Panorāma

Zolitūdes traģēdijas piemiņas vietā stāda puķes

Panorāma

Sakaru torņu būvniecība Latgalē aizvien neskaidra

Stadions un estrāde būs gatava

Daugavas stadions Dziesmu svētkiem gatavs; Mežaparkā rit pēdējie darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dziesmu un deju svētki tradicionāli ir bijuši saistīti ar diviem lieliem infrastruktūras objektiem - Mežaparka lielo estrādi un Daugavas stadionu. Pērn abos sāka  vērienīgu rekonstrukciju, lai svētkos varētu piedalīties vairāk koristu un dejotāju un lai daudz vairāk skatītāju varētu klātienē vērot  koncertus. Daugavas stadions jau svētkiem gatavs, bet Mežaparka estrādē vēl rit pēdējie darbi.

Daugavas stadions ir par 100% gatavs - saka Izglītības ministrijas Sporta departamenta direktora vietnieks Elmārs Martinsons. Stadions atbilst augstākajiem starptautiskajiem futbola un vieglatlētikas standartiem un var uzņemt arī dejotāju tūkstošus.

“No Līgo svētkiem mēs nodosim visu stadionu Dziesmu svētku organizatoru rīcībā, lai viņi var sākt gatavot scenogrāfijas zonas, klāsim mākslīgo segumu uz zāles, kur dejotājiem dejot,” sacīja Martinsons.

Daugavas stadiona labiekārtošana ilga gadu un izmaksāja vairāk nekā 10 miljonus  eiro. Šobrīd stadions ir nodots ekspluatācijā, rit pēdējie mazie labiekārtošanas darbi, un jau nākamnedēļ oficiāli atklās un notiks pirmās sporta spēles.  

Deju rakstus varēs labi vērot uz milzīgā 9 x 14 metru tablo. Ir arī jaunas gaismas, novērošanas sistēmas, modernas apskaņošanas iekārtas un uzcelta divpusēja skaņas siena.  Deju svētku dalībniekiem vairs nevajadzēs pārģērbties autobusos. Ir arī dušas un labierīcības.

Tikmēr Mežaparka lielā estrāde pagaidām vēl oficiāli uzskatāma par būvobjektu, bet līdz atklāšanas dienai -18.jūnijam - viss būšot gatavs. Abās pusēs skatuvei uzbūvētas pagaidu tribīnes, kur varēs sastāties vēl papildu 2500 koristu.

Strādnieki jau iekopj zālienu skatītāju laukumā, vēlāk tur būs soli. Tos novietos pašā pēdējā brīdī. Dziesmu svētkus tagad varēs baudīt 30 500 skatītāju līdzšinējo 23 000 vietā. 

Zem skatītāju laukuma izbūvētajās telpās tiek  liktas lampas. Tur būs nelieli kioski suvenīriem, ēstuves un labierīcības.

Celtnieki strādāja 13 mēnešus, un Dziesmu svētku estrāde atjaunošana izmaksāja 32  miljonus eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti