Judīte Čunka

LTV Ziņu dienesta korespondente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Daugavas stadions Dziesmu svētkiem gatavs; Mežaparkā rit pēdējie darbi
Daugavas stadions Dziesmu svētkiem gatavs; Mežaparkā rit pēdējie darbi
Dziesmu un deju svētki tradicionāli ir bijuši saistīti ar diviem lieliem infrastruktūras objektiem - Mežaparka lielo estrādi un Daugavas stadionu. Pērn abos sāka  vērienīgu rekonstrukciju, lai svētkos varētu piedalīties vairāk koristu un dejotāju un lai daudz vairāk skatītāju varētu klātienē vērot  koncertus. Daugavas stadions jau svētkiem gatavs, bet Mežaparka estrādē vēl rit pēdējie darbi.
«Iespējamā misija» aptur jaunu dalībnieku uzņemšanu
«Iespējamā misija» aptur jaunu dalībnieku uzņemšanu
Vai “Iespējamā misija” kļūs neiespējama? Finansējuma trūkuma dēļ apturēta jaunu dalībnieku uzņemšana programmā, kas palīdz skolām piesaistīt jaunus un talantīgus skolotājus. “Iespējamā misija” (IM) eksistē tikai no ziedojumiem, taču līdz ar nodokļu reformu ir mazinājusies uzņēmēju vēlme ziedot.
Latvijas aktīvisti iecerējuši uzstādīt jaunu Ginesa rekordu
(papildināts)
Latvijas aktīvisti iecerējuši uzstādīt jaunu Ginesa rekordu (papildināts)
No 2018. gada 6. līdz 17. augustam Latvijas iniciatīvas grupa iecerējusi uznest Eiropas Savienības augstākajā virsotnē Monblānā desmit metrus garu mastu un tajā uzvilkt Latvijas karogu. Šī iecere ir pieteikta Ginesa rekordu grāmatā. Iniciatīvas grupā ietilpst dažādu nozaru pārstāvji, tajā skaitā studenti, uzņēmēji, sportisti, arhitekti, mediju speciālisti, dizaineri.
Skrundas lokatora spridzināšanas un sarunu aizkulises
Skrundas lokatora spridzināšanas un sarunu aizkulises
Latvijas vēsturē maijs nozīmīgs ar vēl kādu simbolisku un politisku faktu - Skrundas lokatora uzspridzināšanu. 1995. gada 4.maijā sagrāva jauno, vēl neuzbūvēto Krievijas armijas stratēģisko raķešu radiolokācijas staciju. Publiski bija izziņots, ka spridzināšanas pogu nospiedīs tieši pusdienlaikā. Visi gaidīja, bet... Skrundas bāzes beigu sākums aizkavējās. Tā laika notikumos iesaistītās amatpersonas atklāj, kas toreiz notika un kā panāca, lai otrs funkcionējošais lokators apklustu 1998. gada 30. augustā.
Antarktīdas ekspedīcijas dalībnieki atgriezušies Latvijā
(papildināts)
Antarktīdas ekspedīcijas dalībnieki atgriezušies Latvijā (papildināts)
Latvijas Universitātes (LU) ģeologi trešdien, 18.aprīlī, atgriezās mājās pēc vairāk nekā divu mēnešu pētījumiem Antarktīdā. Antarktīdas vilinājums ir tik spēcīgs, ka, tikko atgriezušies, viņi jau kaldina plānus par atgriešanos baltajā aukstajā kontinentā.
Saeimā rosina par luteriskās baznīcas tiesību pārmantotāju noteikt vienīgi LELB
(papildināts)
Saeimā rosina par luteriskās baznīcas tiesību pārmantotāju noteikt vienīgi LELB (papildināts)
Saeimas deputāti, kuri pārstāv visus parlamentā ievēlētos politiskos spēkus, ir iesnieguši likuma labojumus, lai noteiktu, ka valsts atzīst Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) darbības nepārtrauktību Latvijā un ka LELB ir vienīgā tiesību pārmantotāja luteriskajai baznīcai, kas darbojās Latvijā līdz 1940.gadam. Vēlāk gan "Vienotības" pārstāvis nolēmis atsaukt parakstu LELB likumprojektam.
Prasa pārskatīt skolotāju algu publiskošanu
Prasa pārskatīt skolotāju algu publiskošanu
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) aicina deputātus pārskatīt Saeimā otrajā lasījumā pieņemtos grozījumus Valsts un pašvaldību iestāžu amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kas nosaka pienākumu publiskot arī pedagogu algas.
LU Botāniskajā dārzā aicina iepazīt Bībeles augus
LU Botāniskajā dārzā aicina iepazīt Bībeles augus
Kristus ērkšķis nemaz nav tas augs, ko mēdzam audzēt uz palodzes. Un izrādās – ābols nav paradīzes aizliegtais auglis. Bet kurš tad? Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs aicina iepazīt augus no neierasta skatupunkta – izmantojot Bībeles nostāstus un arī leģendas.
Savvaļā neviena ola nav identiska
Savvaļā neviena ola nav identiska
Ja cilvēks gribētu Lieldienu olas nokrāsot tā, kādas  tās ir dabā, nokopēt savvaļas putnu olu krāsojumu būtu pagrūti. Dabā katra ola ir savādāka. Pat vienai putnu sugai un pat vienā perējumā katra ola atšķirsies. Un olu ir miljoniem! To formu un krāsu nosaka putna dzīves veids.
Putni tiešraides kamerās: Jūras ērgļi jau perē pirmo olu
Putni tiešraides kamerās: Jūras ērgļi jau perē pirmo olu
Putnu balsīs jau ieskanas pavasara meldiņi, un daži jau perē. Ziemeļkurzemē, kāda jūras ērgļa ligzdā, ko var vērot tiešraidē, jau iedēta pirmā ola. Kā stāsta ornitologi, jūras ērgļi ligzdošanu sāk agri, lai varētu izaudzināt putnēnus, jo perēšanas laiks ir ilgs un arī mazuļi ligzdā pavada vairāk nekā divus mēnešus, līdz viņi iemācās lidot.
Latvijā pārplūst upes un šķīst zemes ceļi
Latvijā pārplūst upes un šķīst zemes ceļi
Visos valsts reģionos turpinās ūdens līmeņa paaugstināšanās upēs. Daudzviet applūst palienes. No krastiem izgājusī Tērvete applūdinājusi atrakciju laukumu dabas parkā. Straujā atkušņa dēļ Zemgalē šķīdonis bojā arī vietējās nozīmes ceļus.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd