Agnija Lazdiņa

Latvijas Radio Ziņu dienesta korespondente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Nerunāt ar svešiniekiem, meklēt atbalstu. Nolaupīšanas gadījums Lietuvā aktualizē bērnu drošības jau...
Nerunāt ar svešiniekiem, meklēt atbalstu. Nolaupīšanas gadījums Lietuvā aktualizē bērnu drošības jautājumu
Situācija Lietuvā, kad bija nolaupīta nepilngadīga meitene, aktualizējusi bērnu drošības arī Latvijā. Vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa uzsver, ka Lietuvas gadījums vecākus esot diezgan stipri satraucis, jo zemapziņā ir domāts, ka "manu bērnu jau nekad nenozags" un tas iespējams vien tālās zemēs. Ir virkne lietu, kas bērniem ir jāatgādina.
Nozares pārstāvji: Latvijas alus ražotāji produkciju uz Krieviju neeksportē
(papildināts)
Nozares pārstāvji: Latvijas alus ražotāji produkciju uz Krieviju neeksportē (papildināts)
Nav zināms neviens Latvijas alus ražotājs, kurš savu produkciju šobrīd eksportētu uz Krieviju, sarunā ar Latvijas Radio sacīja Latvijas Alus darītāju savienības valdes priekšsēdētājs Pēteris Liniņš, apšaubot Lietuvas, Igaunijas un arī dažos Latvijas medijos izskanējušo informāciju, ka Latvija un Lietuva alus eksportā uz Krieviju pērn esot apsteigušas Beļģiju un Čehiju.
Opozīcija vīlusies par zemo aktivitāti parakstu vākšanā referendumam partnerības institūta atcelšana...
Opozīcija vīlusies par zemo aktivitāti parakstu vākšanā referendumam partnerības institūta atcelšanai (papildināts)
Piektdien, 5. janvārī, noslēdzas mēnesi ilgusī parakstu vākšana tautas nobalsošanas ierosināšanai par partnerības institūta ieviešanas atcelšanu. Un no nepieciešamajiem vairāk nekā 154 tūkstošiem parakstu, kas bija nepieciešami referenduma ierosināšanai, izdevies savākt nedaudz vairāk kā aptuveni septīto daļu. Saeimas opozīcijas partijas atzina, ka parakstu vākšanā cerēja uz lielāku iedzīvotāju atsaucību.
Obligāta bioatkritumu šķirošana: pagaidām nav lielas iedzīvotāju atsaucības un apsaimniekotāju inter...
Obligāta bioatkritumu šķirošana: pagaidām nav lielas iedzīvotāju atsaucības un apsaimniekotāju intereses
No 1. janvāra visā Latvijā jāsāk bioloģisko atkritumu dalītā vākšana. Tas nozīmē, ka iedzīvotāju iekšpagalmos līdzās zaļajiem, dzeltenajiem un zilajiem konteineriem būtu jāparādās vēl vienam – brūnam konteineram, uz kura rakstīts "Bioloģiskie atkritumi". Taču pagaidām nav vērojama nedz iedzīvotāju atsaucība, nedz arī atkritumu apsaimniekotāju pastiprināta interese vākt bioatkritumus.
Slimnīcās nonāk cilvēki ar apsaldējumiem; diviem nāksies amputēt kāju pirkstus
(papildināts)
Slimnīcās nonāk cilvēki ar apsaldējumiem; diviem nāksies amputēt kāju pirkstus (papildināts)
Latvijā šīs dienas ir atnesušas lielu aukstumu. Vēl tagad atsevišķos reģionos ir spēkā brīdinājums par stipru salu, kas nozīmē, ka draudus veselībai tas var radīt īpaši jau vecākiem cilvēkiem, zīdaiņiem, arī bezpajumtniekiem. Cilvēki ar apsaldējumiem esot bijuši jau pagājušajā gada nogalē, pirms Jaunā gada, norādīja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Valsts apdegumu centra vadītājs Sergejs Smirnovs.
Dienesti: Jaunais gads sagaidīts salīdzinoši mierīgi, nav smagu traumu ar pirotheniku
(papildināts)
Dienesti: Jaunais gads sagaidīts salīdzinoši mierīgi, nav smagu traumu ar pirotheniku (papildināts)
Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, vecā gada aizvadīšana un jaunā gada sagaidīšana noritējusi salīdzinoši mierīgi, bez traģiskiem negadījumiem, informēja operatīvie dienesti. Tomēr arī šoreiz bijušas traumas, kas lielā mērā saistītas ar pārmērīgu alkohola lietošanu vai neuzmanīgu apiešanos ar uguni, kā arī vairāki autovadītāji sēdušies pie stūres reibumā. 
1213 Krievijas pilsoņiem vēl ir teorētiska iespēja izvairīties no plānotās izraidīšanas
1213 Krievijas pilsoņiem vēl ir teorētiska iespēja izvairīties no plānotās izraidīšanas
Nākamā gada sākumā no Latvijas plāno izraidīt vismaz 1213 Krievijas pilsoņus, kuri nav izpildījuši Imigrācijas likuma grozījumu prasības un iesnieguši dokumentus kādas uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai dzīvošanai valstī. Tomēr Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) atzina, ka šiem cilvēkiem vēl teorētiski pastāv iespēja likumīgi palikt Latvijā, ja ir attaisnojoši iemesli.
Vai ir pareizi maldināt sabiedrību mākslas vārdā? Eksperti par Arņa Rītupa pazušanu
Vai ir pareizi maldināt sabiedrību mākslas vārdā? Eksperti par Arņa Rītupa pazušanu
Vairāk nekā 640 pilngadīgu personu aizvadītajos astoņos mēnešos mūsu valstī bija izsludinātas meklēšanā. Lielākā daļa – vairāk nekā 561– atrasti īsā laikā, bet joprojām meklēšanā ir 81 cilvēks. Raugoties uz šiem datiem, rodas jautājums – vai šis ir lauciņš, kur vieta policijas un sabiedrības maldināšanai – tai skaitā, ja tas notiek mākslas vārdā?
Pētnieks: Pēc Somijas robežpunktu slēgšanas Krievija var virzīt migrantu plūsmu uz Latviju
(papildin...
Pētnieks: Pēc Somijas robežpunktu slēgšanas Krievija var virzīt migrantu plūsmu uz Latviju (papildināts)
Somija atstās atvērtu tikai vienu robežšķērsošanas punktu uz Krievijas robežas, reaģējot uz pieaugošo nelegālo imigrantu skaitu, kas netraucēti ierodas no Krievijas. Ģeopolitikas pētījumu centra direktors, Vidzemes Augstskolas prorektors Māris Andžāns uzskata, ka Somija rīkojas adekvāti un šis lēmums Latviju tieši neietekmēs, bet jābūt gataviem tam, ka Krievija virzīs migrantu plūsmas uz robežu ar Latviju un Igauniju.
Rīgas līdzdalības budžeta konkursā atbalstīti 10 projekti
Rīgas līdzdalības budžeta konkursā atbalstīti 10 projekti
Rīgas līdzdalības budžeta konkursā atbalstītas 10 rīdzinieku iesniegtas apkaimju attīstības ieceres, kuras tuvāko divu gadu laikā īstenos Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvalde. Šāda veida konkursu rīko jau piekto reizi.
«Izskrien Latviju Liepājā» – patriotisms, kopā būšana un aktīvs dzīves veids
«Izskrien Latviju Liepājā» – patriotisms, kopā būšana un aktīvs dzīves veids
Patriotisms, kopības sajūta un vēlme būt aktīviem mudina daudzus liepājniekus katru gadu piedalīties pasākumā "Izskrien Latviju Liepājā", taču viņi ne tikai skrien, nūjo, bet arī iet ar kājām un brauc ar velosipēdiem. Starts tiks dots 18. novembra pulksten 10.00 Jāņa Čakstes laukumā, lai ikviens varētu doties 8,5 kilometrus garā distancē.
Avārija Mārupē aktualizē drošības jostu lietošanu autobusos
(papildināts)
Avārija Mārupē aktualizē drošības jostu lietošanu autobusos (papildināts)
Svētdien Mārupes novadā notikusī vieglās automašīnas un autobusa avārija, kurā gāja bojā divi cilvēki un 19 cilvēki cietuši, raisījusi diskusijas arī par drošības jostu lietošanu autobusos. Pasažieru pārvadātajam nav zināms, vai pasažieri konkrētajā reisā izmantoja drošības jostas,  bet Autotransporta direkcija atzīst – var nojaust, ka lielāka daļa autobusu pasažieru drošības jostas nelieto.
Lāčplēša dienā sabiedrībai atvērs atjaunoto Uzvaras parku 
(papildināts)
Lāčplēša dienā sabiedrībai atvērs atjaunoto Uzvaras parku  (papildināts)
Vieta, kas vēl nesen daudziem saistījās ar okupācijas laika pieminekli, sarkanu tulpju paklāju un krievu valodā dziedātām dziesmām 9. maijā, pēc pieminekļa nogāšanas ieguvusi citu identitāti – Uzvaras parkā Pārdaugavā izbūvēta skrituļošanas un slēpošanas trase, soliņi, šūpoles, Baltijā unikāls ainaviskais skeitparks, trīs tuneļi, divi tilti. Pēc pārbūves tā ir vieta, kur var gan atpūsties, gan sportot, gan baudīt pilsētu no cita skatu punkta. Plašākai publikai šo vietu atklās sestdien, 11.novembrī. 
Saeima pieņem neprecēto pāru partnerības regulējumu; opozīcija mēģinās sarīkot referendumu
(papildin...
Saeima pieņem neprecēto pāru partnerības regulējumu; opozīcija mēģinās sarīkot referendumu (papildināts)
Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus astoņos likumos, kas paredz Latvijā ieviest partnerības institūtu – jaunu veidu, kā juridiski nostiprināt divu pilngadīgu personu, tajā skaitā viendzimuma pāru, attiecības un paredzēt tām sociālo un ekonomisko aizsardzību. Paredzēts, ka likumu grozījumi stāsies spēkā 2024. gada 1. jūlijā, bet opozīcija jau lūgusi prezidentam neizsludināt vienu no 8 likumu grozījumiem, kas paredz partnerības reģistrāciju pie notāra, lai varētu sākt parakstu vākšanu referenduma ierosināšanai.
LGBT kopiena un advokāti: Ne spriedumi, ne iecerētais regulējums visas būtiskās viendzimuma pāru ģim...
LGBT kopiena un advokāti: Ne spriedumi, ne iecerētais regulējums visas būtiskās viendzimuma pāru ģimeņu problēmas nerisina
Gan tiesas spriedumi, ar kuriem homoseksuāli pāri Latvijā tiek atzīti par ģimenēm, gan jaunais piedāvātais partnerattiecību regulējums, par kuru šonedēļ galīgajā lasījumā lems Saeimā, viendzimuma pāru ģimeņu visas būtiskākās juridiskās un praktiskās problēmas nerisinās. Uz to norāda LGBT kopienas pārstāvji un arī advokāti.
Vai dziesmu svētkus gaida lēna nāve? Darba grupā risina sasāpējušo kolektīvu vadītāju algu jautājumu...
Vai dziesmu svētkus gaida lēna nāve? Darba grupā risina sasāpējušo kolektīvu vadītāju algu jautājumu (papildināts)
Pēc asajām diskusijām svētku izvērtēšanas konferences atklāšanā, kurā diriģenti prasīja skaidru atbildi kultūras ministrei algu jautājumā, un Latvijas diriģentu asociācijas atklātās vēstules, Kultūras ministrijā 3. novembrī turpinājās diskusijas īpašā darba grupā, kurā lemts virzīt tālāk Finanšu ministrijai ziņojumu par Dziesmusvētku amatierkolektīvu vadītāju atalgojumu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd