Māris Klūga

"De facto" redaktors

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
KNAB: Jurašam nevajadzētu piedalīties ģenerālprokurora izvēlē
KNAB: Jurašam nevajadzētu piedalīties ģenerālprokurora izvēlē
Par ģenerālprokurora amatu sacentīsies astoņi pretendenti. Šī būs pirmā reize, kad kandidātu uz Saeimu virzīs Tieslietu padome, nevis Augstākās tiesas priekšsēdētājs. Vērtēšanā piedalīsies arī Jaunās konservatīvās partijas politiķis Juris Jurašs, kuram Ģenerālprokuratūra izvirzījusi apsūdzību par valsts noslēpuma izpaušanu. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) iesaka Jurašam ētisku apsvērumu dēļ vērtēšanā nepiedalīties.
Infektologs Dumpis nerekomendē visiem nēsāt maskas
Infektologs Dumpis nerekomendē visiem nēsāt maskas
Kaut gan Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") aicinājis iedzīvotājus publiskās vietās valkāt sejas maskas, Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis neuzskata, ka tas būtu nepieciešams.
Latvijā tapusi lietotne Covid-19 inficēto kontaktu noskaidrošanai būs brīvprātīga un pieejama maijā...
Latvijā tapusi lietotne Covid-19 inficēto kontaktu noskaidrošanai būs brīvprātīga un pieejama maijā (papildināts)
Topošo mobilo lietotni, kas palīdzētu cīņā ar Covid-19 infekciju, Latvijas iedzīvotāji varēs izmantot brīvprātīgi, un izstrādātāji cer, ka to sākotnēji lietos 400 000 cilvēku. Lietotne darbosies, izmantojot "Bluetooth" tehnoloģiju un būs pieejama ierīcēm gan ar "iOS", gan ar "Android" operētājsistēmām, bet pie lietotājiem nonāks maija vidū.
«airBaltic» gatava atsākt lidojumus 13. maijā
«airBaltic» gatava atsākt lidojumus 13. maijā
Valdības turpmākos lēmumus par Covid-19 ierobežojumiem ar nepacietību gaida nacionālā lidsabiedrība "airBaltic". Uzņēmuma vadītājs Martins Gauss stāstīja, ka pēc ārkārtējās situācijas lidojumos pasažieriem tiks izdalītas sejas maskas un nepieciešamības gadījumā daļa sēdvietu lidmašīnās varētu palikt tukšas.
Rīgas domes pagaidu vadība izsaka rājienu Vircavam
(papildināts)
Rīgas domes pagaidu vadība izsaka rājienu Vircavam (papildināts)
Rīgas domes pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics izteicis rājienu no amata atstādinātajam Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājam Ingusam Vircavam. Domes pagaidu vadība arī vērsusies arodbiedrībā jautājumā par darba attiecību izbeigšanu ar Vircavu.
«KPV LV» bremzē ekonomisko lietu tiesas izveidi
«KPV LV» bremzē ekonomisko lietu tiesas izveidi
Saspringtā situācijā nonākusi Jaunās konservatīvās partijas iecere izveidot ekonomisko lietu tiesu. Tieslietu ministrija iepriekš rēķinājās, ka vajadzīgie likumi būs apstiprināti jau pirms pusgada. Tagad jaunu pretestību reformai izrāda partija “KPV LV”. Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) gan ir pārliecināts, ka ekonomisko lietu tiesa darbu sāks kā paredzēts – nākamā gada 1. janvārī.  
LTRK Ekonomikas indekss: Uzņēmēju pesimisms iepriekšējās krīzes līmenī
LTRK Ekonomikas indekss: Uzņēmēju pesimisms iepriekšējās krīzes līmenī
Gandrīz puse uzņēmēju prognozē, ka tuvāko sešu mēnešu laikā nāksies atlaist daļu darbinieku. Par to liecina pētījumu centra SKDS veidotais Latvijas ekonomikas indekss. Pētījuma aptaujas rezultāti liecina, ka uzņēmēju pesimisms ir tuvu tam, kāds tas bija iepriekšējā krīzē pirms desmit gadiem. 
Dīkstāves pabalstus nesaņem invalīdus nodarbinošā «RB Cafe»; EM sola labot noteikumus
Dīkstāves pabalstus nesaņem invalīdus nodarbinošā «RB Cafe»; EM sola labot noteikumus
Patlaban uzņēmumi, kas dibināti pirms pagājušā gada marta, bet līdz Covid-19 krīzei auguši un attīstījušies un šī gada martā uzrāda lielāku apgrozījumu nekā attiecīgajā periodā pērn, pie dīkstāves pabalsta netiek. Tas atteikts ne vienam vien uzņēmumam, tostarp "RB Cafe", kurā lielākā daļa darbinieku ir cilvēki ar invaliditāti. Ekonomikas ministrs sola turpināt pilnveidot pabalstu sistēmu.
«Rīgas ūdens» skaitītājus maina arī ārkārtējā situācijā
«Rīgas ūdens» skaitītājus maina arī ārkārtējā situācijā
Pašvaldības uzņēmums “Rīgas ūdens” arī ārkārtējās situācijas laikā dodas pie klientiem mainīt ūdens skaitītājus. Par to sašutumu Latvijas Televīzijai paudusi Āgenskalna iedzīvotāja, pie kuras meistars ieradies, kamēr viņa atradusies pašizolācijā. Uzņēmums uzsver, ka ievēro piesardzību un īpašumos dodas tikai ar atļauju.
Bezdarbnieki pēc pabalsta termiņa beigām 4 mēnešus varēs saņemt 130 eiro
Bezdarbnieki pēc pabalsta termiņa beigām 4 mēnešus varēs saņemt 130 eiro
Ja ārkārtējās situācijas laikā beidzas bezdarbnieka pabalsta izmaksas termiņš, bet darbs nav atrasts, varēs saņemt īpašu bezdarbnieka palīdzības pabalstu. To paredz valdībā otrdien, 21. aprīlī, atbalstītie grozījumi likumā "Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam", informēja Labklājības ministrijā (LM).
Par Satversmes 81. panta atjaunošanu diskutēs ar Levitu
Par Satversmes 81. panta atjaunošanu diskutēs ar Levitu
Koalīcijas partijas pagaidām nav panākušas vienošanos par Satversmes grozījumiem, kas stiprinātu valdības pilnvaras ārkārtējos apstākļos. Valsts prezidents Egils Levits jau paudis atbalstu Satversmes 81. panta atjaunošanai, kas ļautu valdībai neatliekamos gadījumos izdot noteikumus ar likuma spēku. Tā kā vairākas frakcijas grozījumus vērtē piesardzīgi, deputāti Levitu aicinās uz sarunu, lai pārrunātu iespējamās izmaiņas pamatlikumā.
Noliedz aizdomas par pārmaksu sejas masku un respiratoru iegādē
Noliedz aizdomas par pārmaksu sejas masku un respiratoru iegādē
Ārkārtējās situācijas sākumā pirmo lielo respiratoru un ķirurģisko masku piegādi Latvijas veselības iestādēm veica nesen dibināts uzņēmums “GP Nord”. Nacionālais veselības dienests atklājis, par kādām cenām aizsarglīdzekļi iegādāti, un tas radījis aizdomas, ka par respiratoriem valsts pārmaksājusi. Iesaistītās puses to noliedz. 
Iekšlietu dienestiem būs pieejami 2,6 miljoni eiro darbinieku piemaksām par darbu Covid-19 laikā
(pa...
Iekšlietu dienestiem būs pieejami 2,6 miljoni eiro darbinieku piemaksām par darbu Covid-19 laikā (papildināts)
Ministru kabinets ceturtdien, 16. aprīlī, nolēma piešķirt Iekšlietu ministrijai (IeM) finansējumu, kas nepārsniedz 2 590 703 eiro, lai nodrošinātu piemaksas ministrijas padotības iestāžu amatpersonām par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos ārkārtas sabiedrības veselības apdraudējumā saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu, informēja IeM.
Finanšu ministrs noraida ieceri maksāt pabalstus par samazināto slodzi
Finanšu ministrs noraida ieceri maksāt pabalstus par samazināto slodzi
No dīkstāves pabalstiem paredzētās naudas iztērēta tikai neliela daļa, turklāt vairumam pabalsta saņēmēju summa nesasniedz pat minimālo algu. Lai uz pabalstu varētu pretendēt vairāk cilvēku, Latvijas Bankas ekonomists Uldis Rutkaste iesaka pabalstus piešķirt arī tad, ja darbiniekam samazinās slodze, tomēr finanšu ministrs šādu iespēju noraida. 
Cilvēkus ar zemiem ienākumiem un nelielu parādu atbrīvos no saistībām
(papildināts)
Cilvēkus ar zemiem ienākumiem un nelielu parādu atbrīvos no saistībām (papildināts)
Vienu reizi dzīvē ir iespēja atbrīvoties no kredītu nastas! To paredz Tieslietu ministrijas (TM) sagatavotā septiņu likumprojektu pakete, ko otrdien, 14. aprīlī, atbalstīja valdība. Parādu atlaišana attieksies tikai uz trūcīgajiem un maznodrošinātajiem, kuru ienākumi mēnesī ir mazāki par minimālo algu un kuru parādsaistības nepārsniedz 5000 eiro.
Rīgas jaunajai izpilddirektorei jāieceļ padomes trīs lielos Rīgas uzņēmumos
Rīgas jaunajai izpilddirektorei jāieceļ padomes trīs lielos Rīgas uzņēmumos
Tuvojas termiņš, līdz kuram lielajās valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībās jāizveido padomes. Rīgā  šis uzdevums būs jāpilda tikko par izpilddirektora pienākumu izpildītāju ieceltajai Ivetai Zalpēterei. Viņa sola padomes locekļus izraudzīties caurspīdīgi un noliedz politisko ietekmi. Darbību partijā "Latvijas attīstībai" Zalpētere esot apturējusi.
Latvijā pagarina ārkārtējo situāciju vēl par mēnesi – līdz 12. maijam
(papildināts)
Latvijā pagarina ārkārtējo situāciju vēl par mēnesi – līdz 12. maijam (papildināts)
Ministru kabinets attālinātajā sēdē otrdien, 7. aprīlī, nolēma saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisīto infekciju Covid-19 Latvijā noteikto ārkārtējo situāciju pagarināt vēl par mēnesi – līdz 12. maijam. Tas nozīmē, ka vismaz līdz 12. maijam nevarēs notikt ne publiski, ne privāti pasākumi, kā arī jāturpina ievērot stingrie pulcēšanās ierobežojumi.
Uztrauc mājas drošība blakus Skultes pārvada būvniecībai Sarkandaugavā
Uztrauc mājas drošība blakus Skultes pārvada būvniecībai Sarkandaugavā
Viens no lielākajiem Rīgas pašvaldības projektiem šogad ir 42 miljonus eiro vērtā pārvada būvniecība Sarkandaugavā pār dzelzceļa līniju Rīga–Skulte. Pārvads vajadzīgs, lai samazinātu sastrēgumus, taču blakus esošās daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājus uztrauc ēkas drošība būvniecības laikā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd