Kultūras ziņas

Notiks Latvijas meistaru dienas

Kultūras ziņas

1919. gads. Latvijas Republikai – 1

Top LTV seriāls par Latvijas vēsturi

Top LTV simtgades seriāls «Sarkanais mežs» par Latvijas vēsturi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dzimtenes mīlestība, spiegi un nodevība. Tiek filmēts Latvijas Televīzijas (LTV) simtgades seriāls “Sarkanais mežs”. Tā ir patiesos notikumos balstīta drāma par nacionālo pretošanās kustību Latvijā pēc padomju okupācijas.

Tieši pirms gada ar studijas “Red Dot Media” iesniegtā seriāla projekta “Sarkanais mežs” uzvaru noslēdzās LTV izsludinātais konkurss par Latvijas simtgades seriālu. Šobrīd rit seriāla filmēšana. Deviņās sērijās tiks atainota uz  patiesiem notikumiem balstīta drāma par nacionālās pretošanās kustību Latvijā pēc okupācijas.

Darbības vieta - pēckara Londona. Latvijas vēstnieka Kārļa Zariņa rezidencē notiek balle par godu Cēsu kauju atceres dienai. Seriāla “Sarkanais mežs” vajadzībām par Latvijas vēstniecību Londonā pārtapusi kādreizējā Kārļa Ulmaņa vasaras rezidence Sarkandaugavā, tagad Latvijas Nacionālā vēstures muzeja nodaļa “Dauderi”. Starp masu skatu dalībniekiem arī tā vadītāja. 

Uz patiesiem vēsturiskiem faktiem balstītais stāsts par britu izlūkdienesta savervētiem trimdas latviešiem, kuri tika iesūtīti okupētās Latvijas teritorijā ar uzdevumu sazināties ar nacionālo partizānu grupām, kļuvis par pamatu režisora Armanda Zvirbuļa un idejas autora Normunda Puča spiegu trillera žanrā veidotam seriālam deviņās sērijās.

Pucis sola, ka "Sarkanais mežs" būs spiegu trilleris ar drāmas elementiem.

Stāsts par latviešiem, kas pretojas padomju okupācijai, par cerību, ka rietumvalstis palīdzēs atjaunot Latvijas neatkarību, par notikumiem Kurzemes mežos un Londonā, kas bija nacionālo partizānu atbalsta centrs.

Uldis Dumpis seriālā atveido Kārli Zariņu, bet viņa kundzi spēlē Aurēlija Anužīte.

Par lomu aktrise stāsta: “Manuprāt, arī Kārļa Zariņa sievai ir jābūt ļoti lielai mīlestībai, cieņai. Kā viņi mīlēja Latvijas tautu – tas ir, manuprāt, tāds ļoti cēls, augsts mīlestības paraugs. Kā būt labai sievai savam vīram un ar viņu iet kopā vienu ceļu.”

Savukārt Pucis uzsver, ka šī seriāla ideja viņam personīgi šķiet ļoti svarīgs aspekts: “Man tā ir saikne ar to zudušo Latviju. Kāda varēja būt tā Latvija bez okupācijas. Ar šīm vērtībām, ar šo pašu valodu, uzskatiem. Man personīgi tie ir ļoti svarīgi un dārgi. Un mēs sākam šo stāstu no trimdas latviešu skatpunkta.”

Stāstā par mīlestību, nodevību un cilvēku izvēli Latvijas neatkarības vārdā ziedot sakārtotu dzīvi Rietumos, lai dotos uz okupēto Latviju, spiegu romantika mijas ar pēckara latviešu sabiedrības atšķirīgajiem uzskatiem.

Seriālu “Sarkanais mežs” iecerēts pabeigt līdz šī gada beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti