Kārlis Miksons

LTV Ziņu dienesta Sociālo mediju redaktors, žurnālists

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Lietuvas aviācijas inženieris: Ukrainas gaisa spēku pilotiem ir redzama vēlme mācīties
Lietuvas aviācijas inženieris: Ukrainas gaisa spēku pilotiem ir redzama vēlme mācīties
Pēc aktīva Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska lobija teju visas vasaras garumā ASV un vairāki Rietumu partneri ir vienojušies piegādāt Ukrainai F-16 iznīcinātājus. Lai modernos iznīcinātājus pilnvērtīgi varētu izmantot Ukrainas aizstāvībai, pilotiem nepieciešams iziet dažādus apmācību posmus – no valodas apguves līdz lidmašīnu apkopes niansēm. 
Jau otro gadu aviācijas entuziastus Liepājā pulcē Baltijā lielākais aviošovs
Jau otro gadu aviācijas entuziastus Liepājā pulcē Baltijā lielākais aviošovs
Beļģijas un Čehijas gaisa spēku iznīcinātāji, leģendas no Lietuvas, kā arī vairāki īpaši un elpu aizraujoši helikopteru paraugdemonstrējumi. Tas viss un ne tikai šajā nedēļas nogalē priecē skatītājus Liepājas starptautiskajā lidostā, kuru par savām mājām jau otro gadu dēvē Baltijā lielākais aviošovs "Baltic International airshow".
Tūrisma nozarē pozitīvi vērtē «British Airways» lēmumu atgriezties Rīgā; avioeksperts piesardzīgs
Tūrisma nozarē pozitīvi vērtē «British Airways» lēmumu atgriezties Rīgā; avioeksperts piesardzīgs
Par atgriešanos Latvijas tirgū pēc 16 gadus ilgas pauzes paziņojusi Lielbritānijas nacionālā aviosabiedrība "British Airways", kas, sākot no 29. oktobra, trīs reizes nedēļā piedāvās lidojumus no Rīgas uz Londonas Hītrovas lidostu. Neskatoties uz iespējām, ko paver jauns galamērķis, ņemot vērā pašreizējo lidojumu frekvenci no starptautiskās lidostas "Rīga" uz dažādām Londonas lidostām, portāla "lsm.lv" apvaicātie eksperti atzīst, ka britu lidsabiedrībai par savu vietu nāksies pacīnīties.
Eiropas lidsabiedrības piesardzīgas par iespēju atsākt lidojumus uz Ukrainu un no tās
Eiropas lidsabiedrības piesardzīgas par iespēju atsākt lidojumus uz Ukrainu un no tās
Jūlija vidū Īrijas zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" paziņoja par lieliem plāniem attiecībā uz Ukrainas tirgu un palīdzību Ukrainas aviācijas sektoram. Aizvadītajā nedēļā uzņēmums nāca klajā ar vēl vienu paziņojumu, proti, lidsabiedrība cer atsākt lidojumus uz Ukrainu un no Ukrainas jau šī gada beigās. Latvijas Televīzija (LTV) apvaicāja vairākas lidsabiedrības, kas pirms Krievijas sāktā kara veica lidojums Ukrainas gaisa telpā.
Palangā pludmales glābējiem palīdz droni
(papildināts)
Palangā pludmales glābējiem palīdz droni (papildināts)
Glābējiem, pamanot jūrā slīkstošu cilvēku, svarīgi ir ātri reaģēt. Palangas pludmalē, kas ir ļoti iecienīts atpūtnieku galamērķis, glābējiem palīgā nāk arī droni. Glābēji dronu spēj pacelt pāris sekunžu laikā un jau pēc dažiem mirkļiem tas nomet glābšanas riņķi cilvēkam, kurš nonācis briesmās.
«Ryanair» Ukrainas aviācijas atjaunošanā gatava investēt vairāk nekā 3 miljardus dolāru
«Ryanair» Ukrainas aviācijas atjaunošanā gatava investēt vairāk nekā 3 miljardus dolāru
Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair" paziņojusi par vērienīgiem plāniem, lai palīdzētu Ukrainas aviācijas sektoram atjaunoties pēc Krievijas sāktā kara. Vizītes laikā Kijivā lidsabiedrības vadītājs Maikls O'Līrijs paziņojis par 3 miljardu ASV dolāru lielām investīcijām, kas ietver ne tikai 30 "Boeing 737 MAX" lidmašīnu izvietošanu Ukrainā, bet arī reģionālo reisu nodrošināšanu.
Krievijas ostas pilsētā «iestrēgusī» «Air India» lidmašīna devusies uz Indiju
Krievijas ostas pilsētā «iestrēgusī» «Air India» lidmašīna devusies uz Indiju
Šīs nedēļas sākumā tehnisku problēmu dēļ piespiedu nosēšanos Krievijā, Magadanas lidostā, veica aviokompānijas "Air India" gaisa kuģis "Boeing 777-200ER", kas ar vairāk nekā 230 pasažieriem un apkalpes locekļiem bija ceļā no Deli Indijā uz Sanfrancisko Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV). Neplānoto nosēšanos izraisīja eļļas spiediena indikators, kas ziņoja par zemu eļļas spiedienu vienā no lidmašīnas dzinējiem. 
Krievija atradusi iespēju apiet aviācijas sektora sankcijas – gaisa kuģu apkopes veic Irānas mehāniķ...
Krievija atradusi iespēju apiet aviācijas sektora sankcijas – gaisa kuģu apkopes veic Irānas mehāniķi
Krievijas lielākā aviokompānija "Aeroflot" aprīļa sākumā nosūtījusi vienu no nacionalizētajiem "Airbus" A330-300 modeļa gaisa kuģiem uz Irānu, liecina informācija vietnē "Flightradar24.com". Saskaņā ar publisko informāciju 5. aprīļa vakarā gaisa kuģis (RA-73700) izlidoja no Šeremetjevas starptautiskās lidostas Maskavā un pēc vairāku stundu lidojuma nosēdās Teherānas starptautiskajā lidostā.
«airBaltic» vasaras sezonā izīrēs 14 «Airbus» lidmašīnas, gadu plāno noslēgt ar 700 miljonu apgrozīj...
«airBaltic» vasaras sezonā izīrēs 14 «Airbus» lidmašīnas, gadu plāno noslēgt ar 700 miljonu apgrozījumu
Kāpināt lidsabiedrības apgrozījumu par 200 miljoniem līdz 700 miljoniem eiro, piedāvāt bezmaksas internetu lidojuma laikā, jaunas lidmašīnas un Baltijā lielākā lidmašīnas apkopju angāra būvniecības sākums – tie ir tikai daži no Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" plāniem, ko paredzēts realizēt jau šajā gadā. Uzņēmuma rīkotajā mediju dienā žurnālisti tika iepazīstināti arī gaisa kuģu apkopes procesu, kurš notiek  starptautiskās lidostas "Rīga" angāros.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd