Agnija Lazdiņa

Latvijas Radio Ziņu dienesta korespondente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Pie Brīvības pieminekļa atbalstu Ukrainai karā pret Krieviju pauda vairāki tūkstoši cilvēku
Pie Brīvības pieminekļa atbalstu Ukrainai karā pret Krieviju pauda vairāki tūkstoši cilvēku
Lai paustu atbalstu Ukrainai un nosodītu Krievijas karu Ukrainā, pie Brīvības pieminekļa piektdien, 24. februārī, no rīta norisinājās mītiņš "Bez Tevis nav uzvaras!", ko rīkoja Latvijas Pilsoniskā alianse kopā ar citām organizācijām. Mītiņā pulcējās vairāki tūkstoši cilvēku. Rīkotāju uzaicinātie pārstāvji teica runas un uzmundrinājuma vārdus Ukrainai.
Ogrē 200 cilvēku piketē pret vietvaras iejaukšanos muzeja darbībā
(papildināts)
Ogrē 200 cilvēku piketē pret vietvaras iejaukšanos muzeja darbībā (papildināts)
Aptuveni 200 piketētāju pulcējās pie Ogres muzeja, lai paustu atbalstu tā darbiniekiem konfliktā ar pilsētas mēru Egilu Helmani (Nacionālā apvienība). Sanākušie pauda, ka konfliktā ar muzeju tiek skarts kas daudz būtiskāks par pašvaldības attiecībām ar tās iestādi – runa ir par pilsoniskām brīvībām un demokrātiju.
Ugunsgrēkā cietušo kravas kuģi «Escape» atļauts ievilkt Rīgas ostā
(papildināts)
Ugunsgrēkā cietušo kravas kuģi «Escape» atļauts ievilkt Rīgas ostā (papildināts)
Ugunsgrēkā cietušo kravas kuģi "Escape" atļauts ievilkt Rīgas ostā. Visu nakti kuģis ar velkoņu palīdzību atradās Rīgas ostas reidā. Kuģa kompānijas speciālisti no Polijas un Nīderlandes veica nepieciešamās pārbaudes. Apskates pabeigtas šorīt no rīta – tajās secināts, ka kuģis uzskatāms par drošu. Rīgas ostas kapteinis ir devis zaļo gaismu, lai kuģi ievilktu ostā.
No Rīgas uz Ukrainu dodas konvojs ar palīdzības kravu
No Rīgas uz Ukrainu dodas konvojs ar palīdzības kravu
Guļammaisi lietošanai sniegā, Latvijā šūti Ukrainas armijas formas tērpi, īpaša pārtika un pikaps, kas pielāgots lielgabarīta ložmetējam – pirmdien, 20. februarī, ceļā uz Bahmutu devās Latvijas Ukraiņu konfederācijas organizētais konvojs.
Aicina uzņēmumus pieteikties dalībai atvērto durvju dienās personām ar invaliditāti
Aicina uzņēmumus pieteikties dalībai atvērto durvju dienās personām ar invaliditāti
Lai veicinātu darba meklētāju ar invaliditāti iekļaušanos darba tirgū un sniegtu atbalstu darba devējiem nepieciešamo darbinieku piesaistē, Nodarbinātības valsts aģentūra martā rīko ikgadējo pasākumu “Atvērto durvju dienas uzņēmumos personām ar invaliditāti” un aicina ieinteresētos darba devējus pieteikt dalībai savu uzņēmumu, iestādi vai organizāciju. 
Noskaidroti 2022. gada labākie Latvijas interneta veikali
Noskaidroti 2022. gada labākie Latvijas interneta veikali
Zināmi 2022. gada labākie Latvijas interneta veikali. Pētījumu kompānijas "Kantar" aptaujā pircēji vērtēja savu iepirkšanās pieredzi dažādos e-veikalos. Šodien ikgadējā konkursā "Latvian eCommerce Awards" apbalvoti iecienītākie interneta veikali 11 kategorijās.
«TabFab» biznesa inkubatora ēkas pamatos ievietota laika kapsula; pirmā posma darbus cer pabeigt 202...
«TabFab» biznesa inkubatora ēkas pamatos ievietota laika kapsula; pirmā posma darbus cer pabeigt 2024. gada sākumā
2023. gada 14. februārī VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) īstenotajā kultūras un radošo industriju atbalsta centra "TabFab", Miera ielā 58a, Rīgā, radošo industriju biznesa inkubatora ēkas pamatos Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Latvijas Kultūras akadēmija, VNĪ, arhitektu birojs NRJA un būvkomersants SIA “Marels Būve”  ievietoja laika kapsulu ar vēstījumiem nākotnei, informēja VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs. Izbūves pirmā posma darbus iecerēts noslēgt 2024. gada sākumā.
Arī Latvijā vāc ziedojumus zemestrīcē cietušajiem Turcijā
Arī Latvijā vāc ziedojumus zemestrīcē cietušajiem Turcijā
Lai sniegtu palīdzību zemestrīcē cietušajiem Turcijā, labdarības organizācija "Ziedot.lv" sadarbībā ar Turcijas vēstniecību Latvijā un biedrību "Tavi draugi" ir sākuši labdarības akciju, lai par saziedotajiem līdzekļiem iegādātos nepieciešamākās lietas.
Turpinās vērtēt iniciatīvu par publisko stāvvietu izmēru palielināšanu
Turpinās vērtēt iniciatīvu par publisko stāvvietu izmēru palielināšanu
Publiskajās autostāvvietās ir jāpaplašina vieta, kas atvēlēta vienam spēkratam. Par šādu Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) iniciatīvu decembrī portālā "Manabalss.lv" savākti vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju parakstu. Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 8. februārī, nolēma virzīt iniciatīvu tālākai izvērtēšanai valdībā, lai līdz gada beigām turpinātu izpēti un sagatavotu risinājumus, kā padarīt drošāku transportlīdzekļu novietošanu publiskās stāvvietās.
Kāpēc kinoteātros rāda filmas ar krievu valodas subtitriem?
Kāpēc kinoteātros rāda filmas ar krievu valodas subtitriem?
Mikroblogošanas vietnē "Twitter" jau otro dienu cilvēki plaši diskutē par to, kāpēc Latvijas kinoteātros joprojām tiek piedāvātas filmas ar krievu valodas subtitriem. Kinoteātri norāda, ka to nevar ietekmēt, savukārt filmu izplatītāji skaidro, ka pēc tā vienkārši ir liels pieprasījums.
Spriež par iespējamu vecuma ierobežojumu mājas dzīvnieku iegādei
Spriež par iespējamu vecuma ierobežojumu mājas dzīvnieku iegādei
No cik gadu vecuma bērni un jaunieši var iegādāties mājas un istabas dzīvniekus? Šobrīd Latvijā vecuma ierobežojumu nav. Par to otrdien, 31. janvārī, sāktas Zemkopības ministrijas (ZM), Veterinārārstu biedrības un nevalstisko organizāciju pārstāvju sarunas.
Kriminālprocesā lūdz vērtēt deputātes Grevcovas izteikumus par Latvijas okupāciju
(papildināts)
Kriminālprocesā lūdz vērtēt deputātes Grevcovas izteikumus par Latvijas okupāciju (papildināts)
Plašu rezonansi atkal ir izpelnījušies par nepatiesu ziņu sniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) apsūdzētās Saeimas deputātes Glorijas Grevcovas ("Stabilitātei!") izteikumi, kuros viņa, viesojoties Latvijas Okupācijas muzejā, noliedz Latvijas okupāciju. Saeimas deputāts Edmunds Jurēvics ("Jaunā Vienotība") saistībā ar šiem izteikumiem lūdzis prokuratūru sākt kriminālprocesu.
Augstskolās un koledžās norit ziemas uzņemšana; liela interese par pedagoģiju
Augstskolās un koledžās norit ziemas uzņemšana; liela interese par pedagoģiju
Augstskolās un koledžās ir ziemas uzņemšana. Pašlaik viena no populārākajām jomām ir pedagoģija, kur visvairāk izvēlas studiju programmu "Pirmsskolas skolotājs", taču Liepājas Universitātei ir izdevies arī nokomplektēt cilvēku grupu latviešu valodas un literatūras skolotāju studiju programmai.
Barikāžu pasākumā ierakumu sveces Ukrainai lej iedzīvotāji trīs paaudzēs
Barikāžu pasākumā ierakumu sveces Ukrainai lej iedzīvotāji trīs paaudzēs
Latvijas iedzīvotāji labi zina, ko nozīmē cīnīties par savu brīvību milzīga pārspēka priekšā. Tādēļ nespēj mierīgi noskatīties pārdzīvojumos, kas šobrīd jāiztur Ukrainas tautai. Arī Barikāžu laika piemiņas pasākumā Doma laukumā visas dienas garumā darbojas biedrības "Tavi draugi" sveču darbnīca, kur iespējams gan ziedot materiālus ierakumu sveču izgatavošanai, gan pašiem pielikt roku to tapšanā.
Jaunais Rīgas teātris piesaka streiku – protestējot pret kavējumiem ēkas būvniecībā, neiestudēs jaun...
Jaunais Rīgas teātris piesaka streiku – protestējot pret kavējumiem ēkas būvniecībā, neiestudēs jaunas izrādes (papildināts)
Jaunā Rīgas teātra (JRT) mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis sociālajos tīklos paziņojis, ka teātris, protestējot pret kavējumiem teātra ēkas Lāčplēša ielā būvniecības pabeigšanā, pārtrauks iestudēt jaunas izrādes: "Ja valstij šis ir beztermiņa projekts, tad JRT piesaka beztermiņa streiku." Tikmēr VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) norādīja, ka 18. janvārī plānotajā JRT būvniecības uzraudzības sanāksmē ar būvnieku "SBSC" vēlas vienoties par konkrētiem būves nodošanas termiņiem.
Tiesu darbinieku atalgojumu šogad varētu celt par 16%
(papildināts)
Tiesu darbinieku atalgojumu šogad varētu celt par 16% (papildināts)
Tiesu darbinieki tiks pie prasītā algu kāpuma. Tomēr tas nebūs tik liels, kādu vēstulē bija lūguši tiesu sistēmā strādājošie. Pēc šīs dienas sarunas starp tieslietu ministri Inesi Lībiņu-Egneri ("Jaunā Vienotība") un Augstākās tiesas priekšsēdētāju Aigaru Strupišu panākta vienošanās algas šogad celt par 16%.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd