Rīta Panorāma

Veikta kratīšana pie galēji labēja Vācijas EP deputāta

Rīta Panorāma

Medniekus aicina reģistrēties mobilajā lietotnē "Mednis"

Spānijā atrasta pazudusi Karavadžo glezna

Iepriekš pazudušu Karavadžo gleznu izstādīs «Prado» muzejā Madridē

Spānijas eksperti apstiprinājuši, ka gleznu ar reliģisku saturu, ko pirms trīs gadiem plānoja izsolīt, radījis dižais itāļu mākslinieks Karavadžo. Vērtīgo darbu izstādīs slavenajā Madrides mākslas muzejā "Prado".

"Pirms trīs gadiem, 2021. gada pavasarī, kāds labi zināms izsoļu nams Madridē bija iekļāvis savā katalogā reliģisku gleznu ar divām figūrām, kas piedēvēta spāņu gleznotāja Hosē de Riberas mācekļa otai. "Prado" muzejs nojauta, ka pieņēmums ir nepareizs, un šis varētu būt pazaudēts Karavadžo darbs," skaidroja muzeja direktors Migels Falomirs.

Karavadžo gleznas "Ecce Homo" restaurācijas process
Karavadžo gleznas "Ecce Homo" restaurācijas process

 

Pēc brīdinājuma Spānijas varas iestādes apturēja izsoli un noteica gleznas izvešanas aizliegumu. Savukārt eksperti noskaidroja, ka darbs nonācis Spānijā 17. gadsimtā, bet Napoleona iebrukuma laikā 19. gadsimta sākumā pazudis no Karaliskās kolekcijas un kopš tā laika atradies  kādas ģimenes īpašumā Madridē.

Pirms salīdzinoši neilga laika gleznu ieguva kāda privātpersona, kas nolēma to izsolīt ar sākuma cenu 1500 eiro. Autentiska Karavadžo darba cena var sasniegt desmitiem miljonus eiro, bet mākslas cienītājiem svarīgākā, pirmkārt, ir iespēja novērtēt viena no baroka stila pamatlicējiem meistarību. Tāpēc darbu, kurā atainots Jēzus Kristus, ar īpašnieka atļauju no maija beigām līdz oktobrim izstādīs "Prado" muzejā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti