Lielais Kristaps

Labākais aktieris galvenajā lomā – Kārlis Arnolds Avots

Lielais Kristaps

LSM skatītāju simpātiju balva – "Viss norm"

Labākā aktrise galvenajā lomā – Marija Luīze Meļķe

Gada labākā aktrise Marija Luīze Meļķe atsakās no «Lielā Kristapa» balvas, kamēr netiks pieņemts Dzīvesbiedru likums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" ceremonijā svētdienas vakarā labākās aktrises tituls piešķirts Marijai Luīzei Meļķei par galveno lomu filmā "Neona pavasaris". Aktrise savā uzrunā norādīja, ka filmā spēlē varoni, kuru Latvijas valsts pašlaik atsakās atbalstīt, un tādēļ, kamēr netiks pieņemts Dzīvesbiedru likums, Meļķe savu "Lielā Kristapa" balvu nepieņems.

Aktrise uzsvēra, ka nacionālā kino balva ir valsts līmeņa apbalvojums, kas tiek rīkots ar Kultūras ministrijas atbalstu, tādēļ lūdza savu "Lielā Kristapa" statueti nogādāt ministram.

"Filma "Neona pavasaris" bija mana pirmā kino pieredze, tāpēc es īsti nezināju, vai vispār varu kaut ko nospēlēt. Attiecīgi, tas, ko es centos darīt, manā iekšējā vārdnīcā nebija tik daudz saistīts ar augstu aktiermeistarību. Es centos vienkārši tīri cilvēcīgi izrādīt cieņu tai cilvēka dzīves pieredzei, kuru es attēloju. Šo ņemot vērā, būtu liekulīgi no manas puses pateikt visiem vienkārši paldies un nepateikt to, ka mums ir pienācis laiks valstī pieņemt Dzīvesbiedru likumu," savā runā sacīja Marija Luīze Meļķe.

"Es gribu pateikt milzīgu paldies savai ģimenei un draugiem par jūsu atbalstu filmēšanas procesā un arī gatavojoties tam. Šis atbalsts man bija izšķirīgi nozīmīgs, lai izturētu to slodzi. Milzīgs paldies arī visai komandai par uzticēšanos. Un arī liels, liels paldies žūrijai par šo novērtējumu. Es tiešām izjūtu lielu atbildību pret šo darbu, un man tas ir ārkārtīgi svarīgi zināt, ka es esmu to labi izdarījusi.

Šo visu pateikusi, es ceru, ka nevienam no jums tā nenolasīsies kā augstprātība, jo patiesībā man ir ļoti, ļoti žēl, ka es nevaru pieņemt šo "Lielo Kristapu", jo tas ir valsts līmeņa apbalvojums par darbu, kurā es attēloju meiteni, kādu realitātē šī valsts atsakās aizstāvēt.

Tas būtu liekulīgi no manas puses. Kamēr tas nemainās… es nezinu.. kultūras ministrs laikam nav ieradies šovakar, es neesmu manījusi, bet varbūt kāds no organizatoriem var viņam nogādāt šo [statueti], kamēr tas nemainās."

Aktrises runu pavadīja klātesošo stāvovācijas.

Filmas "Neona pavasaris" režisors ir Matīss Kaža, scenārija autori – Matīss Kaža un Marija Luīze Meļķe. Filmas galvenā varone Laine ir studente, kas dzīvo Rīgas priekšpilsētā. Laikā, kad Laines vecāki pārstāj dzīvot kopā un viņai jāuzņemas atbildība par mazo brāli, Laine nonāk Rīgas pagrīdes reivu scēnā, kur viņa iemīlas reiverē Gundā un atklāj savu seksualitāti.

KONTEKSTS:

Svētdienas, 26. februāra, vakarā aizvadīta nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" ceremonija. Visvairāk balvu šogad saņēma Viestura Kairiša filma "Janvāris", savukārt par mūža ieguldījumu filmu mākslā godināja kinodramaturgu Alvi Lapiņu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti