Kārlis Miksons

LTV Ziņu dienesta Sociālo mediju redaktors, žurnālists

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Specdienests «Baltijas mediju alianses» šefu tur aizdomās starptautisku sankciju pārkāpšanā
(papildi...
Specdienests «Baltijas mediju alianses» šefu tur aizdomās starptautisku sankciju pārkāpšanā (papildināts)
Valsts drošības dienests (VDD) vairākos objektos Rīgā un tās apkaimē saistībā ar aizdomām par starptautisko sankciju pārkāpšanu veica tiesas sankcionētas procesuālās darbības, informēja VDD. Sadarbībā ar Igaunijas Drošības policiju (KAPO) procesuālās darbības tika veiktas arī Igaunijā. Viens no aizdomās turamajiem ir "Baltijas mediju alianses" vadītājs Oļegs Solodovs.
Dailes teātri vadīs Juris Žagars. Viesturs Kairišs kļūs par radošo direktoru
(papildināts)
Dailes teātri vadīs Juris Žagars. Viesturs Kairišs kļūs par radošo direktoru (papildināts)
23. janvārī Dailes teātrī Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāre Dace Vilsone paziņoja, ka atklātajā konkursā par Dailes teātra valdes locekli izvēlēts aktieris un uzņēmējs Juris Žagars. Viņš atzīts par labāko no 13 kandidātiem konkursā, kas tika izsludināts pēc iepriekšējā direktora Andra Vītola paziņojuma par atkāpšanos no amata. Teātra māksliniecisko vadību Žagars uzticēs režisoram Viesturam Kairišam, kurš kļūs par teātra radošo direktoru. Amata pienākumu pildīšanu Žagars no Vītola pārņems 2. martā.
Lietuva gadā identificē ap 53 000 kiberuzbrukumu
Lietuva gadā identificē ap 53 000 kiberuzbrukumu
Lietuva gada laikā identificē aptuveni 53 000 kiberuzbrukumu. Daļu no tiem atklāj Kiberdrošības centra eksperti, bet daļu tā dēvētie “elfi”. Tieši kibersargi daudzās pasaules valstīs, tostarp Lietuvā, ir tie, kas ik dienu uzlabo valsts informatīvo telpu.  
Reidos turpina kontrolēt riepu stāvokli; vairākiem auto anulē tehnisko apskati
Reidos turpina kontrolēt riepu stāvokli; vairākiem auto anulē tehnisko apskati
Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) turpina reidus, lai pārbaudītu automašīnu riepu stāvokli. Aizvadītajā nedēļā reidos Liepājas un Daugavpils reģionos pārbaudīti 1378 transporta līdzekļi un problēmas atklātas 55 automašīnām. Pirmdien, 9. decembrī, reidi notika Ropažos un Ogrē, kur kopumā tika pārbaudītas vairāk nekā 350 automašīnas.
Lietuvas ārlietu ministrs: Baltijas reģionam jābūt vienotam Astravjecas jautājumā
Lietuvas ārlietu ministrs: Baltijas reģionam jābūt vienotam Astravjecas jautājumā
Astravjecas atomelektrostacijas jautājums ir svarīgs ne tikai Lietuvai, bet arī visam Baltijas reģionam, intervijā Latvijas Televīzijai sacīja kaimiņvalsts ārlietu ministrs Lins Linkevičs. Lietuva ir pateiksi skaidru "Nē" elektroenerģijas iepirkumam no Baltkrievijas, taču pārējās reģiona valstis ar šādu lēmumu nesteidzas.
2019. gada smagākais ķirbis – 329,5 kilogrami
2019. gada smagākais ķirbis – 329,5 kilogrami
Ķirbju svēršanas čempionāts Rīgas zoodārzā jau kļuvis par tradīciju. Lai gan Latvijas rekords šogad netika pārspēts, smagākā ķirbja tituls jau atkal aizceļoja pie Neimaņu ģimenes Kuldīgas novadā.
Policija pastiprināti uzraudzīs satiksmi akcijā «Diena bez bojāgājušajiem»
(papildināts)
Policija pastiprināti uzraudzīs satiksmi akcijā «Diena bez bojāgājušajiem» (papildināts)
26. septembrī nu jau ceturto gadu pēc kārtas Eiropas Savienības dalībvalstīs norisināsies akcija   - Eiropas diena bez ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem. Arī šogad Valsts policija visā Latvijā pastiprināti strādās un uzraudzīs ceļu satiksmi, lai aizvadītu šo dienu uz Eiropas ceļiem bez  smagiem negadījumiem, informēja Valsts policija.
FOTO: Izrādot glābēju vecus auto, prasa lielāku finansējumu iekšlietām
(papildināts)
FOTO: Izrādot glābēju vecus auto, prasa lielāku finansējumu iekšlietām (papildināts)
Piektdienas, 6. septembra, rītā pie valdības ēkas iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (“KPV LV”), Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrības un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji sanāca, lai valdībai atgādinātu, ka šajā jomā ir liels resursu trūkums. Lai vizualizētu situāciju, pie valdības nama bija atbraukušas arī trīs ugunsdzēšanas automašīnas - 80. gadu sākumā ražotie ZIL transportlīdzekļi, kuri naudas trūkuma dēļ vēl joprojām tiek izmantoti ikdienā.
Mediju uzraugs izsaka neuzticību LTV vadītājam Beltem un valdes loceklim Ņesterovam
(papildināts)
Mediju uzraugs izsaka neuzticību LTV vadītājam Beltem un valdes loceklim Ņesterovam (papildināts)
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) kā valsts SIA “Latvijas Televīzija” (LTV) valsts kapitāla daļu turētāja vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu izteikt neuzticību LTV valdes priekšsēdētājam Ivaram Beltem un valdes loceklim programmu attīstības jautājumos Sergejam Ņesterovam. Atlaistie valdes locekļi par padomes lēmumu pauž izbrīnu un vēlas lūgt neatkarīgu komisiju izvērtēt viņu darbu.
Ameriks atkāpjas no Rīgas vicemēra amata
(papildināts)
Ameriks atkāpjas no Rīgas vicemēra amata (papildināts)
Pēc pašvaldības uzņēmuma „Rīgas satiksme” korupcijas skandāla no Rīgas vicemēra amata atkāpies Andris Ameriks (“Gods kalpot Rīgai”). Šo soli Ameriks skaidroja ar vēlmi sargāt savu un partijas reputāciju. Ar korupcijas skandālu uzņēmumā viņš neesot saistīts.
FOTO: Pie Oskara Kalpaka pieminekļa godina kritušos karavīrus
FOTO: Pie Oskara Kalpaka pieminekļa godina kritušos karavīrus
Lāčplēša dienā pie Oskara Kalpaka pieminekļa tika godināti kritušie karavīri. Pasākumā piedalījās gan Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji, gan aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, gan Jaunsardzes pārstāvji. Šeit notika arī jaunsargu svinīgā solījuma došana. "Jūs esat simtgades jaunsardze, un tā ir milzīga atbildība," teica aizsardzības ministrs.
FOTO un VIDEO: Lāčplēša dienas militārā parāde
FOTO un VIDEO: Lāčplēša dienas militārā parāde
11. novembrī, Lāčplēša dienā, atzīmējot Latvijas armijas uzvaru pār Bermonta karaspēku, Rīgā, Brīvības laukumā, plkst.13.00 sākas militārā parāde, kurā piedalās Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas pakļautības iestāžu – Valsts robežsardzes, Valsts policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vienības.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd