Agnija Lazdiņa

Latvijas Radio Ziņu dienesta korespondente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Pieaugot saslimstībai ar Covid-19, pacientu pieplūdumu jūt arī ģimenes ārsti
Pieaugot saslimstībai ar Covid-19, pacientu pieplūdumu jūt arī ģimenes ārsti
Pieaugot saslimstībai ar Covid-19, pacientu pieplūdumu jūt arī ģimenes ārstu praksēs. Ārsti gan atzina, ka šajā reizē liela daļa cilvēku slimo vieglāk un ar saslimšanu tiek galā patstāvīgi. Arī pacientu uztraukums par vīrusa izplatību ir mazinājies, tomēr vienlaikus jau veidojas pieprasījums pēc otrās balstvakcīnas.
Ar depozīta zīmi marķēti jau 95% dzērienu iepakojumu; bažas rada vairāku tirgotāju vilcināšanās pied...
Ar depozīta zīmi marķēti jau 95% dzērienu iepakojumu; bažas rada vairāku tirgotāju vilcināšanās piedalīties sistēmā
Vairāki depozīta iepakotāji un tirgotāji uz pēdējo mirkli atlikuši līguma slēgšanu par piedalīšanos depozīta sistēmā. Tā informē Valsts vides dienestā, norādot, ka no augusta varēs tirgot tikai tos dzērienus, uz kuru iepakojumiem ir depozīta zīme. Pretējā gadījumā paredzēts sods. Savukārt "Depozīta sistēmas operators" norāda, ka veikalu plauktos ar atbilstošo zīmi sastopami vismaz 95% dzērienu.
Ukrainas bēgļiem latviešu valodas apguves iespējas ir, bet ne visi izrāda interesi
Ukrainas bēgļiem latviešu valodas apguves iespējas ir, bet ne visi izrāda interesi
No jūnija Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) kopā ar 33 organizācijām piedāvā Ukrainas civiliedzīvotājiem bezmaksas latviešu valodas kursus 120 stundu apjomā “A1” līmenī. Šobrīd jau vairākas organizācijas ir izveidojušas grupas un māca ukraiņus, kas grib apgūt latviešu valodu, tomēr ne visi izrāda interesi un ne visiem ir iespēja kursus apmeklēt. 
Iedzīvotāji cer uz Zalves militārā poligona izveides sabiedrisko apspriešanu
Iedzīvotāji cer uz Zalves militārā poligona izveides sabiedrisko apspriešanu
Sēlijas rietumos, Zalves, Saukas, Viesītes, Daudzevas un Seces pagasta teritorijās, kur ir paredzēts veidot jauno Zalves militāro poligonu, šobrīd lielākā daļa no īpašumiem pieder ''Latvijas Valsts mežiem'', bet 81 zemes vienība 1072,78 hektāru platībā tiks atsavināta no privātīpašniekiem un tajā vairs nedrīkstēs veikt saimniecisko darbību. Vietējie iedzīvotāji ir satraukti, ka viņiem piederošā zeme tiks atņemta, tāpēc cer, ka par poligona izveidi notiks sabiedriskā apspriešana.
Jaunā pārgājienu ciklā aicina sajust vasaru Jelgavā
Jaunā pārgājienu ciklā aicina sajust vasaru Jelgavā
Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs (JRTC) jūlija nedēļas nogalēs ikvienu aicina piedalīties pārgājienu cikla "Sajūti vasaru Jelgavā!" pārgājienos, baudīt vasaru un iepazīt Jelgavas vēsturi. Sākot ar 10.jūliju, trīs nedēļas nogalēs noritēs viens tematisks pārgājiens gida pavadībā, kurā pilsētas iedzīvotāji un viesi, iepriekš piesakoties, var piedalīties bez maksas.
Vienmēr gatavi aizstāvēt Latviju: Zemessardze parādē svin 30. gadskārtu
(papildināts)
Vienmēr gatavi aizstāvēt Latviju: Zemessardze parādē svin 30. gadskārtu (papildināts)
Šovasar aprit 30 gadu, kopš Latvijā izveidotas Zemessardzes brigādes. Svinības sestdien notika Rīgā, kur savu trīsdesmitgadi atzīmēja galvaspilsētas aizstāvji – 1. Rīgas brigāde. Militārā parāde vijās cauri Vecrīgai un garām Brīvības piemineklim, tāpat šodien tika godināti tie, kuri brigādes rindās bijuši visus 30 gadus.
Majoru peldvietas glābēji: Lielākoties cilvēki slīkst alkohola reibumā
Majoru peldvietas glābēji: Lielākoties cilvēki slīkst alkohola reibumā
Sākoties vasaras karstajam laikam, arvien vairāk cilvēku izvēlas doties peldēties vai vienkārši atpūsties pie jūras vai kādas citas ūdenstilpes, tāpēc arvien aktīvāk darbojas glābēji, kas peldvietās uzrauga drošību pie ūdens. Majoru peldvietas glābšanas stacijā glābēji Dmitrijs un Artūrs uzsvēra, ka lielākoties slīkšana notiek alkohola reibumā.
Jāņu laikā jānodrošinās pret zagļiem. Kā pasargāt īpašumu?
Jāņu laikā jānodrošinās pret zagļiem. Kā pasargāt īpašumu?
Pēdējos 10 gados zādzību skaits samazinās, turklāt šāda tendence ir vērojama ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā. 2020. gadā Latvijā tika reģistrētas aptuveni 2300 zādzības mājokļos, bet pagājušajā gadā 1700. Tas gan nenozīmē, ka par sava īpašuma drošību nevajadzētu domāt, it īpaši svētku laikā, kad palielinās zādzību risks, jo parasti cilvēki dodas svinēt ārpus mājām. Kā cilvēki var pasargāt savu īpašumu no zagļiem?
Pieaugot kiberuzbrukumu skaitam, mudina iedzīvotājus parūpēties par savu datu drošību
(papildināts)
Pieaugot kiberuzbrukumu skaitam, mudina iedzīvotājus parūpēties par savu datu drošību (papildināts)
Šogad Latvijā audzis uzbrukumu internetā skaits. Aizsardzības ministrija vērtē – kopumā Latvijas kibertelpa tiek kontrolēta un situācija ir stabila. Tiesa, šajos uzbrukumos ne vien traucējumi piekļūt dažādām mājaslapām, bet arī mēģinājumi ielauzties informācijas sistēmās. Jomas eksperti mudina iedzīvotājus regulāri mainīt pieejas paroles saviem lietotāja profiliem.
Lielais ekrāns pret zvilnēšanu dīvānā. Kā atkopjas Latvijas kino industrija pēc Covid-19 ierobežojum...
Lielais ekrāns pret zvilnēšanu dīvānā. Kā atkopjas Latvijas kino industrija pēc Covid-19 ierobežojumu atcelšanas
Jau vairāk nekā mēnesi ir atcelti Covid-19 ierobežojumi, taču pandēmijas ietekmē sabiedrība ir mainījusi savus paradumus, un pēc ilgās sadzīvošanas ar mājsēdi cilvēki nesteidzas atgriezties kinoteātros, lai baudītu filmas uz lielā ekrāna. Tā vietā viņi izvēlas televīziju vai straumēšanas vietnes, liekot kino ļaudīm iespringt, domājot veidus, kā no jauna piesaistīt cilvēku uzmanību.
Mākslinieku savienības Mākslas dienu izstāde šogad top kā reakcija pret karu Ukrainā
Mākslinieku savienības Mākslas dienu izstāde šogad top kā reakcija pret karu Ukrainā
Latvijas Mākslinieku savienības organizētā izstāde "Mākslas dienas 2022. Karš. Ukraina" ir Latvijas mākslinieku un vizuālās mākslas nozares studentu reakcija uz notiekošo karu Ukrainā. No 6. maija līdz 12. jūnijam Latvijas Mākslinieku savienības galerijā varēs aplūkot aptuveni 60 mākslinieku radītos darbus. Darbi ir veidoti dažādos mākslas veidos, dodot māksliniekiem pilnīgu radošo brīvību.
Cik nopietni Latvijā izvērtē digitālās radio apraides ieviešanu?
Cik nopietni Latvijā izvērtē digitālās radio apraides ieviešanu?
Latvijā no jauna izskanējusi iecere par digitālās radio apraides ieviešanu, kas uzlabotu klausīšānās kvalitāti un atvērtu durvis lielākam radiostaciju piedāvājumam. Tiesa – ieviešana valstij izmaksātu miljonus un arī iedzīvotājiem būtu jāatver savi maciņi, lai nopirktu jaunākās paaudzes radioaparātus ar digitālā radio uztveršanas iespējām. Ne velti šāda ideja jau vairākkārt noraidīta un tikai dažās turīgās Eiropas valstīs digitālais radio ieviests. Cik nopietni Latvijā šo ideju izvērtē?
Mācās arī Latvijas vēsturi – ukrainis Kirils 9. klasi pabeigs Rīgā
Mācās arī Latvijas vēsturi – ukrainis Kirils 9. klasi pabeigs Rīgā
Rīgas 40. vidusskolā tagad mācās arī padsmitnieks Kirils. Viņš no Ukrainas uz Latviju pārcēlās kopā ar mammu un jaunāko brāli, bēgot no kara. Latvijas skolā Kirils mācās jau divas nedēļas un atzinis, ka gan skolotāji, gan klasesbiedri ir ļoti draudzīgi. 
Avārijas gadījumā nelidosi kā bumbiņa – arī autobusos ir jāpiesprādzējas
Avārijas gadījumā nelidosi kā bumbiņa – arī autobusos ir jāpiesprādzējas
Pasažieriem autobusos vajadzētu piesprādzēties, un šoferi ir atbildīgi par drošību. Realitātē cilvēki bieži drošības jostas nelieto, bet šoferi to neatgādina, paļaujoties uz pasažieru atbildīgumu. Tomēr arī autobusi iekļūst avārijās, kurās piesprādzētie var tikt cauri bez traumām, bet pārējie var lidot kā bumbiņas, autobusam apgāžoties.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd