Uzņēmēju atbalstam energocenu krīzē piedāvās sadales tarifa izmaksu kompensācijas un atteikšanos no OIK

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Uzņēmēju atbalstam energocenu krīzē piedāvās sadales tarifa izmaksu kompensācijas un atteikšanos no obligātās iepirkuma komponentes (OIK), paredz ekonomikas un finanšu ministra vienošanās.

Finanšu ministrijā informēja, ka finanšu ministrs Jānis Reirs ("Jaunā Vienotība") un ekonomikas ministre Ilze Indriksone (Nacionālā apvienība) pirmdien vienojās virzīt sadarbības sanāksmē atbalsta risinājumus uzņēmējiem – pilnībā atteikties no OIK piemērošanas un pilnībā kompensēt sadales tarifa izmaksas juridiskām personām, kā arī piedāvāt risinājumus energointensīviem uzņēmumiem.

Reirs norādīja, ka priekšā ir grūts periods, tādēļ ir svarīgi rast efektīvus atbalsta risinājumus uzņēmējiem.

Indriksone apliecināja, ka sarunā ar finanšu ministru panākta konceptuāla vienošanās par steidzamākajiem pasākumiem uzņēmējdarbības konkurētspējas uzlabošanai inflācijas apstākļos. Viņa norādīja, ka vienlaikus, turpinās darbs pie citiem atbalsta pasākumiem konkurētspējas saglabāšanai.

KONTEKSTS:

Jau apstiprināts atbalsts energocenu krīzē iedzīvotājiem – daļēja kompensācija apkurei, pensiju piemaksas, kā arī plašāks mājokļa pabalsts. Vienlaikus politiķi atzina – iespējams, nāksies lemt vēl par papildu atbalstu, tostarp uzņēmumiem konkurētspējas nodrošināšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti