Radio 2 raidījumā "Garāžas sarunas" skaidroja eksperts Gints Gavers.
«Lamborghini» pēdējais «īstais» V12 dzinējs
«Lamborghini» pēdējais «īstais» V12 dzinējs
Luksusa automašīnu ražotājs “Lamborghini” paziņojis par veselas ēras noslēgšanu autobūves industrijā un grasās piekāpties videi draudzīgākiem risinājumiem. Uzņēmuma vadība prezentējusi automašīnu, kuru sauc par “pēdējo patieso 12 cilindru automašīnu vēsturē.”
Kāpēc nenozīmīgos ceļu satiksmes negadījumos vadītāji sauc policiju, nevis aizpilda saskaņoto paziņo...
Kāpēc nenozīmīgos ceļu satiksmes negadījumos vadītāji sauc policiju, nevis aizpilda saskaņoto paziņojumu?
Liela daļa autovadītāju, iekļūstot nelielā ceļu satiksmes negadījumā, nespēj savā starpā vienoties, tāpēc izvēlas saukt policiju. Likumsargi atzīst, ka tas ir apgrūtinoši, jo viņiem nākas darboties kā kurjeriem, kuri piegādā saskaņotā paziņojuma veidlapas. Savukārt ceļu satiksmes eksperti norāda, ka šoferi nereti sauc policiju, jo neuzticas apdrošinātāju kompānijām.
Vai mūsdienās auto signalizācija ir vajadzīga?
Vai mūsdienās auto signalizācija ir vajadzīga?
Mūsdienās signalizācija vairāk kalpo, lai novērstu priekšmetu zādzību no mašīnas salona, taču prakse rāda, ka tā vairs nav spējīga pasargāt no transportlīdzekļa zādzības, Latvijas Radio 2 raidījumā “Garāžas sarunas” atzina auto drošības eksperts Rūdolfs Kalveits. To dara pretaizdzīšanas imobilaizeri.
Automašīnas pulēšana paša spēkiem – kā to paveikt?
Automašīnas pulēšana paša spēkiem – kā to paveikt?
Automašīnas pulēšanai paša spēkiem nepieciešama pulēšanas iekārta, pasta, pulēšanas ripas un dvielīši, ko var iegādāties autokrāsu veikalos, Latvijas Radio 2 raidījumā “Garāžas sarunas” sacīja “RADEX-EUROPE” tehniskais direktors Aigars Dergačs. Pulēšanai piemērota gaisa temperatūra ir vismaz plus 10 grādi.
Prasības elektroskrejriteņu braucējiem: Bez pasažieriem un uz ietves – ne ātrāk kā gājēji
(papildinā...
Prasības elektroskrejriteņu braucējiem: Bez pasažieriem un uz ietves – ne ātrāk kā gājēji (papildināts)
Valdība otrdien, 11. maijā, bez diskusijām atbalstīja izmaiņas Ceļu satiksmes noteikumos. Ar tām beidzot ieviesta kārtība, kā lietojami elektroskrejriteņi. Noteikumi paredz, ka ar tādiem transportlīdzekļiem primāri jāpārvietojas pa velosipēdiem paredzēto infrastruktūru, vien atsevišķos gadījumus ar elektroskrejriteņiem drīkst braukt arī pa ietvēm vai ielām. Rīga, kur šis augošais bizness rada visvairāk neērtību, savu kārtību ieviest pagaidām neplāno, bet aicina gaidīt jēdzīgu veloceliņu tīklu.
Kā aizpildīt saskaņoto paziņojumu pēc satiksmes negadījuma
Kā aizpildīt saskaņoto paziņojumu pēc satiksmes negadījuma
Aizpildot saskaņoto paziņojumu par ceļu satiksmes negadījumu, iesaistīto pušu uzdevums nav atrast vainīgo, uzsvēra drošas braukšanas eksperts Jānis Vanks. Svarīgākais abiem ir atrisināt radušo situāciju tā, lai notikušais neradītu papildu ceļa satiksmes negadījumus, un atbrīvot braucamo daļu pēc iespējas veiksmīgāk.
Ar kādiem izaicinājumiem šobrīd saskaras topošie autovadītāji?
Ar kādiem izaicinājumiem šobrīd saskaras topošie autovadītāji?
Topošajiem B kategorijas transportlīdzekļu vadītājiem, kuri apmācības uzsāka līdz  Ziemassvētkiem, bet pirmās medicīniskās palīdzības kursus atlika uz vēlāku laiku, šobrīd jāgaida rindā, lai tos apgūtu, jo, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus, tie notiek viens pret vienu ar pasniedzēju, Latvijas Radio 2 raidījumā “Garāžas sarunas” pastāstīja autoskolas “Vanags” vadītājs Dainis Uzuliņš. Tas arī sadārdzinājis šo kursu izmaksas. 
Kā veiksmīgāk pārdot automašīnu
Kā veiksmīgāk pārdot automašīnu
Veidojot pārdošanas sludinājumu, svarīgi pirms automašīnas fotografēšanas to nomazgāt un iztīrīt, lai tā būtu vizuāli pievilcīga, jo fotogrāfijas ir gan pārdevēja, gan automašīnas vizītkarte, Latvijas Radio 2 raidījumā “Garāžas sarunas” ieteica auto tirdzniecības speciālists Alvils Krams.
Kāpēc braukt baltā auto ir visdrošāk?
Kāpēc braukt baltā auto ir visdrošāk?
Automašīnām baltā krāsā ir mazāka varbūtība iekļūt ceļu satiksmes negadījumā, jo tās ir labi pamanāmas dažādos apstākļos, kā arī izceļas uz tumša asfalta, Latvijas Radio 2 raidījumā “Garāžas sarunas” stāstīja auto  eksperts Gints Gavers.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd