Iļja Kozins

LTV Ziņu dienesta korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Ikšķilē salidojumā tiekas politiski represētie
Ikšķilē salidojumā tiekas politiski represētie
Ikšķiles estrādē 13. augustā pulcējās politiski represētie. Kā katru gadu, izsūtījumu uz Sibīriju pārdzīvojušie cilvēki, viņu radi un draugi pulcējas, lai godinātu padomju varas represijās cietušos. Šogad pasākums aizritēja kara zīmē, ko Krievija izraisījusi Ukrainā.
Latvijas preču eksporta vērtība pusgadā augusi par 31,8%; importa – par 38,7%
Latvijas preču eksporta vērtība pusgadā augusi par 31,8%; importa – par 38,7%
Latvija šogad pirmajā pusgadā eksportēja preces 9,62 miljardu eiro vērtībā, kas ir par 31,8% jeb 2,32 miljardiem eiro vairāk nekā 2021. gada attiecīgajā periodā, bet importēja – par 12,14 miljardiem eiro, kas ir pieaugums par 38,7% jeb 3,39 miljardiem eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.
«Tele2» un «Bite» sūdzas par «pielāgotiem iepirkumiem» Rīgas pašvaldībā
«Tele2» un «Bite» sūdzas par «pielāgotiem iepirkumiem» Rīgas pašvaldībā
Mobilo sakaru operators "Tele2" ceļ trauksmi par, iespējams, pielāgotiem iepirkumiem telekomunikāciju jomā. Pēdējais gadījums ir saistīts ar Rīgas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas digitālā aģentūra" telekomunikāciju iepirkumu pašvaldības vajadzībām. Konkursa kritēriji esot jūtami labvēlīgi vienam operatoram – uzņēmumam "Latvijas Mobilais telefons" (LMT). Par to sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) iesniedzis gan cits operators – "Bite". Iestāde likuma pārkāpumus iepirkuma procedūra nesaskata.
Aicina ziedot medicīniskai pārtikai
Aicina ziedot medicīniskai pārtikai
Labdarības maratonā “Dod pieci!” saziedotā nauda paliatīvo pacientu aprūpei ir beigusies. Pacientu barošanai ar zondi tagad ir valsts atbalsts, bet tiem, kam ir jāpērk speciālā medicīniskā dzeramā pārtika – šāda atbalsta nav. Tās iegāde mēnesī izmaksā līdz 350 eiro.  Veselības ministrija sola, ka finansējumu dzeramās pārtikas nodrošināšanai lūgs nākamā gada valsts budžetā.
Par nepamatoti zemām algām uzņēmumiem varētu piestādīt nesamaksāto nodokļu rēķinu
Par nepamatoti zemām algām uzņēmumiem varētu piestādīt nesamaksāto nodokļu rēķinu
Valsts ieņēmumu dienests (VID) varētu ieviest jaunu nodokļu administrēšanas pieeju, kas skartu uzņēmumus, kur darbiniekiem maksā mazāk par nozarē vidējo algu, to paredz virzītie likuma grozījumi, kas vēl nav iesniegti skatīšanai Saeimā. Šādi uzņēmumi uzreiz nonāktu VID redzeslokā. Ja uzņēmumi nespēs pamatot, kāpēc maksā darbiniekiem zemākas algas, VID izrakstīs viņiem rēķinus par nodokļu nomaksu. 
Cik liels būs valsts atbalsts apkures rēķinu segšanai? Ilustratīvi aprēķini
Cik liels būs valsts atbalsts apkures rēķinu segšanai? Ilustratīvi aprēķini
Ekonomikas ministrija ir izstrādājusi detalizētu plānu, ka palīdzēt iedzīvotājiem segt apkures izmaksas nākamajā sezonā. LTV veica aprēķinus, lai varētu uzskatāmāk parādīt, kā tiks rēķināts atbalsts un kāds tas varētu būt. Aprēķini ir veikti, izmantojot publiski pieejamo informāciju, un tie ir ilustratīvi.   
Valsts atbalstu energocenu krīzē daļa iedzīvotāju varētu saņemt ātrāk
Valsts atbalstu energocenu krīzē daļa iedzīvotāju varētu saņemt ātrāk
Daudzi uzņēmuma “Latvijas gāze” klienti pēdējās dienās soctīklos pauduši sašutumu par jaunajiem gāzes izlīdzinātajiem maksājumiem. Atsevišķos gadījumos uzņēmuma klientiem būs jāmaksā pat četrreiz vairāk. Ekonomikas ministrija gatavos priekšlikumu, lai šie iedzīvotāji energocenu krīzes atbalstu varētu saņemt ātrāk – pirms apkures sezonas sākuma.
Policijā ar jaunu amatu – izmeklētāja palīgs – cer paātrināt kriminālprocesu izmeklēšanu
Policijā ar jaunu amatu – izmeklētāja palīgs – cer paātrināt kriminālprocesu izmeklēšanu
Tas ir bezizejas variants, lai izmeklējamās lietas vispār virzītos uz priekšu. Tā par valdības atbalstīto jaunas profesijas – izmeklētāja palīga – izveidi saka ģenerālprokurors. Idejas piedāvātāji – Valsts policija un Iekšlietu ministrija – ar izmeklētāja palīgiem cer atslogot izmeklētājus no administratīvajām funkcijām, tādējādi paātrinot kriminālprocesu izskatīšanu.
CSP: Uzņēmēju noskaņojums jūlijā negatīvs visās uzņēmējdarbības jomās
(papildināts)
CSP: Uzņēmēju noskaņojums jūlijā negatīvs visās uzņēmējdarbības jomās (papildināts)
Uzņēmējdarbības konfidences rādītāji 2022. gada jūlijā samazinājušies visās uzņēmējdarbības jomās. Rādītāji rūpniecībā un pakalpojumu sektorā, salīdzinot ar jūniju, ir nedaudz uzlabojušies, bet mazumtirdzniecībā un būvniecībā turpina samazināties, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) veikto konjunktūras apsekojumu dati.
Latvijā vai ASV: Lemj par iespējama kriptovalūtu krāpnieka no Latvijas izdošanu tiesāšanai
Latvijā vai ASV: Lemj par iespējama kriptovalūtu krāpnieka no Latvijas izdošanu tiesāšanai
ASV varas iestādes tur aizdomās Latvijas pilsoni Ivaru Auziņu par vairāk nekā 7 miljonu ASV dolāru izkrāpšanu, izmantojot kriptovalūtu. Iespējams, Auziņu izdos tiesāšanai ASV, bet viņa aizstāvji uzskata, ka viņu izdot nav taisnīgi, jo ASV Auziņam draud nesamērīgi smagāks sods nekā tas, ko viņš varētu saņemt Latvijā. Prokuratūra uzskata, ka Auziņu tiesāt Latvijā liedz Krimināllikums un starpvalstu vienošanās.
Pagaidām nav atbalsta šķeldas eksporta ierobežošanai; gāzes iepirkumiem vietvarām varētu paredzēt ie...
Pagaidām nav atbalsta šķeldas eksporta ierobežošanai; gāzes iepirkumiem vietvarām varētu paredzēt iespēju aizņemties
Tuvojoties nākamajai apkures sezonai, ierēdņi un eksperti meklē veidus, kā iedzīvotājus nodrošināt ar kurināmo. Latvijas Lielo pilsētu asociācija piedāvājusi ierobežot šķeldas eksportu, taču šī ideja pagaidām nav guvusi valdības atbalstu. Savukārt vietvarām varētu paredzēt iespēju aizņemties naudu Valsts kasē, lai varētu nomaksāt milzīgos priekšapmaksas rēķinus par gāzi, pašvaldībām gatavojoties apkures sezonai.
FOTO: Mediķi brīdinājuma streikā pieprasa lielākas algas; Veselības ministrijā sola reformu
(papildi...
FOTO: Mediķi brīdinājuma streikā pieprasa lielākas algas; Veselības ministrijā sola reformu (papildināts)
Pie Veselības ministrijas ēkas Brīvības ielā Rīgā, kur trešdien, 27. jūlijā, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) rīkoja brīdinājuma streiku un protesta akciju saistībā ar pārmetumiem solījumu nepildīšanā attiecībā uz algu celšanu, bija sapulcējušies pāris simti dalībnieku un protests noritēja mierīgi, novēroja Latvijas Radio.
Baltvilka balvu saņem rakstniece Luīze Pastore un ilustratore Gundega Muzikante
Baltvilka balvu saņem rakstniece Luīze Pastore un ilustratore Gundega Muzikante
Jāņa Baltvilka balva rakstniecībā piešķirta rakstniecei Luīzei Pastorei par grāmatu "Laimes bērni", ko ilustrējusi Evija Pintāne. Kā labākā bērnu un jauniešu grāmatu ilustratore sumināta Gundega Muzikante par ilustrācijām Juhani Pitsepa garstāstam "Ir mēness zelta kuģis" un Ineses Paklones dzejoļu krājumam "Zvēru barošana", informēja balvas rīkotāji. LSM lasītāju simpātiju balvas ieguva Renāte Bērante un Sabīne Baumane par grāmatu "Kur es biju, kad es nebiju jeb stāsts par Monti".
Aviobiļešu «virspārdošana» un riskēšana kādu neuzņemt reisā – nozarē piekopta prakse
Aviobiļešu «virspārdošana» un riskēšana kādu neuzņemt reisā – nozarē piekopta prakse
Vasaras atvaļinājumu laikam sasniedzot savu pīķi, redzamāka kļūst kāda avioindustrijā izplatīta parādība – overbooking jeb latviski – virspārdošana – nozīmē to, ka lidsabiedrības pārdod vairāk biļešu, nekā ir sēdvietu lidmašīnā. Tas tiek darīts, lai minimizētu zaudējumus, ja kāds no pasažieriem neierodas uz reisu. Bet, ja tomēr ierodas visi, kādam jāpaliek aiz borta.
Āgenskalnā svin apkaimes svētkus
Āgenskalnā svin apkaimes svētkus
Šodien Rīgas Āgenskalna mikrorajonā svin apkaimes svētkus. Visas dienas garumā apmeklētājus priecē mūziķi, radošās darbnīcas, ekskursijas un daudz kas cits.
Latvija pirks raķešu artilērijas sistēmas «Himars»
(papildināts)
Latvija pirks raķešu artilērijas sistēmas «Himars» (papildināts)
Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) saņēmusi piedāvājumus no potenciālajiem krasta aizsardzības raķešu piegādātajiem un nosūtījusi pieprasījumu ASV par Ukrainā sevi labi parādījušās raķešu artilērijas sistēmas "Himars" iegādi, aģentūra LETA noskaidroja ministrijā.
Pašvaldības drīkstēs izvēlēties Ukrainas kara bēgļu izmitināšanas termiņu; būs lielāks valsts atbals...
Pašvaldības drīkstēs izvēlēties Ukrainas kara bēgļu izmitināšanas termiņu; būs lielāks valsts atbalsts (papildināts)
Pašvaldības drīkstēs izvēlēties Ukrainas kara bēgļu izmitināšanas termiņu, kā arī noteikta lielāka kompensācija par primāri sniedzamo atbalstu Ukrainas civiliedzīvotāju izmitināšanai ar termiņu līdz 60 dienām. To paredz trešdien valdības apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos un Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā.
«Ziedot.lv» paplašinās atbalstu Ukrainas bēgļiem
«Ziedot.lv» paplašinās atbalstu Ukrainas bēgļiem
Fonds "Ziedot.lv" ir saņēmis 150 tūkstošus eiro, lai paplašinātu atbalstu kara bēgļiem no Ukrainas. Nauda ir piešķirta no Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas finanšu instrumenta. Atbalsts ir paredzēts galvenokārt sociālo darbinieku algošanai, kuri strādā ar bēgļu ģimenēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd