Agnija Lazdiņa

Latvijas Radio Ziņu dienesta korespondente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Ar rekordlielu atsaucību noslēgusies spoguļu utilizācijas akcija
Ar rekordlielu atsaucību noslēgusies spoguļu utilizācijas akcija
Ar rekordlielu atsaucību Rīgā noslēgusies nederīgo un bojāto spoguļu utilizācijas akcija, ko jau sesto gadu rīko "Stikla Serviss" sadarbībā ar "Zaļā josta". Ar katru gadu akcija gūst arvien plašāku atsaucību ne tikai starp Rīgas iedzīvotājiem, bet arī tuvākajās pašvaldībās.
VIDEO: Mediķi un pacienti piketā prasa finansējumu veselības aprūpei
(papildināts)
VIDEO: Mediķi un pacienti piketā prasa finansējumu veselības aprūpei (papildināts)
Latvijas Jauno ārstu asociācija kopā ar Latvijas cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizāciju "Sustento", vairākām citām Latvijas pacientu organizācijām un medicīnas darbiniekus pārstāvošām asociācijām ceturtdien, 11. maijā, pie Saeimas rīkoja piketu, pieprasot politiķiem pildīt solījumus par veselības aprūpes finansējumu.
Kā pareizi atkritumos sašķirot papīru?
Kā pareizi atkritumos sašķirot papīru?
Ik gadu strauji pieaug Latvijas tirgū laistais papīra un kartona iepakojuma apjoms, ko izmanto gan pārtikas, gan nepārtikas preču iesaiņošanai. Izlietotais iepakojums kopā ar izlasītiem žurnāliem, pierakstītām kladēm un apdrukātu biroja papīru kļūst par makulatūru – vērtīgu otrreizējo izejmateriālu, kuru nepieciešams pārstrādāt.
No Latvijas uz Kijivu pavada kārtējo humāno konvoju – šoreiz arī triecienlaivas
No Latvijas uz Kijivu pavada kārtējo humāno konvoju – šoreiz arī triecienlaivas
No Latvijas uz Kijivu pavadīts kārtējais humānās palīdzības konvojs. Trešdien Rīgā, laukumā pie Kongresu nama, Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederācija "Viche" ir noorganizējusi humānās palīdzības konvoju, kurā saziedotas nepieciešamās lietas ukraiņu kareivjiem frontē, pirmo reizi tajā ir iekļautas arī triecienlaivas, kuras iegūtas pateicoties labdarības iniciatīvai "Stopify".
VUGD pirms maija svētku brīvdienām atgādina par drošu atpūtu
VUGD pirms maija svētku brīvdienām atgādina par drošu atpūtu
Tuvojoties maija svētku brīvdienām un laikam kļūstot siltākam, arvien vairāk cilvēku vēlas pavadīt savu brīvo laiku pie dabas, tāpēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina iedzīvotājus atpūsties un svinēt svētkus droši jeb ievērot drošības pamatlietas.
Pamazām atkopjas pandēmijas un kara ietekmētā Latvijas tūrisma nozare
Pamazām atkopjas pandēmijas un kara ietekmētā Latvijas tūrisma nozare
XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki, Hokeja čempionāts, mūzikas festivāls "Positivus" un "Rimi Rīgas maratons" – tie ir tikai daži no šīs vasaras sezonas notikumiem, kas piesaista un ko apmeklē ne tikai Latvijas iedzīvotāji, bet arī ārvalstnieki. Kā liecina Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras aplēses, tūristu skaits Rīgā pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal varētu pārsniegt vienu miljonu.
Oficiāli sākas moto sezona
Oficiāli sākas moto sezona
Oficiāli ir sākusies motosezona, tāpēc Valsts policija aicina motobraucējus rūpēties par savu drošību un pirms došanās ceļā, ievērot vairākus drošības pasākumus. Tāpat, iestājoties siltākam un sausākam laikam, Valsts policija ir arī atsākusi ceļu satiksmes uzraudzību ar motoekipāžām.
Piketā prasa atbildīgo rīcību par sievietes slepkavību Jēkabpilī un ratificēt Stambulas konvenciju
(...
Piketā prasa atbildīgo rīcību par sievietes slepkavību Jēkabpilī un ratificēt Stambulas konvenciju (papildināts)
Otrdien vairāk nekā 100 cilvēki pulcējās pie Ministru kabineta, kur centrs "Marta", organizācijas "Sievietei paveicās" un "Protests" rīkoja piketu "Nāves iemesls: sieviete", lai pieprasītu rīcību saistībā ar atbildīgo iestāžu nolaidību Jēkabpils novadā notikušās sievietes slepkavības gadījumā, kā arī atbildību par politiķu nevēlēšanos ratificēt Stambulas konvenciju.
Krāpšanas metožu klasika: telefonkrāpšanas, krāpnieciski e-pasti un viltus investīciju platformas
Krāpšanas metožu klasika: telefonkrāpšanas, krāpnieciski e-pasti un viltus investīciju platformas
Ik dienu aktīvi uzdarbojas dažādi krāpnieki, kas sūta maldinošus e-pastus vai īsziņas, piemēram, uzdodoties par bankas pārstāvi, izsludina viltus konkursus vai izlozes ar mērķi no cilvēkiem iegūt personas datus vai bankas konta datus. Lai gan Valsts policija norāda, ka krāpšanu skaits Latvijā samazinās, metodes, ar kurām krāpnieki ievilina cilvēkus savos slazdos, ir nemainīgas.
Aizsardzības dienesta karavīru ikdiena: sātīgas maltītes un kazarmu istabās abi dzimumi kopā
Aizsardzības dienesta karavīru ikdiena: sātīgas maltītes un kazarmu istabās abi dzimumi kopā
Ar to, kāda būs valsts aizsardzības dienesta karavīru ikdiena, piektdien, 21. aprīlī,  Nacionālo bruņoto spēku Ādažu bāzē iepazīstināja aizsardzības nozares pārstāvji. Jaunieši dzīvos kazarmās, aptuveni 10 cilvēki, un tās netiks dalītas pa dzimumiem, un iesauktajiem būs īpaši sātīgas maltītes, vairāk kaloriju, nekā ikdienā nepieciešams cilvēkam ar mazāku slodzi.
Pikets par Ogres mēra Helmaņa atstādināšanu pie VARAM ēkas pulcē vairāk nekā 100 cilvēku
(papildināt...
Pikets par Ogres mēra Helmaņa atstādināšanu pie VARAM ēkas pulcē vairāk nekā 100 cilvēku (papildināts)
Ceturtdien pie Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas (VARAM) galvenās ēkas notika akcija, kuras dalībnieki prasīja atstādināt no amata Ogres novada domes priekšsēdētāju Egilu Helmani (Nacionālā apvienība) saistībā ar situāciju, kas izveidojusies starp novada vadību un Ogres muzeju, informēja biedrība "Sabiedrība par atklātību – Delna".
Ogres dome lemj uz 3 mēnešiem atstādināt muzeja direktori; vēl pirms sēdes viņa pati uzteikusi darbu...
Ogres dome lemj uz 3 mēnešiem atstādināt muzeja direktori; vēl pirms sēdes viņa pati uzteikusi darbu (papildināts)
Nespēju pildīt savus pienākumus terora dēļ – ar šādiem vārdiem savu atlūgumu pilsētas domei pirmdien, 17. aprīlī, iesniedza Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktore. Kopš piektdienas vakara, kad direktore atteicās pašvaldībai atdot dokumentu oriģinālus, viņas darba kabinets muzejā ir aizzīmogots. To šodien kādu brīdi apsargāja pašvaldības policija, un jau pēc direktores atlūguma iesniegšanas pilsētas dome viņu uz trīs mēnešiem atstādināja no amata.
Vienas pieturas aģentūra ārzemniekiem – pieprasīta; aicina nesteigties ar kvalitātes vērtējumu
Vienas pieturas aģentūra ārzemniekiem – pieprasīta; aicina nesteigties ar kvalitātes vērtējumu
Sabiedrības integrācijas fonds (SIF)no šī gada sniedz jaunu pakalpojumu – Vienas pieturas aģentūra ārzemniekiem. Tās mērķis ir nodrošināt informāciju un pakalpojumus trešo valstu pilsoņiem, kas Latvijā ieradušies pēc patvēruma. Lai gan aģentūras aktualitāte ārzemniekiem pieaug, citas Latvijas organizācijas, kas arī nodarbojas ar palīdzības sniegšanu bēgļiem, aicina vēl nogaidīt, pirms spriest par pakalpojuma kvalitāti.  
300 000 interesentu gada laikā apmeklējuši interaktīvo karti ar labdarības punktiem Latvijā
300 000 interesentu gada laikā apmeklējuši interaktīvo karti ar labdarības punktiem Latvijā
Jau gadu Latvijā darbojas interaktīva karte ar nu jau 145 labdarības punktiem visā Latvijā. Lai cilvēkiem būtu vieglāk saņemt palīdzību, biedrība "Gribu palīdzēt bēgļiem" kopā ar citām labdarības organizācijām pirms gada izveidoja mājaslapu "Palidzibaskarte.lv". Tajā norādīti palīdzības punkti jeb dažādu organizāciju atrašanās vietas visā Latvijā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd