Rīta Panorāma

Jau piekto gadu aicina pieteikt pretendentus apbalvojumam "Laiks Ziedonim"

Rīta Panorāma

Izpēta, cik daudz medikamentu nonāk Latvijas dabā

Latvijas valsts simtgades gada atklāšana

Melbārde «Tautas grāmatu plauktam» dāvinās grāmatu «Mācīšanās ir zelts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ar svinīgu un simbolisku grāmatu dāvinājumu Latvijas sabiedrībai 18. janvārī tiks atklāts Latvijas valsts simtgades gads. Personīgi vai valstiski nozīmīgas grāmatas Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) "Tautas grāmatu plauktam" dāvinās valsts augstākās amatpersonas. Kultūras ministre Dace Melbārde („Nacionālā apvienība”) Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” atklāj, ka viņas dāvana „Tautas grāmatu plauktam” būs grāmata „Mācīšanās ir zelts”.

„Es dāvināšu grāmatu, kuras nosaukums ir „Mācīšanās ir zelts”. Šīs grāmatas latviskā versija tapusi laikā, kad tapa [Latvijas Nacionālā] bibliotēka. Šo grāmatu izdevusi UNESCO Latvijas Nacionālā komisija. Tas ir latviskais izdevums UNESCO Starptautiskās komisijas ziņojumam par izglītību 21.gadsimtā,” stāsta Melbārde.

Kā norāda ministre, grāmata „Mācīšanās ir zelts” ir nozīmīga ne tikai Latvijai, bet arī visai pasaulei, jo UNESCO Starptautiskajā komisijā bija eksperti no visas pasaules un grāmata ir viena no visvairāk tulkotajām pasaules valodās. Grāmata piedāvā vīziju, kādai jābūt izglītībai laikā, kurā dzīvojam.

18. janvārī LNB „Tautas grāmatu plauktam” savas izvēlētās grāmatas ar īpašu vēstījuma ierakstu dāvinās Latvijas valsts simtgades patrons, Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Ministru prezidents Māris Kučinskis, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, bijušie Latvijas Valsts prezidenti Vaira Vīķe-Freiberga, Valdis Zatlers un Andris Bērziņš, kā arī svinīgā grāmatu dāvinājuma pasākuma namamāte, kultūras ministre Dace Melbārde. Dāvinājuma ceremonijā piedalīsies arī Latvijā akreditētie ārvalstu diplomāti.

Tā kā Latviju tās simtgadē apmeklēs daudzu valstu vadītāji, Latvijas Institūts vērsās ar idejas piedāvājumu pie citām valsts iestādēm un Latvijas Nacionālās bibliotēkas aicināt ārvalstu amatpersonas vizīšu laikā dāvināt "Tautas grāmatu plauktam" kādu personīgi vai valstiski nozīmīgu grāmatu ar īpašu veltījumu Latvijas tautai. Grāmatas paliks ne tikai "Tautas grāmatu plauktā" lasītāju apskatei, tajās ierakstītie vēlējumi būs pieejami digitālā formā, veidojot sava veida vēsturisku simtgades liecību par vēlējumiem Latvijas cilvēkiem valstiskuma lielajā gadskārtā.

Trīs šādas ārvalstu amatpersonu vizītes laikā jau dāvinājušas grāmatas "Tautas grāmatu plauktam" - Japānas premjera kundze Aki Abe, Dānijas Karalistes premjerministrs Larss Leke Rasmusens un Gruzijas parlamenta priekšsēdētājs Iraklijs Kobahidze.

LNB "Tautas grāmatu plauktu" Latvijas valsts simtgadē aicināts bagātināt ikviens. Lai piedalītos dāvinājumā, ir jāizvēlas viena īpaša grāmata, tās titullapā jāieraksta vēstījums, kāpēc dāvinātājs šo grāmatu ir izraudzījies. Izvēlēto grāmatu var pasniegt gan LNB, gan jebkurai citai publiskajai bibliotēkai, pievienojot dāvinājuma veidlapu, kas pieejama tautasgramatuplaukts.lv. Bibliotekārs dāvinātājam izsniedz īpašu apliecinājumu par grāmatas dāvinājumu "Tautas grāmatu plauktam".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti