Māris Klūga

"De facto" redaktors

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Saeimas OIK izmeklēšanas komisija pabeidz darbu: atbildīgo daudz, bet vainīgo nav
(papildināts)
Saeimas OIK izmeklēšanas komisija pabeidz darbu: atbildīgo daudz, bet vainīgo nav (papildināts)
Atbildīgo daudz, bet vainīgo nav. Tā izriet no Saeimas izmeklēšanas komisijas ziņojuma par obligātā iepirkuma komponenti (OIK). Komisija norādījusi, ka politiskā atbildība par daudz kritizēto OIK solidāri jāuzņemas amatpersonām, kas lēmušas par sistēmas ieviešanu. Tomēr nekādu pretlikumīgu ietekmi uz amatpersonu lēmumiem komisija nav konstatējusi.
EM valsts sekretārs Eglītis: OIK maksājumu apturēšanu SIA «Lielmežotne» kavēja tās darbība siltumapg...
EM valsts sekretārs Eglītis: OIK maksājumu apturēšanu SIA «Lielmežotne» kavēja tās darbība siltumapgādē (papildināts)
No amata aizejošais Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Ēriks Eglītis noraida ministra Ralfa Nemiro ("KPV LV") pārmetumus par novilcināto lēmumu apturēt SIA "Lielmežotne" tiesības tirgot elektroenerģiju koģenerācijas elektrostacijai "Mežotnes Selekcija" obligātā iepirkuma komponentes (OIK) ietvaros. Valsts sekretārs esot atturējies pieņemt strauju lēmumu, jo tādēļ ap 200 iedzīvotāju varētu palikt bez siltumapgādes.
«Latvijas dzelzceļa» valdes dubulto amatu lieta nodota KNAB
«Latvijas dzelzceļa» valdes dubulto amatu lieta nodota KNAB
Ģenerālprokuratūras sāktais kriminālprocess par, iespējams, nelikumīgas pārvaldes institūcijas izveidošanu “Latvijas dzelzceļā” (LDz) saistīts ar nesen likvidēto koncerna Prezidentu padomi, ziņo LTV. Lieta sākta pēc satiksmes ministra Tāļa Linkaita (Jaunā konservatīvā partija) iesnieguma, kurā lūgts izvērtēt “Latvijas dzelzceļa” vadītājiem pērn izmaksātās kompensācijas.   Lieta nodota izmeklēšanai Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB).
Satiksmes ministrijas valsts sekretāre iecelta, apejot konkursu
Satiksmes ministrijas valsts sekretāre iecelta, apejot konkursu
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija) bez konkursa ministrijas valsts sekretāra amatā iecēlis Ilondu Stepanovu. Likums pieļauj valsts sekretāra amatā pārcelt jebkuru ierēdni, konkursu nerīkojot. Lai Stepanovai būtu ierēdņa statuss, viņa uz dažām dienām Satiksmes ministrijā (SM) pieņemta auditores amatā.    
Rīgas mērs no amata atstādinājis būvvaldes vadītāju Vircavu
(papildināts)
Rīgas mērs no amata atstādinājis būvvaldes vadītāju Vircavu (papildināts)
Rīgas mērs Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai") atstādinājis no amata Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāju Ingusu Vircavu, Latvijas Televīzijai apstiprināja Burovs. Vircavs uzskata, ka mērs šādā veidā atriebjas par "Z-Torņu"  (''Z-Towers'') nepieņemšanu ekspluatācijā pagājušā gada nogalē.
«Rīgas namu pārvaldnieka» valdes locekļa vadīta firma piedalījusies liftu apkopes iepirkumā
«Rīgas namu pārvaldnieka» valdes locekļa vadīta firma piedalījusies liftu apkopes iepirkumā
“Rīgas namu pārvaldnieka” (RNP) valdes locekļa Arda Pāvilsona iepriekš vadītā kompānija “Hausmaster” piedalījusies policijas izmeklētajā “Rīgas namu pārvaldnieka” iepirkumā par liftu apkopi. “Hausmaster” bija viens no uzņēmumiem, kas par strīdīgo iepirkumu ziņoja tiesībsargājošajām iestādēm. Tikmēr amatpersonas nespēj paskaidrot, kā Pāvilsons “Rīgas namu pārvaldnieka” valdē nokļuvis.   
Premjers pagaidām klusējošā pozīcijā par valdības partiju nesaskaņām
Premjers pagaidām klusējošā pozīcijā par valdības partiju nesaskaņām
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) pagaidām ieņēmis klusējošu pozīciju par nesaskaņām starp koalīcijas partijām – Jauno konservatīvo partiju un “KPV LV”. Kārtējās domstarpības izsaukusi Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra atlaišana tieši pirms “Latvenergo” jaunās padomes iecelšanas. “Latvenergo” padomes jautājumā Kariņa nostāja esot stingra – uzņēmuma vadībā politiķiem pietuvinātas personas atrasties nedrīkst.
EM valsts sekretārs atstādināts pusstundu pirms «Latvenergo» padomes iecelšanas
EM valsts sekretārs atstādināts pusstundu pirms «Latvenergo» padomes iecelšanas
Atstādinot no amata Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Ēriku Eglīti, ministrs Ralfs Nemiro (“KPV LV”) esot saglabājis iespēju “Latvenergo” padomē iecelt savu padomnieku Pāvelu Rebenoku. Eglītis stāsta, ka atstādināts tieši pirms jaunās “Latvenergo” padomes apstiprināšanas, uz kuru pretendē arī Rebenoks. Ministrs gan notikumu saistību noliedz un uzsver, ka Eglītis atstādināts par trūkumiem OIK uzraudzībā.
Pūce: Rīgas domes «pašatlaišanās» neko nemainīs – tās dienas tāpat skaitītas
Pūce: Rīgas domes «pašatlaišanās» neko nemainīs – tās dienas tāpat skaitītas
Rīgas dome sola "pašatlaisties". Galvaspilsētas mērs vienojies ar domes opozīcijas partijām noturēt trīs sēdes bez kvoruma. Tādā gadījumā būtu izpildīti likuma nosacījumi, kas Saeimai dod pamatu domi atlaist. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce ("Attīstībai/Par!") gan lielu nozīmi pēdējiem notikumiem domē nepiešķir, jo domes dienas tāpat esot skaitītas.
Beverīna ar Valku strīdas par Trikātas pagastu
Beverīna ar Valku strīdas par Trikātas pagastu
Ziemeļlatvijā uzplaiksnījusi novadu konkurence par teritoriju. Beverīnas dome sašutusi, ka Valkas deputāti atbalstījuši Trikātas pagasta pievienošanu Valkas novadam. 
Latvijas klimata plānā – subsīdijas elektrisko auto iegādei
Latvijas klimata plānā – subsīdijas elektrisko auto iegādei
Tuvāko gadu laikā Latvija varētu segt daļu izmaksu iedzīvotājiem par elektrisko automobiļu iegādi. Šāds punkts iekļauts Latvijas Nacionālajā enerģētikas un klimata plānā, ko apstiprināja valdība. Ekonomikas ministrs gan norāda – pasākums būs atkarīgs no pieejamā finansējuma. 
«Rīgas namu pārvaldnieka» lieta: Izmeklē krāpšanu un naudas atmazgāšanu; divi aizturētie
(papildināt...
«Rīgas namu pārvaldnieka» lieta: Izmeklē krāpšanu un naudas atmazgāšanu; divi aizturētie (papildināts)
Kriminālprocess, kura izmeklēšanā Valsts policija veikusi kratīšanas Rīgas pašvaldības uzņēmumā “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP), sākts par krāpšanu lielā apmērā organizētā grupā un arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju. Lietā aizturētas divas personas, tostarp firmas “Liftu alianse” īpašnieks Igors Babkins, ziņoja LTV.
Bankas atsāk apkalpot Meroni kontrolētos Ventspils ostas uzņēmumus
(papildināts)
Bankas atsāk apkalpot Meroni kontrolētos Ventspils ostas uzņēmumus (papildināts)
Bankas atsākušas sadarboties ar vairākiem Ventspils ostas uzņēmumiem, kurus ietekmēja ASV noteiktās sankcijas Aivaram Lembergam, norādīja Ventspils brīvostas pārvaldnieks Andris Purmalis. Viņš uzsver, ka osta šobrīd strādā ierastajā režīmā. Kravu apjoms Ventspils ostā pērn nav samazinājies, taču Rīgas ostā gan pārkrauts mazāk kravu nekā iepriekš. 
«Moneyval» novērtē Latvijas progresu cīņā ar naudas atmazgāšanu, bet atstāj uzraudzību
(papildināts)
«Moneyval» novērtē Latvijas progresu cīņā ar naudas atmazgāšanu, bet atstāj uzraudzību (papildināts)
Eiropas Padomes komitejas “Moneyval” progresa ziņojumā, kurā eksperti vērtēja Latvijas normatīvā regulējuma noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas, terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanā atbilstību starptautiskajiem standartiem, uzlabots Latvijas novērtējums 11 rekomendāciju izpildē. Uzraudzības statuss Latvijai gan ir atstāts, liecina “Moneyval” publiskotā informācija
Rīgas domes ķildas var iekavēt Čaka ielas remontu
Rīgas domes ķildas var iekavēt Čaka ielas remontu
Ielu remontu kavēšanās un apturēti plāni palielināt algas bērnudārzu pedagogiem – tādas ir sekas Rīgas domes deputātu strīdiem. Domes koalīcijas izjukšana nozīmē, ka janvārī, visticamāk, neizdosies apstiprināt pilsētas budžetu. Tas liks pašvaldībai strādāt ar iepriekšējā gada budžetu un liegs uzņemties jaunas saistības.
Tiesa sāk skatīt «Dienas Biznesa» slēptās aģitācijas lietu
Tiesa sāk skatīt «Dienas Biznesa» slēptās aģitācijas lietu
Vidzemes priekšpilsētas tiesa trešdien, 15. janvārī, sākusi vērtēt lietu par slēpto politisko aģitāciju "Dienas Biznesa" speciālizlaidumos. Pirms iepriekšējām Saeimas vēlēšanām 2018. gadā avīze izdeva divus speciālizlaidumus, kuros Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ieskatā bijušas partijām "KPV LV" un "Saskaņa" labvēlīgas publikācijas. KNAB piemērotais sods izdevniecībai varētu izmaksāt pat vairāk nekā 100 000 eiro aģitācijas limitu pārsniegšanas dēļ. Laikraksts pārkāpumus noliedz.
«Rīgas namu pārvaldnieks» iestājas «PNB bankas» kreditoru rindā
«Rīgas namu pārvaldnieks» iestājas «PNB bankas» kreditoru rindā
Aptuveni divus miljonus eiro no maksātnespējīgajā "PNB bankā" palikušās naudas "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) nevarēs atgūt no Noguldījumu garantiju fonda, atzīst uzņēmuma vadītājs Ernests Saulītis. Bet arī pārējās apsaimniekotājam bankā palikušās naudas liktenis nav skaidrs.
Kamēr notiek izlīguma sarunas, Rīgas vicemēri prasa atlikt budžeta skatīšanu
Kamēr notiek izlīguma sarunas, Rīgas vicemēri prasa atlikt budžeta skatīšanu
Šā gada budžeta pieņemšanas vārdā partija “Gods kalpot Rīgai” (GKR) aicina abus vicemērus pārdomāt un atsaukt prasīto Rīgas mēra Oļega Burova nomaiņu. Taču tieši budžeta jautājums ir viens no galvenajiem ieganstiem, kādēļ Burova vietnieki viņam neuzticību izteikuši. Vicemēri kādus lēmumus sola pēc pārrunām ar GKR vadību, bet līdz izlīgšanai aicina atlikt budžeta skatīšanu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd