Kārlis Miksons

LTV Ziņu dienesta Sociālo mediju redaktors, žurnālists

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Tokijas medaļniece Dadzīte atgriežas mājās: Ir divas medaļas un nepaveikta darba sajūta
Tokijas medaļniece Dadzīte atgriežas mājās: Ir divas medaļas un nepaveikta darba sajūta
Pēc divām medaļām vainagota starta Tokijas paraolimpiskajās spēlēs ceturtdien mājās atgriezās paravieglatlēte Diāna Dadzīte, kuru lidostā "Rīga" sagaidīja atbalstītāji, draugi un Latvijas Paralimpiskās komitejas locekļi. Dadzīte Tokijas spēlēs izcīnīja sudraba medaļu diska mešanā un bronzas godalgu šķēpa mešanā, bet pilnīgu gandarījumu sportistei tas nesniedza.
Sveicēji mājās sagaida Tokijas paraolimpisko medaļnieku Apini
Sveicēji mājās sagaida Tokijas paraolimpisko medaļnieku Apini
Sveicēji otrdien pievakarē lidostā "Rīga" sagaidīja Aigaru Apini, kurš savā vārdadienā uz Latviju no Tokijas paraolimpiskajām spēlēm atveda izcīnīto bronzas medaļu. Titulētais sportists priecājās atgriezties mājās un pauda cerību, ka savās pēdējās paraolimpiskajās spēlēs vēl nav startējis.
«Biežāk dzēšam, nekā griežam.» Ugunsdzēsēji regulāri praktizē iemaņas arī ar hidrauliskajiem instrum...
«Biežāk dzēšam, nekā griežam.» Ugunsdzēsēji regulāri praktizē iemaņas arī ar hidrauliskajiem instrumentiem
“Biežāk dzēšam, nekā griežam,” tā par savu ikdienu saka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji. Lai nezaudētu nepieciešamās iemaņas, regulāri tiek rīkotas dažādas mācības. Glābēju ekipējumā ir arī spēcīgi hidrauliskie instrumenti, kuri tiek izmantoti, piemēram, cietušo cilvēku atbrīvošanai no automašīnām. Ņemot vērā, ka šie instrumenti ikdienā tiek izmantoti salīdzinoši retāk, glābēji praktizējas arī metāllūžņu nodošanas laukumos. 
Līdzās cirvim un motorzāģim arī drons – glābēju viedais palīgs
Līdzās cirvim un motorzāģim arī drons – glābēju viedais palīgs
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) bezpilota gaisa kuģis jeb droni nu jau tiek uzskatīts par tādu pašu glābēju aprīkojuma daļu kā cirvis vai motorzāģis. Tie palīdz gan brīdināt cilvēkus par bīstamām situācijām, gan meklēt apmaldījušos vai pārdrošos peldētājus, gan apzināt degšanas platības, gan arī spridzināt upē iestrēgušu ledu.
Nīderlandē ciema iedzīvotājus pārsteidz lielizmēra jahta
Nīderlandē ciema iedzīvotājus pārsteidz lielizmēra jahta
Pat dzīvojot pie aktīviem ūdensceļiem, mēs negaidām, ka, atverot logu, ieraudzīsim lielizmēra jahtu, kas slīd vien dažus metrus no istabas logiem. Pateicoties profesionālam fotogrāfam, kurš lielu daļu savas karjeras veltījis šādu superjahtu iemūžināšanai, mums ir iespēja redzēt, kā šāda jahta var izmainīt mazas Nīderlandes pilsētas ainavu.
Valsts kontrole mudina stiprināt «airBaltic» sniegtā valsts atbalsta nosacījumu izpildes uzraudzību...
Valsts kontrole mudina stiprināt «airBaltic» sniegtā valsts atbalsta nosacījumu izpildes uzraudzību (papildināts)
Valsts kontrole mudina stiprināt nacionālajai aviokompānijai "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") sniegtā valsts atbalsta nosacījumu izpildes uzraudzību. Par to liecina Valsts kontroles ceturtdienas rītā publiskotais revīzijas starpziņojums "Ieguldījumi Satiksmes ministrijas (SM) aviācijas nozares kapitālsabiedrībās Covid-19 krīzes seku mazināšanai".
Pasaules hokeja čempionātā Rīgā paredz četru līmeņu drošības burbuļus
Pasaules hokeja čempionātā Rīgā paredz četru līmeņu drošības burbuļus
Epidemioloģiskās drošības labad 2021. gada pasaules hokeja čempionātā Rīgā paredzēts ieviest četru līmeņu "burbuļus", ceturtdien žurnālistiem pastāstīja organizatoru SIA "Hokeja akadēmija" valdes loceklis Edgars Buncis. Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) jau apstiprinājusi drošības protokolus komandām un tiesnešiem, bet citām grupām prasību izstrāde turpinās.
Mājokļu ugunsgrēkos šogad jau 33 bojāgājušie
(papildināts)
Mājokļu ugunsgrēkos šogad jau 33 bojāgājušie (papildināts)
Šī gada pirmie mēneši iesākušies traģiski – ugunsnelaimes, kas iemetušās mājokļos, prasījušas 33 personu dzīvības. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) norādīja, ka tas ir lielākais šāda veida ugunsgrēkos bojā gājušo skaits konkrētajā periodā pēdējo gadu laikā.
Kā mājās nogriezt matus ar mašīnīti? Frizieres Dainas padomi
Kā mājās nogriezt matus ar mašīnīti? Frizieres Dainas padomi
Lai arī no 1. marta plānots atvērt frizētavas, daļa cilvēku matus griezt nesteigs joprojām, jo vēlas sagaidīt drošāku epidemioloģisko situāciju. Turklāt pie meistariem jau tagad veidojas garas pierakstu rindas – tas nozīmē, ka pie kārotās frizūras tik drīz tikt neizdosies. Tādā gadījumā noderēs neliela video pamācība, kur friziere Daina kopā ar savu dēlu Kristeru rāda, kā visdrošākajā veidā apgriezt matus ar matu griežamo mašīnīti.
Policija akcijā aicina domāt par drošību uz ceļa
Policija akcijā aicina domāt par drošību uz ceļa
No trešdienas visā Eiropas Savienībā norisinās Eiropas ceļu policijas tīkla akcija “ROADPOL Drošības dienas”, kuras mērķis – kopīgiem spēkiem panākt, lai šajā laikā uz Eiropas ceļiem nebūtu neviena ceļu satiksmes negadījuma ar bojāgājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem.
Gājienā gar Baltkrievijas robežu dodas vairāki desmiti cilvēku
(papildināts)
Gājienā gar Baltkrievijas robežu dodas vairāki desmiti cilvēku (papildināts)
Solidarizējoties ar Baltkrievijas tautas brīvības un demokrātijas centieniem, šodien sācies gājiens gar Baltkrievijas robežu. No Baltkrievijas, Krievijas un Latvijas robežu satikšanās punkta, Zilupes novadā, Pasienes pagasta Meikšānos pēc plkst.19.00 akcijas dalībnieki dosies apmēram 70 kilometrus garā pārgājienā līdz Piedrujai, kur svētdien plkst.12.00 norisināsies solidaritātes akcijas atklāšanas pasākums.
«Facebook» palaiž faktu pārbaudītāju programmu Latvijā un Igaunijā
«Facebook» palaiž faktu pārbaudītāju programmu Latvijā un Igaunijā
“Facebook”, cīnoties pret dezinformāciju, visā pasaulē sadarbojas ar neatkarīgiem trešās puses faktu pārbaudītājiem, kas caurskata un novērtē satura precizitāti. Trešdien, 25. martā, sociālā tīkla Eiropas nodaļa paziņojusi par trešās puses faktu pārbaudītāju programmas palaišanu Latvijā un Igaunijā, kā arī tās paplašināšanu Lietuvā, programmā iesaistoties pētnieciskās žurnālistikas centram “Re:Baltica” un “Delfi”, kas pievienojas esošajam partnerim Lietuvā – “15min.lt”.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd