Dienas ziņas

Bebri posta Pasta salu Jelgavā

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Kuldīgā aizvadīti novada mazie dziesmu un deju svētki

Kuldīgā bērnudārzniekiem aizvadīti novada mazie dziesmu un deju svētki

Svinīgs gājiens uz estrādi, kur kopīgi dziedāts un dejots – tā Kuldīgā aizvadīti novada mazie dziesmu un deju svētki. Šie ir svētki bērnudārzniekiem, lai viņi pamazām iepazītu šo Latvijai tik nozīmīgo tradīciju.

Saposušies, smaidīgi, arī mazliet uztraukušies, jo uz viņiem ir vērsti visi apkārt esošo cilvēku skatieni – tādi gājienā dodas Kuldīgas novada pirmsskolas izglītības iestāžu piecgadnieki un sešgadnieki. Vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki notiek reizi piecos gados, bet Kuldīgas novada bērnudārznieki uz saviem mazajiem tiekas reizi gadā – pavasarī.

"Kad mēs rudenī domājām par pasākumu estrādē, mēs vienmēr iztēlojāmies šādu laiku. Nu, tad šodien mums tas tāds arī bija – saulīte silda, mūzika, skan dziesmas, dejas, svētki visiem," sacīja Kuldīgas novada bērnu un jauniešu centra direktores vietniece Inta Brasle.

Šai reizē svētku vadmotīvs ir "Lācēna piedzīvojumi". Pasākumu rīko Kuldīgas novada bērnu un jauniešu centrs, tā darbinieki pārtapuši par dažādiem personāžiem no grāmatas par Vinniju Pūku. Tēmai arī piemeklēts gan deju, gan dziesmu repertuārs.

"Tas tāds papildu darbs ir. Bet bērniem patīk, viņi labprāt dzied un nāk arī, ja vajag, vēl nāk dziedāt arī papildus. To viņi dara ar prieku," pastāstīja dziesmu repertuāra veidotāja, bērnudārza "Bitīte" mūzikas skolotāja Laila Ābola.

Zita Serdante, kura veidoja deju repertuāru, atzina – svarīgi, lai to var apgūt arī tie bērni, kuriem ikdienā to izdarīt ir grūtāk nekā citiem. "Mēs nedrīkstam mācīt grūtāku repertuāru, ko citi bērni var izdejot, un tāpēc, ka viņi ir korekcijas bērni, tad viņi ne. Vispirms pārbaudu, ko viņi var izdarīt. Un tad es tās dejas uzlaboju un uzlaboju tā, lai viņi var izdejot," pastāstīja Serdante.

Cītīgākie skatītāji bija gan bērnudārzu jaunāko grupiņu bērni, gan arī vecāki.

"Mūsu mazie bērni tiek gatavoti lielajiem notikumiem, kas ir vēl priekšā, tie ir Dziesmu svētki. Viņi šobrīd rūdās tam, kā nostāvēt saulē, kaut vai tīri praktiski. Bet viņi arī sajūt to, ko nozīmē kopā dziedāt, kopā dejot, kopā darīt," sacīja Mares mamma Andra Zvejniece.

"Alise šogad piedalās pirmo reizi. Un tad ar tādu īpašu prieku un satraukumu gaidījām šo dienu. Bija jāsagatavo tērps, kas bija ļoti, ļoti svarīgi, viss bija jāsariktē, jāsaliek maisiņā. Un šorīt tika 15 reizes pārjautāts, vai viss ir ielikts, un tad varam droši braukt uz bērnudārzu," pastāstīja Alises mamma Elīna Voika.

Uz Kuldīgas estrādes skatuves kāpa aptuveni 400 dalībnieku.

"Man patika, ka uzdāvināja visādas dāvanas un kā mēs visi kopā dziedājām un dejotajām. Man patīk, kā skolotājas uzvedās, viņas ir ļoti jaukas, laipnas un viņas māca tik jaukas kustības," sacīja svētku dalībniece Santa.

"Man patīk, ka šeit ir daudzi bērnu un mēs sanākam kopā. Man ļoti patīk dziedāt un dejot. Skaisti vārdi ir izdomāti, tādas dejas baigi foršās," sacīja svētku dalībnieks Krišjānis.

Kuldīgas novada mazajos dziesmu un deju svētkos piedalījās bērni no 23 pirmsskolas izglītības iestādēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti