Gints Amoliņš

LTV ārzemju ziņu korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
LTV reportāža no Kirgizstānas. Aitu ganiem kalnos jāpielāgojas klimata pārmaiņām
LTV reportāža no Kirgizstānas. Aitu ganiem kalnos jāpielāgojas klimata pārmaiņām
Lauki, gleznaini kalni, ganāmpulki un arods, kas izkopts paaudžu paaudzēs, – tā dienas vada gani Kirgizstānā. Taču arī šajā senajā profesijā un cilvēku dzīvē ienāk pārmaiņas, ko sev līdzi nes pasaules attīstība un līdz ar to ietekme uz dabu. LTV žurnālists Gints Amoliņš reportāžā no Kirgizstānas vēsta, kā mainījusies aitu ganu dzīve.
Ukrainas ministrs: Mērķis ir iesēdināt Putinu cietumā
Ukrainas ministrs: Mērķis ir iesēdināt Putinu cietumā
Latvijas un Eiropas Padomes organizētajā tieslietu sanāksmē Rīgā pirmdien tika spriests par tālākajiem soļiem, kā sodīt Krieviju par iebrukumu Ukrainā. Ukraina līdz šīm uzskaitījusi vairākus desmitus tūkstošu kara noziegumu, ko Krievija pastrādājusi pusotra gada laikā.
Konferencē Rīgā spriež par iespējām saukt Krieviju pie atbildības par Ukrainā pastrādātajiem noziegu...
Konferencē Rīgā spriež par iespējām saukt Krieviju pie atbildības par Ukrainā pastrādātajiem noziegumiem (papildināts)
Rīgā pirmdien norisinās Latvijas un Eiropas Padomes organizēta augsta līmeņa neformālā tieslietu ministru sanāksme. Tās laikā tiek lemts par tālākajiem soļiem, lai nodrošinātu Krievijas atbildību par pastrādātajiem noziegumiem Ukrainā. Tāpat tiek runāts par Krievijas nolaupīto Ukrainas bērnu atgriešanu viņu ģimenēs.
G20 samita deklarācijā nenosoda Krieviju
G20 samita deklarācijā nenosoda Krieviju
G20 valstu samita līderiem Indijā izdevies vienoties par kopīgās deklarācijas tekstu, kaut domstarpības sagādāja Krievijas karš Ukrainā.
Ukrainas diplomāts: Krievija nenovēršami zaudē ietekmi Centrālāzijā
Ukrainas diplomāts: Krievija nenovēršami zaudē ietekmi Centrālāzijā
Krievija cenšas vervēt Centrālāzijas valstu pilsoņus karam Ukrainā, taču reģiona valstis to cenšas ierobežot – uz to Latvijas Televīzijai intervijā Biškekā norādīja Ukrainas vēstnieks Kirgizstānā Valērijs Žovtenko. Kremļa vervēšanas akciju galvenais mērķis ir seši miljoni migrantu viesstrādnieku no Centrālāzijas valstīm – tā pirms dažām dienām paziņoja Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas izlūkdienests.
Ukraina laužas caur Krievijas nocietinājumiem dienvidu frontē
Ukraina laužas caur Krievijas nocietinājumiem dienvidu frontē
Dienvidu frontē Ukrainas armija turpina pretuzbrukumu un laužas caur Krievijas nocietinājumu līnijām, virzoties tālāk pēc Robotines atbrīvošanas. Tikmēr Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apmeklējis karavīrus austrumos Donbasa frontē un kopā ar komandieriem apspriedis, kam šobrīd visvairāk jāpievērš uzmanība. 
«Mūs daudz medī.» Ceļš uz ierakumiem Ukrainas karavīriem bieži ir bīstamākais
«Mūs daudz medī.» Ceļš uz ierakumiem Ukrainas karavīriem bieži ir bīstamākais
Viņa segvārds ir "Psihais", un viņš vada kājnieku kaujas mašīnu 10. kalnu kājnieku brigādes 108. triecienbataljonā. Mašīnas aprīkotas ar automātisko lielgabalu, ar tām Ukrainas frontes pirmajās līnijās nogādā karavīrus. Nepieciešams un bīstams ķēdes posms, kas bieži atklātās vietās labi redzams no droniem.
Ukraiņu bataljona «Brīvība» karavīri: Šis ir viltības un dronu karš
Ukraiņu bataljona «Brīvība» karavīri: Šis ir viltības un dronu karš
Frontes līnijā Ukrainas dienvidos Ukrainas spēki lēnām, bet apņēmīgi virzās uz priekšu. Bet bataljonā pie Bahmutas, kam dots zīmīgais vārds "Brīvība", karo veselām ģimenēm – kopā tēvs ar dēlu, brāļi – jo uz spēles likta viņu valsts un ģimeņu pastāvēšana. Tā LTV sacīja karavīri no Bahmutas pirmajām līnijām. Par situāciju frontē viņi atzina – šobrīd rit viltības un dronu karš. Viņi slavē Rietumu ieročus, bet sūkstās – par maz, vajadzētu vairāk.
Ukrainas armija atbrīvojusi ciemu Doneckas apgabalā
Ukrainas armija atbrīvojusi ciemu Doneckas apgabalā
Ukrainas karavīriem Doneckas apgabalā izdevies atbrīvot Urožaines ciemu, par ko pēdējās dienās notika sīvas kaujas. Par to informē Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara.
Krievijas apšaudēs Ukrainā diennaktī vismaz pieci nogalinātie; pie Krimas tilta sprādzieni
(papildin...
Krievijas apšaudēs Ukrainā diennaktī vismaz pieci nogalinātie; pie Krimas tilta sprādzieni (papildināts)
Krievijas karaspēks aizvadītajā diennaktī veicis uzbrukumus desmit Ukrainas apgabalos, nogalinot vismaz piecus cilvēkus un vēl vairākus ievainojot. Bija arī dzirdami sprādzieni un novēroti dūmi pie Krimas tilta, bet informācija par notikumiem tur ir pretrunīga. Tomēr Ukrainas spēki jebkurā gadījumā ne pirmo reizi atgādināja, ka Krimas tilts nav okupantiem droša transporta iespēja. 
Apdraudēts līgums par Ukrainas graudu eksportu pa Melno jūru
Apdraudēts līgums par Ukrainas graudu eksportu pa Melno jūru
Līdz otrdienai jāpanāk vienošanās par līguma pagarināšanu par Ukrainas graudu eksportu caur Melno jūru. Satraukumu rada Krievija, kas jau iepriekš draudējusi šo darījumu nepagarināt, sūdzoties, ka netiekot pildītas Maskavas prasības saistībā ar Krievijas mākslīgā mēslojuma eksportu. Vienošanās sabrukšana var izraisīt nopietnus satricinājumus cenās pasaules pārtikas tirgos. Ukraina apsūdz Krieviju par "pasaules terorizēšanu ar badu". 
Palīdzības centrs Ukrainas piefrontes pilsētā dod cerību vietējiem
Palīdzības centrs Ukrainas piefrontes pilsētā dod cerību vietējiem
Krievijas uzbrukumi Ukrainā vissmagāk skar tieši frontes tiešā tuvumā esošos ciemus un pilsētas. Tās atrodas nerimstošos Krievijas apšaužu draudos, dzīve lielā mēra norit pagrabos. Šajās vietās cerību tur vēl palikušajiem cilvēkiem dod brīvprātīgo darbs un viņu izveidoti palīdzības punkti, arī Zaporižjas apgabala frontē.
Bastīlijas ieņemšanas dienā daudzviet Francijā iztiks bez svētku uguņošanas
(papildināts)
Bastīlijas ieņemšanas dienā daudzviet Francijā iztiks bez svētku uguņošanas (papildināts)
14. jūlijā Francijā atzīmē valsts ievērojamākos nacionālos svētkus – Bastīlijas ieņemšanas dienu. Parasti svētki tiek atzīmēti ar vērienīgu militāro parādi un krāšņu uguņošanu. Taču nesenie nemieri Francijā, ko izraisīja 17 gadus veca jaunieša nāve, policistam viņu sašaujot, lika pašvaldībām koriģēt svinību plānus. Šogad vairākās Francijas pašvaldībās atcelts svētku salūts.
Ukrainas karavīri slīpē prasmes cīņai pret iebrucējiem
Ukrainas karavīri slīpē prasmes cīņai pret iebrucējiem
Turpinās Ukrainas cīņa pret Krievijas iebrucējiem. Otrdien, 11. jūlijā, Krievijas apšaudē pret Hersonu cietuši vairāki cilvēki. Vienlaikus tiek ziņots, ka Ukrainas armija devusi triecienu Krievijas okupētajā Berdjanskā viesnīcai, kurā bija apmetušies krievu komandieri un militārais personāls. Turpinās militārās operācijas Ukrainas pretuzbrukumā. Bet tie karavīri, kuri pašlaik nav frontes pirmajās līnijās, noslīpē prasmes apmācībās, lai atgrieztos cīņā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd