Ekonomika
Indijai tuvākajos gados vajadzētu radīt 115 miljonus darbvietu
Indijai tuvākajos gados vajadzētu radīt 115 miljonus darbvietu
Indijā tuvākajos sešos gados ir jārada 115 miljoni darbvietu, jo arvien vairāk cilvēku sāk strādāt. Tas savukārt liecina, ka Dienvidāzijas valstij ir jāpalielina pakalpojumu un ražošanas apjoms, lai ekonomika turpinātu attīstīties, ar atsauci uz pētījumu vēsta ziņu aģentūra "Bloomberg".
Palielinās nebanku kredītdevēju izsniegto kredītu apjoms
Palielinās nebanku kredītdevēju izsniegto kredītu apjoms
Pagājušajā – 2023. – gadā palielinājies patērētāju jeb nebanku kredītdevēju noslēgto darījumu skaits un to kopējais apjoms. Izsniegto kredītu summa pērn bija lielākā kopš 2013. gada, kad šos pārskatus sāka gatavot. Pozitīvas iezīmes vērojamas parādu atgūšanas sektorā, un jau trešo gadu pēc kārtas atgūtā summa pieaug.
Par «Citadeles bankas» valdes priekšsēdētāju iecelta Rūta Ežerskiene
Par «Citadeles bankas» valdes priekšsēdētāju iecelta Rūta Ežerskiene
Bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājas amatā iecelta Rūta Ežerskiene, kura šobrīd ieņem valdes locekles amatu Privātpersonu apkalpošanas jautājumos, paziņojumā medijiem informēja banka.

"Ežerskienes paaugstināšana par valdes priekšsēdētāju atspoguļo viņas spēcīgās vadības prasmes un zināšanas finanšu sektorā," norādīja banka.
Bezdarba līmenis aprīlī samazinājies līdz 6,9%
Bezdarba līmenis aprīlī samazinājies līdz 6,9%
2024. gada aprīlī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,9%, un kopš marta tas ir samazinājies par 0,3 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) aprēķins. Salīdzinot ar 2023. gada aprīli, bezdarba līmenis ir palielinājies par 0,6 procentpunktiem.
Lai arī sezona sākusies cerīgi, uz austrumu pierobežu tūristi skatās ar bažām
Lai arī sezona sākusies cerīgi, uz austrumu pierobežu tūristi skatās ar bažām
Vēl pandēmijas laikā, kad robežas bija slēgtas, lauku tūrisms Latgalē piedzīvoja būtisku uzplaukumu, jo Latvijas austrumu pierobežu izvēlējās daudzi vietējie ceļotgribētāji, bet šobrīd ne vien no ārzemju ceļotājiem, bet arī no vietējiem nereti dzirdams, ka izvēlēties par galamērķi Latvijas austrumu pierobežu nav pietiekami droši ģeopolitisko apsvērumu dēļ. Latgales Tūrisma asociācija pauž bažas, ka nepamatotas bailes no nelegālajiem migrantiem vai nepilnīga komunikācija par drošību robežas tuvumā, var ietekmēt jauno sezonu Latgales naktsmītņu un tūrisma pakalpojumu sniedzējiem.
«BeTriton» gatavojas uzsākt veloamfībiju ražošanu, vēlas piesaistīt investorus
«BeTriton» gatavojas uzsākt veloamfībiju ražošanu, vēlas piesaistīt investorus
Pirms četriem gadiem lielu mediju un arī sabiedrības interesi ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs, raisīja uzņēmēja Aigara Lauža radītais velokemperis – amfībija "BeTriton", kurš sevī apvienoja gan velosipēdu, gan laivu, gan naktsmītni. Šie četri gadi uzņēmējam kopā ar savu nelielo komandu pagājuši, pilnveidojot veloamfībiju, un tagad ir gatavība sākt ražošanu, šim nolūkam tiek meklēti investori un ir iecere iesaistīt arī sabiedrību.
Mēģina steidzināt Latvijai nepieņemamu investīciju aizsardzības līgumu
Mēģina steidzināt Latvijai nepieņemamu investīciju aizsardzības līgumu
Nākamajā nedēļā Rīgas pasažieru ostā, klātesot Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) delegācijai, paredzēts atvērt Andrejsalas miljardu vērtās pārbūves projekta salonu. Vēl gaidot šo notikumu, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar AAE parlamentu vadītājs Ainārs Šlesers, kura ģimenes uzņēmums ir ieinteresēts Andrejsalas projektā, dažādos līmeņos mēģinājis steidzināt investīciju aizsardzības līguma noslēgšanu ar AAE, kura esošajai redakcijai Latvijas puse nepiekrīt, ziņo LTV raidījums "De facto".
Uzņēmēji Latgalē: Komercbankām lūgt kredītus nav vērts
Uzņēmēji Latgalē: Komercbankām lūgt kredītus nav vērts
Jo tālāk no Rīgas, jo mazāka vērtība ieguldītajam – tāds skatījums esot bankām, bet ne uzņēmējiem, kas ar ražošanu nodarbojas Latvijas reģionā, kur nav ne ostu, ne lidostu. Uzņēmēji Latgalē konstatē, ka kapitāls investīcijām jāmeklē citur. Nekustamo īpašumu novērtējums ir zems, tiek prasītas lielas ķīlas summas. Uzņēmēji ar mazāku apgrozījumu vēršas attīstības finanšu institūcijā "Altum", cenšas iekrāt, bet ne vienmēr tas ir risinājums.
Uzņēmēji Latgalē baltkrievu tūristu vietā cer uz lietuviešu un poļu viesiem
Uzņēmēji Latgalē baltkrievu tūristu vietā cer uz lietuviešu un poļu viesiem
Lauku tūrisma pakalpojumu sniedzēji lēnām iešūpo jauno sezonu. Naktsmītņu rezervācijas maija, jūnija mēnešos neliecina par aktīvu sākumu, taču vasaras otrā puse varētu būt daudzsološāka, lēš Latvijas lauku tūrisma asociācijā "Lauku ceļotājs". Latgalē, kur agrāk rēķinājās ar tūristiem no Krievijas un Baltkrievijas, tagad cer, ka ciemos vairāk brauks lietuvieši un poļi.
Cer novērst «vēsturisko netaisnību» ar pensijām māmiņām
Cer novērst «vēsturisko netaisnību» ar pensijām māmiņām
Palēnām tuvojas laiks, kad arvien vairāk un vairāk māmiņu, kas savus bērnus pasaulē laidušas jau brīvās Latvijas laikā, dosies pensijā. Un šīm mammām pensija varētu būt mazāka nekā citiem, jo bērna kopšanas atvaļinājuma laikā par māmiņām gadiem netika veiktas faktiski nekādas sociālās iemaksas. Šo situāciju varētu novērst, taču kā? Konkrētu solījumu pagaidām nav.
Francijas Starptautisko attiecību institūta pārstāve: Eiropas naudai galvenokārt ir jāpaliek pie Eir...
Francijas Starptautisko attiecību institūta pārstāve: Eiropas naudai galvenokārt ir jāpaliek pie Eiropas ražotājiem
Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena rosina nākamajā komisijas sasaukumā radīt aizsardzības komisāra posteni. Daži šo ieceri atbalsta, bet citi saka, ka bez pienācīga finansējuma un pilnvarām šāda amata izveide neko nedos. Ne mazāk aktuāls ir arī jautājums par to, kā Eiropai finansēt ne tikai aizsardzības, bet arī daudzas citas vajadzības, pārlieku nepalielinot budžeta deficītu.
Ministre: Redzam iespējas mežsaimniekiem kompensēt dabas liegumu dēļ uzliktos aizliegumus
(papildinā...
Ministre: Redzam iespējas mežsaimniekiem kompensēt dabas liegumu dēļ uzliktos aizliegumus (papildināts)
Iespējas, kā mežsaimniekiem kompensēt dabas liegumu dēļ piemērotos aizliegumus, ir, tomēr par konkrētākiem priekšlikumiem un summām vēl notiek diskusijas, atzina vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa ("Jaunā Vienotība"). Meža īpašnieki jau ilgstoši aicina pārskatīt sistēmu un palielināt kompensācijas, lai tās atbilstu meža tirgus vērtībai. Līdz ar šī gada vērienīgajiem nozares protestiem valdība uzdeva atbildīgajām ministrijām līdz 31. maijam sagatavot priekšlikumus esošās kompensāciju sistēmas pilnveidošanai.
Latvijas privātā sektora konkurētspēja: investējam mazāk nekā kaimiņi, jāķeras pie uzņēmējdarbības v...
Latvijas privātā sektora konkurētspēja: investējam mazāk nekā kaimiņi, jāķeras pie uzņēmējdarbības vides sakārtošanas
Tirgus konkurences apstākļos uzņēmumiem ir būtiski investēt savā attīstībā un izstrādāt jaunus risinājumus gan preču, gan pakalpojumu ziņā, kas nozīmē, ka tiem vienmēr ir jābūt kustībā uz izaugsmi. Uzņēmumiem, īpaši tiem, kam ir nepieciešams daudz aktīvu kā, piemēram, rūpniecībā, ir regulāri jāuztur darba kārtībā savas iekārtas un jāstrādā pie iespējām uzlabot sava ražošanas procesa efektivitāti. Taču ir jāuztur un jāattīsta ne tikai esošo preču un pakalpojumu nodrošināšanai nepieciešamā aktīvu bāze, bet arī jāstrādā pie jaunu inovatīvu risinājumu izpētes un izstrādes, lai privātais sektors spētu noturēt un palielināt savu konkurētspēju nākotnē.
Arī rožu audzētājiem jāpielāgojas karstām vasarām, šopavasar daudzviet rozes izsala
Arī rožu audzētājiem jāpielāgojas karstām vasarām, šopavasar daudzviet rozes izsala
Šogad daudzviet izsala rozes, tāpēc cilvēki stādus atkal pērk no jauna. Interese par dārzu veidošanu Latvijā nerimst, turklāt dārzkopībai daudzi pievērsušies tieši pandēmijas laikā. Cilvēki labprāt izmanto vietējās stādu audzētavas, to novērojusi rožu audzētāja no Saldus novada Blīdenes pagasta Lilija Bleidele – labiekārtošanas speciāliste, kura ikdienā strādā Brocēnos, bet jau četrus gadus paralēli nodarbojas ar rožu stādu audzēšanu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd