Panorāma

Beigusies iespēja samaksāt nodokļus bez soda naudas uzrēķina

Panorāma

E-veselības sistēma buksē, jo pārāk liels pieprasījums

E. Ceipe pamet VID; turpmāk strādās FM

Reorganizētās Finanšu policijas šefs Ceipe pamet darbu VID

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ilggadējais dienesta Muitas policijas un pēdējos gadus Finanšu policijas pārvaldes vadītājs Edijs Ceipe pametis darbu Valsts ieņēmumu dienestā (VID). Pēc VID reorganizācijas viņam tika piedāvāts Muitas pārvaldes direktora vietnieka amats, bet Ceipe no šī piedāvājuma atteicies un intervijā LTV norādīja, ka šajā amatā būtu juties lieks.

Otrdiena, 2.janvāris, ir pirmā diena, kad divu atsevišķu Valsts ieņēmumu dienesta struktūru – Muitas un Finanšu policijas vietā -  darbu uzsākusi apvienotā Nodokļu un muitas policijas pārvalde, tiesa – ar pagaidu vadītāju.

Konkursu uz jaunās struktūras vadītāja vietu izsludinās tikai pēc dažiem mēnešiem. VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule skaidroja, ka tas tiekot gatavots īpaši rūpīgi, lai izslēgtu iespēju, ka konkurss beidzas bez rezultāta.

 “Mēs noteikti gribam, lai startētu vislabākie kadri gan no iekšlietu sistēmas, gan no prokuratūras, gan tiesām un, protams, mūsu pašu darbinieki,” norādīja Cīrule.

Līdz konkursa noslēgumam Nodokļu un muitas policijas pārvaldes vadītāja pienākumus pildīs Kaspars Podiņš, kurš iepriekš vadījis abas apvienotās struktūras – ilgstoši VID Finanšu policiju, bet pēc darbinieku rotācijas – arī Muitas policijas pārvaldi. 

Kaspars Podiņš atzina, ka “noteikti izskatīs iespēju” piedalīties konkursā, ja viņam izdosies viss saistībā ar prioritātēm, darba organizēšanu, kolektīva saliedēšanu.

Savukārt otras reorganizētās struktūras – Muitas policijas ilggadējam vadītājam Edijam Ceipem, kurš pēc rotācijas apmainījās vietām ar Podiņu, piedāvāts Muitas pārvaldes direktora vietnieka amats.

Lai arī vēl pirms dažiem mēnešiem viņš pauda gatavību tajā darboties, līdz ar gada beigām Ceipe no Valsts ieņēmumu dienesta aizgājis.

“Divi vadītāji nevar būt vienai iestādei. Es meklēju darbu, kur es varu dot lielāku ieguldījumu ar savu pieredzi,” LTV sacīja Ceipe.

Jautāts, vai piedāvāto amatu viņš uzskata par pārāk zemu viņa kvalifikācijai, Ceipe sacīja, ka “neredz savu pienesumu muitas laboratorijas vadīšanā un tarifos, tā varētu teikt”.

Ilze Cīrule gan uzskata, ka “amats, kurš viņam bija piedāvāts, ļautu viņam izmantot visas viņa spējas un iepriekšējo pieredzi”.

Cīrule gan vienlaikus norādīja – uz apvienotās policijas pārvaldes vadītāja vietu Ceipe nevarētu pretendēt.

“Ir ļoti būtiskas arī prasības attiecībā uz izglītību šim vadītājam, un Ceipes kungam nav augstākās juridiskās izglītības, tas varbūt arī bija tas iemesls, kas viņam ļāva izdarīt izvēli par labu darbam Finanšu ministrijā,” pieļāva Cīrule.

Pats Ceipe par tālākajām darba gaitām vairās runāt.

Bet Finanšu ministrijā apstiprināja – viņš uzvarējis konkursā uz nesen izveidotā Ēnu ekonomikas apkarošanas koordinācijas departamenta direktora vietnieka vietu.

Jau ziņots, ka VID reorganizācija sākās pēc tam, kad Latvijas Televīzijas raidījumi “De facto” un “Aizliegtais paņēmiens” pirms gandrīz diviem gadiem atklāja vairāku dienesta darbinieku aizdomīgus finanšu darījumus un iespējamu saistību ar krāpnieciskām finanšu shēmām.    

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti