Ekonomika
VID: Pērn konstatēti nepilni 7800 Krievijai un Baltkrievijai noteikto sankciju pārkāpumi
VID: Pērn konstatēti nepilni 7800 Krievijai un Baltkrievijai noteikto sankciju pārkāpumi
Valsts ieņēmumu dienests (VID) pagājušajā gadā konstatējis 7789 Krievijai un Baltkrievijai noteikto sankciju pārkāpumus. Tostarp ir arī gadījumi, kad sankcijas pārkāpušas privātpersonas, to intervijā Latvijas Radio atzina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieks muitas jomā, Muitas pārvaldes direktors Raimonds Zukuls.
Latvijas Banka: Ekonomikas straujākai attīstībai nepieciešama attieksmes maiņa
Latvijas Banka: Ekonomikas straujākai attīstībai nepieciešama attieksmes maiņa
Attiecībā uz Latvijas ekonomisko izaugsmi daudz runājam par to, kā "noķert" Eiropas Savienības vidējos rādītājus un mazināt savu atpalicību arī no pārējām divām Baltijas valstīm. Latvijas Banka tam veltītā konferencē piedāvāja savu recepti, norādot pat vairākus skaidrus virzienus, kā un kur varam attīstīties. Taču, lai to visu realizētu, nepieciešama arī attieksmes maiņa.
Konteinerā Gulbenes centrā vērojama jauno priedīšu augšana
Konteinerā Gulbenes centrā vērojama jauno priedīšu augšana
Gulbenes centrā garāmgājēju uzmanību piesaista jauns vides objekts – konteinerā ierīkota stādaudzētava, kurā var izsekot, kā aug jaunās priedītes. Šīs idejas īstenotājs ir vietējais uzņēmums SIA "Carbon Less Future", un ieceri atbalstījusi arī vietējā pašvaldība grantu konkursā "Uzņēmīgi Gulbenes novadā".
Izskata iespējas Latvijā celt atomelektrostaciju
Izskata iespējas Latvijā celt atomelektrostaciju
Lai Latvijā nepalielinātos elektroenerģijas atkarība no citām valstīm, būtu apsverama iespēja attīstīt kodolenerģiju, Saeimas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijā norādīja Klimata un enerģētikas ministrija (KEM), kas prezentēja ziņojumu, kurā minētas sešas vietas Latvijā, no kurām nākotnē varētu izvēlēties piemērotāko neliela atomreaktora būvniecībai. Viena no piedāvātajām vietām ir arī pie Rāznas ezera, kas izraisījis iedzīvotāju neapmierinātību sociālajos tīklos.
Aicina uzlabot Krievijai piemēroto sankciju mehānismu
Aicina uzlabot Krievijai piemēroto sankciju mehānismu
Strauji pieaudzis eksports uz trešajām valstīm, kas robežojas ar Krieviju. Daļu no tā varētu skaidrot ar pārorientēšanos uz citiem tirgiem Krievijas sāktā kara dēļ, bet Saeimas Uzņēmējdarbības attīstības apakškomisijas sēdē vairākkārt izskanēja, ka patiesais eksporta pieauguma iemesls ir Krievijai piemēroto sankciju apiešana. Izskanēja aicinājumi meklēt risinājumus, lai to pārtrauktu.
Bez mangāna rūdas varētu būt arī citi «caurumi» Eiropas Savienības sankcijās pret Krieviju
Bez mangāna rūdas varētu būt arī citi «caurumi» Eiropas Savienības sankcijās pret Krieviju
Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā Eiropas Savienība (ES) pret agresorvalsti vērsusi veselas 13 sankciju kārtas. Taču neviena no tām nav skārusi mangāna rūdu, no kuras tiek izgatavoti ieroči, un kura uz Krieviju plūst arī caur Latvijas dzelzceļu un ostām. Šim jautājumam ministrijas apņēmušās meklēt risinājumu. Taču tas atklājis jautājumu – vai šī mangāna rūda ir vienīgais "caurums" ES sankcijās un vai gadījumā neapzināti nestiprinām Krievijas militāro spēku arī citos veidos.
Noskaidrotas labākās jauniešu biznesa idejas reģionos
Noskaidrotas labākās jauniešu biznesa idejas reģionos
Jau 12. reizi aizvadīts Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra jauniešu biznesa ideju konkurss "Laukiem būt" un noskaidroti tā uzvarētāji. Šogad pieteiktas 50 visdažādākās biznesa idejas. Grūtākais uzdevums bija konkursa žūrijai, jo tai bija jāatlasa labākās idejas un tās jāvērtē. Šogad ideju konkursa finālā iekļuva, piemēram, jautrās dušas želejas, vegāniskas kūkas un dārza dizainu izveide un ierīkošana.
Bitkoina vērtība sasniedz arvien jaunus rekordus; popularitāte Eiropā atšķirīga
Bitkoina vērtība sasniedz arvien jaunus rekordus; popularitāte Eiropā atšķirīga
Pēdējo nedēļu laikā strauju popularitāti iemantojušas kriptovalūtas, tādēļ ievērojami kāpusi to vērtība. Pamatā runa ir par populārāko no kriptovalūtām – bitkoinu. Šīs nedēļas sākumā tā vērtība sasniegusi jaunu rekordu, pārsniedzot 72 000 ASV dolāru. Kriptovalūtas ir populāras daudzviet pasaulē, tostarp Eiropā.
Laiskas dzīves un zeķu adīšanas vietā – smags darbs. Kā bijusī rīdziniece Rēzeknē izvērš veselības s...
Laiskas dzīves un zeķu adīšanas vietā – smags darbs. Kā bijusī rīdziniece Rēzeknē izvērš veselības studiju
Veselības studijas "Rebus" dibinātāja Inga Martinsone no Rīgas uz Rēzekni savulaik pārcēlās ar vienu domu – nu pienācis laiks atpūtai un rāmai dzīvei. Tomēr izrādījās, ka viņas dzīvē ir sācies pavisam jauns un aktīvs posms, kurā Inga mācījās Rēzeknes Biznesa inkubatorā un paralēli veidoja savu uzņēmumu. Veselības studijas vajadzībām Inga pārveidoja kādreizējo mēbeļu veikalu, un šobrīd viņas studija piedāvā vairāk nekā 130 dažādas procedūras, kas vērstas uz cilvēka labsajūtu un veselību.
Janvārī eksports no Latvijas pārsniedzis importu
(papildināts)
Janvārī eksports no Latvijas pārsniedzis importu (papildināts)
2024. gada janvārī Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums veidoja 3,24 miljardus eiro, kas faktiskajās cenās bija par 8,6% mazāk nekā pirms gada, tai skaitā preču eksporta vērtība samazinājās par 1,1%, bet importa vērtība par 15,3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) provizoriskie dati.
«Altum» pētījums: Sava biznesa uzsācējiem aug ienākumu līmenis
(papildināts)
«Altum» pētījums: Sava biznesa uzsācējiem aug ienākumu līmenis (papildināts)
Vairāk nekā pusei iedzīvotāju pēc biznesa sākšanas audzis gan ienākumu līmenis, gan kopējā apmierinātība ar dzīvi, liecina attīstības finanšu institūcijas "Altum" veiktā aptauja. Ienākumu līmenis audzis vairāk nekā pusei aptaujāto uzņēmēju, savukārt apmierinātība ar dzīvi – vairāk nekā divām trešdaļām.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd