Agnija Lazdiņa

Latvijas Radio Ziņu dienesta korespondente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Tekstila atkritumi Latvijā – atgriezumus vēl nešķirojam, bet tīru apģērbu nodot var
Tekstila atkritumi Latvijā – atgriezumus vēl nešķirojam, bet tīru apģērbu nodot var
No stila, ko veido cilvēka apģērbs, līdz tekstila atkritumiem ir tikai viens solis. Ar tādu atgādinājumu atklāta kampaņa "Stils-tekstils", kuras mērķis ir veicināt tekstila atkritumu šķirošanu Latvijā un arī mazināt to apjomu. Vienlaikus Rīgas centrā atklāta arī vides instalācija ar nosaukumu "Stila aleja", kas rāda, cik dabai nedraudzīgs kļūst stils, kad tas ir pārvērties tekstila atkritumos. Lai arī Latvijā ir pieejamas tekstila šķirošanas vietas, tomēr tajās nevar nodot dažādus atgriezumus vai saplēstu apģērbu, lai gan nākotnē arī tāda iespēja varētu pavērties, Latvijas Radio skaidroja nozares pārstāvji.
«Jūs esat paraugs!» No Latvijas uz Ukrainu dodas kartējais humānās palīdzības konvojs
«Jūs esat paraugs!» No Latvijas uz Ukrainu dodas kartējais humānās palīdzības konvojs
Latvijas iedzīvotāji nav pieraduši pie kara Ukrainā un turpina aktīvi ziedot un palīdzēt Ukrainai, piektdien uzsvēra Ukrainas atbalstītāji Rīgā pie Kongresu nama, kur tika pavadīts kārtējais humānās palīdzības konvojs uz Ukrainu. Vairāki Latvijas uzņēmumi, organizācijas un arī Latvijas iedzīvotāji sūta nepieciešamās lietas Ukrainas bruņoto spēku brigādēm. Šoreiz uz Ukrainu dosies arī vairāki transportlīdzekļi. 
Staķis: Šogad Rīgai būs saimniecības sakārtošanas un izaicinājuma budžets
(papildināts)
Staķis: Šogad Rīgai būs saimniecības sakārtošanas un izaicinājuma budžets (papildināts)
Valsts prezidents ir izsludinājis Saeimā pieņemto šī gada valsts budžetu, un trešdien, 22. martā, Rīgas dome grozīja Rīgas pilsētas jau pieņemto pagaidu jeb tehnisko budžetu. Dome noteica četras prioritātes – sociālā joma, satiksme, izglītība un pilsētvides uzlabošanas un investīciju projekti. Rīgas pilsētas budžeta kopējie izdevumi šogad sasniegs 1,4 miljardus eiro.
Ukrainā sašauts mikroautobuss, uz kura redzams arī Latvijas karogs; cietuši divi poļu brīvprātīgie
(...
Ukrainā sašauts mikroautobuss, uz kura redzams arī Latvijas karogs; cietuši divi poļu brīvprātīgie (papildināts)
Sociālos tīklus pārņēmusi vēsts par sašautu baltu mikroautobusu Ukrainā, uz kura ir uzlīme, kurā redzams Ukrainas, Polijas, un arī Latvijas karogs. Ierakstu par šo situāciju savā "Twitter" profilā publicējis Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko. Kā Latvijas Radio pastāstīja biedrības "Baltijas globālā iniciatīva" vadītājs, Madonas baptistu draudzes mācītājs Pēteris Eisāns, apšaudē cieta divi poļu brīvprātīgie – Mareks un Oļegs. Mikroautobuss bija poļu brīvprātīgo rīcībā kopš 2022. gada maija. Tas tika atrasts Rīgā un pārreģistrēts uz biedrību Polijā.
Vāc parakstus par bezmaksas higiēnas precēm meitenēm un sievietēm
Vāc parakstus par bezmaksas higiēnas precēm meitenēm un sievietēm
Portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par bezmaksas higiēnas precēm meitenēm un sievietēm izglītības iestādēs. Iniciatīvas autori – Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkls (Sieviešu sadarbības tīkls) uzsver, ka viņu vēlme ir dot iespēju meitenēm skolās un profesionālās izglītības iestādēs, neatkarīgi no viņu ģimeņu materiālā stāvokļa, piedalīties izglītības procesā. Kāda pieredze ir citās valstīs un cik svarīgi ir nodrošināt bezmaksas higiēnas preces arī Latvijas skolās?
Mainīgums un nezināmu problēmu risināšana ir pastāvīgs mediju uzdevums. Saruna ar Andu Rožukalni
Mainīgums un nezināmu problēmu risināšana ir pastāvīgs mediju uzdevums. Saruna ar Andu Rožukalni
Pēdējā laikā lielāku sabiedrības uzmanību ir ieguvuši paši Latvijas mediji. Sabiedriskos medijus sagaida apvienošana, tiek apspriests mediju finansējums, kā arī žurnālistu rīcība dažādās situācijās, piemēram, darbība sociālajos tīklos vai pārejot uz citu profesiju, un kā tad šajās situācijās žurnālistam ir pareizi rīkoties. Par Latvijas sabiedrisko mediju apvienošanu, finansējumu – kā tas ietekmē mediju darbu, un arī par žurnālistu ētiku, saruna ar Latvijas sabiedrisko mediju ombudu Andu Rožukalni.
Rīgā un Lestenē piemin leģionārus
(papildināts)
Rīgā un Lestenē piemin leģionārus (papildināts)
Ar dievkalpojumu un gājienu no Sv. Jāņa baznīcas līdz Brīvības piemineklim un ziedu nolikšanu pie pieminekļa Rīgā pieminēja Otrā pasaules kara latviešu leģionārus. Tradicionāli piemiņas pasākums notika arī karā kritušo latviešu karavīru kapos Lestenē. Kopumā šī diena aizvadīta mierīgi, aizturētas divas personas.  
«Zemdegas» – RIXC galerijā skatāma mākslinieces Rutes Martas Jansones izstāde
«Zemdegas» – RIXC galerijā skatāma mākslinieces Rutes Martas Jansones izstāde
RIXC galerijā skatāma mākslinieces Rutes Martas Jansones izstāde "Zemdegas". Galvenais izstādes darbs ir videoinstalācija, kas veidota kā kolāža no vairākiem video, 3D animācijām, mākslinieces performanču un dabas ierakstiem, dažādiem skenējumiem un prozas tekstiem. Tā autore centusies pētīt un atainot arhetipu tēlus, kas parādās reliģijās, mītos, pasakās un katrā cilvēkā.
Pasākumā «Meža ABC» skolēnus un ģimenes iepazīstinās ar meža nozari
Pasākumā «Meža ABC» skolēnus un ģimenes iepazīstinās ar meža nozari
Sadarbībā ar vairāk nekā 100 uzņēmumiem un organizācijām meža īpašnieku biedrība "Meža konsultants" 12. un 13. maijā rīkos izglītojošu meža nozares pasākumu "Meža ABC". Šogad pasākums norisināsies jau 10. reizi, un tā mērķis ir iepazīstināt skolēnus un ģimenes ar meža nozari.
Mākslas funkcija nav risināt problēmas, bet uz tām norādīt. Saruna ar Latvijas Kultūras akadēmijas r...
Mākslas funkcija nav risināt problēmas, bet uz tām norādīt. Saruna ar Latvijas Kultūras akadēmijas rektori Rūtu Muktupāvelu
Nesenie notikumi kultūrā – gada aktrises Marijas Luīzes Meļķes atteikšanās no "Lielā Kristapa" balvas, situācija Ogres Vēstures un mākslas muzejā, sabiedrībā raisa diskusijas par to, kādas ir kultūras un varas attiecības, un kā ir jārīkojas māksliniekam – klusēt vai tomēr sabiedrību uzrunāt. Par aktuālajiem notikumiem Latvijas kultūrā, kultūras un varas attiecībām, un kā šādās situācijās jārīkojas māksliniekiem sarunā ar Latvijas Radio spriež Latvijas Kultūras akadēmijas rektore Rūta Muktupāvela.
Šodien atzīmē Starptautisko nevalstisko organizāciju dienu
Šodien atzīmē Starptautisko nevalstisko organizāciju dienu
Pirmdien, 27. februārī, atzīmē starptautisko nevalstisko organizāciju (NVO) dienu, kurā godina nevalstiskās un bezpeļņas organizācijas, kas stiprina pilsonisko sabiedrību un veicina demokrātijas attīstību visā pasaulē.
Pie Brīvības pieminekļa atbalstu Ukrainai karā pret Krieviju pauda vairāki tūkstoši cilvēku
Pie Brīvības pieminekļa atbalstu Ukrainai karā pret Krieviju pauda vairāki tūkstoši cilvēku
Lai paustu atbalstu Ukrainai un nosodītu Krievijas karu Ukrainā, pie Brīvības pieminekļa piektdien, 24. februārī, no rīta norisinājās mītiņš "Bez Tevis nav uzvaras!", ko rīkoja Latvijas Pilsoniskā alianse kopā ar citām organizācijām. Mītiņā pulcējās vairāki tūkstoši cilvēku. Rīkotāju uzaicinātie pārstāvji teica runas un uzmundrinājuma vārdus Ukrainai.
Ogrē 200 cilvēku piketē pret vietvaras iejaukšanos muzeja darbībā
(papildināts)
Ogrē 200 cilvēku piketē pret vietvaras iejaukšanos muzeja darbībā (papildināts)
Aptuveni 200 piketētāju pulcējās pie Ogres muzeja, lai paustu atbalstu tā darbiniekiem konfliktā ar pilsētas mēru Egilu Helmani (Nacionālā apvienība). Sanākušie pauda, ka konfliktā ar muzeju tiek skarts kas daudz būtiskāks par pašvaldības attiecībām ar tās iestādi – runa ir par pilsoniskām brīvībām un demokrātiju.
Ugunsgrēkā cietušo kravas kuģi «Escape» atļauts ievilkt Rīgas ostā
(papildināts)
Ugunsgrēkā cietušo kravas kuģi «Escape» atļauts ievilkt Rīgas ostā (papildināts)
Ugunsgrēkā cietušo kravas kuģi "Escape" atļauts ievilkt Rīgas ostā. Visu nakti kuģis ar velkoņu palīdzību atradās Rīgas ostas reidā. Kuģa kompānijas speciālisti no Polijas un Nīderlandes veica nepieciešamās pārbaudes. Apskates pabeigtas šorīt no rīta – tajās secināts, ka kuģis uzskatāms par drošu. Rīgas ostas kapteinis ir devis zaļo gaismu, lai kuģi ievilktu ostā.
No Rīgas uz Ukrainu dodas konvojs ar palīdzības kravu
No Rīgas uz Ukrainu dodas konvojs ar palīdzības kravu
Guļammaisi lietošanai sniegā, Latvijā šūti Ukrainas armijas formas tērpi, īpaša pārtika un pikaps, kas pielāgots lielgabarīta ložmetējam – pirmdien, 20. februarī, ceļā uz Bahmutu devās Latvijas Ukraiņu konfederācijas organizētais konvojs.
Aicina uzņēmumus pieteikties dalībai atvērto durvju dienās personām ar invaliditāti
Aicina uzņēmumus pieteikties dalībai atvērto durvju dienās personām ar invaliditāti
Lai veicinātu darba meklētāju ar invaliditāti iekļaušanos darba tirgū un sniegtu atbalstu darba devējiem nepieciešamo darbinieku piesaistē, Nodarbinātības valsts aģentūra martā rīko ikgadējo pasākumu “Atvērto durvju dienas uzņēmumos personām ar invaliditāti” un aicina ieinteresētos darba devējus pieteikt dalībai savu uzņēmumu, iestādi vai organizāciju. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd