Dāvids Freidenfelds

LTV Ziņu dienesta korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
VUGD postenis Ērgļos nestrādā visu diennakti; «tukšajās stundās» palīdz glābēji no blakus pilsētām
VUGD postenis Ērgļos nestrādā visu diennakti; «tukšajās stundās» palīdz glābēji no blakus pilsētām
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) postenis Ērgļos nestrādā visu diennakti, jo darbinieku trūkuma dēļ vairs nevar nodrošināt 24 stundu dežūru. Laikā, kad postenis nestrādā, glābējus nākas gaidīt no blakus pilsētām. Pagājušajā nedēļā Ērgļos izcēlās ugunsgrēks vien kilometra attālumā no minētā posteņa. Ugunsnelaimē cietušo nav, dega saimniecības ēka, tomēr īpašniekiem nav skaidrs kāda jēga no posteņa, kas nestrādā. 
Skolēniem un studentiem būs jauna ēka produktu paraugu izgatavošanai
Skolēniem un studentiem būs jauna ēka produktu paraugu izgatavošanai
Jau nākamgad skolēni un studenti varēs izmantot jaunas telpas, lai mācītos prototipēšanu jeb jaunu produktu paraugu izgatavošanu. Līdz šim tam darbnīcas nav bijis. Projekta izmaksas mērāmas miljonos, un to iespējams īstenot, pateicoties Eiropas fondu līdzfinansējumam.
Latvijas Banka: Krievijas kara Ukrainā dēļ Latvijas ekonomika ir augusi uz pusi lēnāk
(papildināts)
Latvijas Banka: Krievijas kara Ukrainā dēļ Latvijas ekonomika ir augusi uz pusi lēnāk (papildināts)
Krievijas kara pret Ukrainu un tā seku dēļ Latvijas ekonomika ir augusi uz pusi lēnāk, nekā varēja prognozēt kara priekšvakarā, bet preču un pakalpojumu cenas ir par aptuveni piektdaļu augstākas, trešdien Latvijas Bankas ekspertu sarunā "Gads kara ēnā: ko tas maksājis Latvijas ekonomikai?" sacīja Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes Pētniecības daļas vadītājs Kārlis Vilerts.
Par 220 miljonus eiro vērto NBS pārtikas iepirkumu sāks dienesta pārbaudi
(papildināts)
Par 220 miljonus eiro vērto NBS pārtikas iepirkumu sāks dienesta pārbaudi (papildināts)
220 miljonus eiro vērtajā iepirkumā par centralizēto pārtikas iegādi Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vajadzībām, kurā uzvarēja ēdināšanas uzņēmums "Zītari LZ", Aizsardzības ministrija konstatējusi vairākus pārkāpumus, piemēram, iepirkuma laikā bija nesaprotami veiktas izmaiņas pretendentu kvalifikācijas prasībām. Pret iepirkumā iesaistītajām amatpersonām ministrija sāk dienesta pārbaudi.
Rīgā kursēs īpašs Ukrainas atbalsta akcijas trolejbuss
Rīgā kursēs īpašs Ukrainas atbalsta akcijas trolejbuss
Turpmāk Rīgā ikdienu no Juglas līdz Ziepniekkalnam kursēs īpašais trolejbuss, kas piedalīsies Ukrainas atbalsta akcija "United 24", kurā piedalās daudzas Eiropas galvaspilsētas. Noskenējot QR kodu, iespējams ziedot Ukrainas atbalstam.
Prezidents: Policija un VUGD pārāk ilgi atstāti novārtā
Prezidents: Policija un VUGD pārāk ilgi atstāti novārtā
Telpas, kādās strādā Valsts policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonas, nav pieņemamas, sacīja Valsts prezidents Egils Levits pēc vizītes abos dienestos. Prezidents solīja aktualizēt jautājumu par amatpersonu darba vidi, tikmēr glābšanas dienestā norādīja, ka lielāka problēma ir zemais atalgojums.
Latvijas armija saņem jaunos «Black Hawk» helikopterus
Latvijas armija saņem jaunos «Black Hawk» helikopterus
Latvijas armijas gaisa spēku bāzi tagad papildina divi jauni "Black Hawk" helikopteri. Šogad plānots, ka Nacionālo bruņotie spēki (NBS) saņems vēl divus šādus lidaparātus. Svinīgajā nodošanas ceremonijā NBS komandieris Leonīds Kalniņš sacīja, ka šis ir tikai sākums gaisa spēku stiprināšanā.
Saplaisājušās Valdemāra ielas ēkas iedzīvotāji neizpratnē par pēkšņo evakuāciju
Saplaisājušās Valdemāra ielas ēkas iedzīvotāji neizpratnē par pēkšņo evakuāciju
Kādi ir bīstamības iemesli Krišjāņa Valdemāra ielas ēkās, no kurām vakar tika evakuēti iedzīvotāji – atbildīgie dienesti pagaidām atbildi nesniedz. Tiek gaidīts slēdziens no sertificēta būvinženiera, kas no šodienas sāk darbu ēkās, lai izvērtētu to stāvokli, bīstamību un ko ar tām darīt tālāk. Ēku iedzīvotāji ir neizpratnē, kādēļ evakuācija notika tik pēkšņi, jo plaisas mājās – pēc viņu teiktā – esot jau vismaz piecus gadus, bet līdz šim viņu paustās bažas par tām atbildīgie dienesti nav ņēmuši vērā.
Autoceļu meteostaciju kameras sākušas fiksēt pārkāpumus
Autoceļu meteostaciju kameras sākušas fiksēt pārkāpumus
Turpmāk atsevišķus noteikumu pārkāpumus fiksēs arī četras autoceļu meteostaciju kameras. Tās pielāgotas Valsts policijas vajadzībām, lai fiksētu, vai veikta autoceļu lietošanas nodevas maksa, vai iegādāta vinjete. Tā nepieciešama pārsvarā kravas mašīnām. Pašlaik nav plānots izmantot meteostaciju kameras vieglo auto uzraudzībai. 
Psiholoģe: bērnam līdz diviem gadiem nav nepieciešams ekrānlaiks
Psiholoģe: bērnam līdz diviem gadiem nav nepieciešams ekrānlaiks
Dažādas viedierīces mazuļu rokās parādās arvien biežāk. Ap 75 % vecāku organizācijas "Mammām un tētiem" aptaujāto vecāku atzinuši, ka vismaz reizi dienas laikā mazuļi vecumā līdz diviem gadiem tiek izklaidēti ar televizora skatīšanos vai kādu viedierīci, tā viedierīces kļūst par bērnu "auklēm". Eksperti norāda, ka tas nākotnē var radīt problēmas, jo bērna attīstībai nepieciešamais laiks tiek izmantots nelietderīgi.
Liegums studijām krievu valodā privātajās augstskolās atbilst Satversmei, angļu valodā – ne
(papildi...
Liegums studijām krievu valodā privātajās augstskolās atbilst Satversmei, angļu valodā – ne (papildināts)
Ierobežojumi privātajām augstskolām īstenot studiju programmas Eiropas Savienības (ES) oficiālajās valodās neatbilst Satversmei, bet citu svešvalodu ierobežojumi – atbilst, secinājusi Satversmes tiesa (ST). Tādējādi studijas programmas krievu valodā Latvijas augstskolā nebūs iespējamas, bet kādā no ES oficiālajām valodām – būs.
Rīgā apzina bīstamos rotaļlaukumus; daļai nezina īpašniekus
Rīgā apzina bīstamos rotaļlaukumus; daļai nezina īpašniekus
Rīgā tiek apzināti bīstamie bērnu rotaļlaukumi, kuru konstrukcijas sākušas pūt un vairs nav uzticamas. Vairāk nekā desmit šādu rotaļlaukumu pašvaldība plāno šogad atjaunot. Bet daļa laukumu nepieder pašvaldībai, un, lai gan tie ir bīstami, nojaukt tos nevar.
Rīgas ielās naktī apgaismojumu vairs neizslēgs
Rīgas ielās naktī apgaismojumu vairs neizslēgs
Šajā ziemā Rīgā vairākās ielās gaismas pilnībā tika izslēgtas laikā no plkst. 3 līdz plkst. 4 naktī. Tas pilsētai ļauj ietaupīt vairāk nekā 6% no kopējā patēriņa. Aprēķināts, ka ar šo un citiem taupības pasākumiem ietaupīts vairāk nekā pusmiljons eiro. Tā kā elektrība kļuvusi lētāka, nolemts nevienu Rīgas ielu naktī tumsā neatstāt.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd