Gints Amoliņš

LTV ārzemju ziņu korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Eksperts «Rīgas konferencē» Eiropu aicina strauji stiprināt savas aizsardzības spējas
(papildināts)
Eksperts «Rīgas konferencē» Eiropu aicina strauji stiprināt savas aizsardzības spējas (papildināts)
Eiropas valstīm tuvākajos gados būtiski jāstiprina savi aizsardzības spēki, īpaši ņemot vērā, ka ASV uzmanība var tikt novirzīta Klusā okeāna reģiona virzienā, kur savās ambīcijās arvien uzstājīgāka bijusi Ķīna, "Rīgas konferences" laikā brīdināja amerikāņu Māršala centra eksperts Endrjū Mihta paneļdiskusijā, kas veltīta drošībai.
Rīgas konferencē uzmanības centrā Krievijas agresija Ukrainā
(papildināts)
Rīgas konferencē uzmanības centrā Krievijas agresija Ukrainā (papildināts)
Rīgā piektdien sācies gadskārtējais drošības un ārpolitikas forums "Rīgas konference", kas gan klātienē, gan attālināti pulcējis kopā daudzus starptautiski atzītus politiķus un domātājus. Viens no galvenajiem tematiem ir Krievijas sāktais karš Ukrainā un kā tas ietekmē drošības situāciju gan Baltijas reģionā, gan pasaulē.
Ukrainā ar bažām gaida ziemu
Ukrainā ar bažām gaida ziemu
Krievija turpina apšaudīt Ukrainu, aizvadītajā naktī Zaporižjas apgabalā sagrautas divas skolas. Kaujas turpinās arī frontē, Ukrainas prezidents norādījis, ka sarežģītāka situācija pie Bahmutas Doneckas apgabalā, kuru joprojām cenšas ieņemt Krievija. Bet Ukrainā ar bažām gaida ziemu – nav skaidrs, kur un vai būs apkure, bet šīs nedēļas Krievijas raķešu triecienos daudz cietusi  elektroapgādes infrastruktūra. 
Krievija apšauda Ukrainas elektroapgādes infrastruktūru; ANO konstatē aizvien jaunus spīdzināšanas g...
Krievija apšauda Ukrainas elektroapgādes infrastruktūru; ANO konstatē aizvien jaunus spīdzināšanas gadījumus (papildināts)
Krievijas spēki Ukrainā kārtējo reizi apšaudījuši elektroapgādes infrastruktūru. Šoreiz – galvaspilsētas Kijivas tuvumā. Vienlaikus Ukrainas ģenerālštābs paziņojis, ka kaujas laukā iebrucēji turpina ciest milzīgus zaudējumus. Savukārt Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ziņotāji norāda, ka pienāk arvien vairāk ziņojumu par Ukrainas karā novēroto spīdzināšanu, vienlaikus atzīstot, ka vainīgo saukšanai pie atbildības ir nopietni šķēršļi.
Turcija un Krievija izvērtē gāzes sadales centra izveidi
Turcija un Krievija izvērtē gāzes sadales centra izveidi
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans paziņojis, ka Turcijas un Krievijas par enerģētiku atbildīgās valsts institūcijas sāks tehnisko izpēti saistībā ar Vladimira Putina ierosinājumu Turcijai kļūt par Krievijas dabasgāzes centru.
«Sāļā zeme: Harkivas atbrīvošana» – LTV Ziņu dienesta filma par Krievijas kara plosīto Ukrainu
«Sāļā zeme: Harkivas atbrīvošana» – LTV Ziņu dienesta filma par Krievijas kara plosīto Ukrainu
Atvieglojums un sāpes mijas Izjumā, Balaklijā un daudzās citās Harkivas apgabala pilsētās. Ukraina šīs teritorijas septembrī atbrīvoja. Pēcāk atklājās Krievijas okupācijas mēnešu neglītā un šausminošā seja – masu apbedījumi Izjumā, ieslodzīšanas un spīdzināšanas pagrabi. Zeme pēc okupācijas viscaur piesūkusies kara un okupācijas sāpēm, asarām un asinīm. Skaties Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta veidoto filmu par Krievijas kara plosīto Ukrainu. 
LTV reportāža: Atbrīvotā Ukrainas pilsēta Izjuma sadzīvo ar Krievijas kara sekām
LTV reportāža: Atbrīvotā Ukrainas pilsēta Izjuma sadzīvo ar Krievijas kara sekām
Septembrī no okupācijas atbrīvotajā Izjumas pilsētā Harkivas apgabalā pavērās postažu aina, kad pavasarī Krievija uzbruka pilsētai, lai to ieņemtu. Izjumā – daudz nopostītu namu, ielās nav palikušas vairs nevienas veselas mājas. Dažas sagrautas pavisam, to saimniekiem tagad vācot krāsns ķieģeļus, lai tos pārvestu uz jauno dzīvesvietu un, cik iespējams, sagatavotos ziemai. 
LTV Izjumā: Pabeigta 447 līķu ekshumācija masu apbedījumos
LTV Izjumā: Pabeigta 447 līķu ekshumācija masu apbedījumos
Atbildīgie tiks sodīti – šāda apņēmība bija Ukrainas amatpersonām piektdien, noslēdzoties ekshumācijas procesam masu apbedījumos mežā Izjumā, kas nesen atbrīvota no Krievijas okupācijas. Tur Harkivas apgabala prokuratūras vadītājs Latvijas Televīzijai norādīja, ka ekshumētas 447 cilvēku mirstīgās atliekas, starp tām arī bērnu.
Ukraina nebaidās no Krievijā izsludinātās mobilizācijas
(papildināts)
Ukraina nebaidās no Krievijā izsludinātās mobilizācijas (papildināts)
Ukrainas līderi uzsvēruši, ka Kremļa saimniekam Vladimiram Putinam ar Krievijā izsludināto daļējo mobilizāciju un līdz pat 300 000 rezervistu iesaukšanu dienestā neizdosies iebiedēt ukraiņus, kas jau apliecinājuši savu spēju cīnīties un atvairīt okupantu uzbrukumus.
LTV Balaklijā: pilsētā atvieglojums pēc pusgada okupācijas
LTV Balaklijā: pilsētā atvieglojums pēc pusgada okupācijas
Krievijas armija šodien turpināja apšaudīt Ukrainas pilsētas. Apšaudīta arī Nikopole, kas atrodas pāri upei pretī Zaporižjas atomeletrostacijai. Bet Latvijas Televīzijas filmēšanas grupa – Gints Amoliņš un operators Ingus Graudiņš strādāja Harkivas apgabala Balaklijā, kurā Ukrainas karogs pēc pusgadu ilgas okupācijas tika pacelts pagājušajā nedēļā. Vietējie, atminoties okupācijas laiku, stāsta arī par aizturēšanām un spīdzināšanām.
Ilarionovs: Putins savu misiju redz impērijas atjaunošanā
Ilarionovs: Putins savu misiju redz impērijas atjaunošanā
Krievijas prezidents Vladimirs Putins par savu misiju uzskata impērijas atjaunošanu, secina viņa bijušais padomnieks Andrejs Ilarionovs. 2000. gadu pirmajā pusē viņš bija Krievijas prezidenta galvenais padomnieks ekonomikas jautājumos, tad amatu pameta un turpmāk bijis kritiski noskaņots pret Putina režīmu.
REPORTĀŽA: Iznīcināta Krievijas bruņutehnika rūs «kapsētā» pie Mikolajivas; ukraiņiem palīdz latvieš...
REPORTĀŽA: Iznīcināta Krievijas bruņutehnika rūs «kapsētā» pie Mikolajivas; ukraiņiem palīdz latviešu džipi
Sadegusi Krievijas armijas bruņutehnika joprojām rūs Mikolajivas pievārtē, kuru pavasarī centās ieņemt. Ukraiņi uzbrukumu atvairīja, ieguva savā rīcībā gan tehniku, gan saņēma gūstā Krievijas karavīrus. Tur pie Mikolajivas – krievu bruņojuma kapsētā – Latvijas Televīzija (LTV) tikās ar Ukrainas armijas virsnieku Andreju. Viņš dalījās pārdomās, ko šī vieta izsaka par Ukrainas cīņassparu un Krievijas armiju.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd