Dāvids Freidenfelds

LTV Ziņu dienesta korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
NBS un eksperti: Latvijai šobrīd militāru draudu nav, skandalozie vēstījumi – spekulācijas un panika...
NBS un eksperti: Latvijai šobrīd militāru draudu nav, skandalozie vēstījumi – spekulācijas un panikas sēšana (papildināts)
Latvijai šobrīd militāra apdraudējuma nav, uzsver Nacionālie bruņotie spēki (NBS), militārie eksperti un Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Tādēļ informatīvajā telpā pēdējā laikā izskanējušās dažādu avotu tendenciozās spekulācijas par iespējamu apdraudējuma pieaugumu Eiropā, tostarp Latvijā, ir jāvērtē ļoti kritiski. NBS vadība arī aicinājusi iedzīvotājus nedalīties tālāk ar šādiem apdraudējuma vēstījumiem, lai neatbalstītu Krievijas propagandas mašinēriju, kura mēģina sēt bailes par iespējamu uzbrukumu Latvijai vai citai NATO dalībvalstij.
Rīgā sporta laukumā jaunietis gūst traumas; pašvaldība un skola nespēj sadalīt atbildību par uzturēš...
Rīgā sporta laukumā jaunietis gūst traumas; pašvaldība un skola nespēj sadalīt atbildību par uzturēšanu
Svētdien kāds jaunietis guvis galvas traumu Rīgas pašvaldības mini futbola laukumā. No konstrukcijas atdalījās daļa vārtu pārliktņa un trāpīja jaunietim pa galvu. Šis atsevišķais gadījums iezīmē vienu no problēmjautājumiem Rīgas pašvaldībā – nedrošu sporta un atpūtas laukumu Rīgā ir daudz un dažkārt, kā šajā gadījumā, pašvaldībai tika ziņots jau gadiem, bet atbildes neseko. 
Pasta nodaļu likteni izlems līdz aprīlim
Pasta nodaļu likteni izlems līdz aprīlim
Latvijas Pasta reforma pagaidām ir apturēta pilnībā, un neviena pasta nodaļa no jauna netiks slēgta. Bet tās, kuru darbība pārtraukta, – paliks slēgtas, trešdien, 28. februārī, informēja Latvijas Pasta valde, padome un satiksmes ministrs.
ES lauksaimniecības ministri konceptuāli vienojas mainīt valstu atbalsta griestus; Latvijas zemnieki...
ES lauksaimniecības ministri konceptuāli vienojas mainīt valstu atbalsta griestus; Latvijas zemnieki – vēl piesardzīgi
Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības ministri Briselē panākuši vairākas konceptuālas vienošanās. Izskanējusi politiskā griba mainīt valsts atbalsta griestus, mazināt birokrātiju un mainīt prasības ilggadīgajiem zālājiem. Dažas izmaiņas varētu stāties spēkā pāris mēnešu laikā, citām gan būs nepieciešams parlamenta balsojums. Latvijas zemkopības ministrs padomes sēdē pausto nosaucis par labām ziņām, bet biedrībā "Zemnieku saeima" izteicās piesardzīgāk. 
Interese par Zemessardzi mazinās, aicina pievienoties
Interese par Zemessardzi mazinās, aicina pievienoties
Interese par Zemessardzi ir mazinājusies, tostarp bataljonā, kurā zemessargi aizvada mācības kopā ar profesionālā dienesta un sabiedroto spēku karavīriem Ādažos. Kā stāsta paši zemessargi, pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā interese strauji palielinājās, tagad tā atkal ir tāda kā iepriekš.
Mācītājs un brīvprātīgie ražo gultas piefrontē Ukrainā esošajiem
Mācītājs un brīvprātīgie ražo gultas piefrontē Ukrainā esošajiem
Ukrainā arvien ir pieprasījums pēc divstāvu koka karkasa gultām, kurās izguldīt frontē cietušos un tos, kuru mājas laupījuši okupanti. Mācītājs Pēteris Eisāns arī šogad organizē jaunu gultu kravu. Tās tiek ražotas pašu rokām Latvijā, Ropažos, un to tapšanā piedalās arī ukraiņi, kuri patvērušies Latvijā.  
«Latvijas pasta» darbinieku atklāto vēstuli palīdz rakstīt uzņēmuma vadība
«Latvijas pasta» darbinieku atklāto vēstuli palīdz rakstīt uzņēmuma vadība
Pēc "Latvijas pasta" nodaļu slēgšanas plāna nobremzēšanas diskusijas nebeidzas. Pasta darbinieku viedokļi atšķiras – daļa ar arodbiedrību meklē citus risinājumus, daļa – paraksta vēstuli izmaiņu atbalstam, kurā pasta darbinieki par nodaļu slēgšanu sacīja "beidzot" un skaidroja, ka tas viņiem liekot justies novērtētiem un motivētākiem strādāt labāk. Arodbiedrība gan pieļāva, ka vēstuli rakstījuši nevis darbinieki, bet uzņēmuma vadība, kas to noliedz. Viņi esot vien "salikuši komatus".
Kultūras ministrija piedāvās valdībai lemt – atsavināt Stūra māju vai saglabāt VNĪ īpašuma tiesības
Kultūras ministrija piedāvās valdībai lemt – atsavināt Stūra māju vai saglabāt VNĪ īpašuma tiesības
Tā sauktā Stūra māja Rīgā, kura tika izmantota kā komunistiskā režīma represīvo iestāžu darbības vieta, ir kritiskā stāvoklī. Daļu ēkas jau tagad ir aizliegts ekspluatēt un, ja nākamo pāris mēnešu laikā netiks veiktas būtiskas investīcijas – Stūra mājas muzejam nāksies durvis slēgt apmeklētājiem. Kultūras ministrijā uzsver, ka muzejam tur ir jābūt, par šaušalīgo pagātni ir jāstāsta. Bet nepieciešamo darbu izmaksas tuvojas jau miljonam eiro.
Ar dzeju un dziesmām atvadās no komponista Jura Kulakova
Ar dzeju un dziesmām atvadās no komponista Jura Kulakova
Pērkontēvs Juris Kulakovs sestdien, 17. februārī, guldīts zemes klēpī. Raksturojot viņu ar vārdiem – bohēmists, intelektuālis, filozofs, smalkas mūzikas akadēmiķis – no viņa šodien atvadījās ģimene, draugi un viņa mūzikas cienītāji. Skumjos brīžus baznīcā ik pa brīdim pārtrauca Jura balss audio ierakstā, kas rībināja logus kā pērkons – vēl pēdējo reizi.
FOTO. Rīgā notiek gājiens palestīniešu atbalstam
(papildināts)
FOTO. Rīgā notiek gājiens palestīniešu atbalstam (papildināts)
Rīgā sestdien, 17. februārī, aizvadīts gājiens palestīniešu atbalstam. Vēl janvārī Rīgas dome piketu palestīniešu atbalstam aizliedza, taču šīs dienas pasākums pieteikts likumā noteiktajā kārtībā, turklāt pašvaldībai nav informācijas, kuras dēļ gājienu varētu aizliegt.
Zvaigžņu stundas un dzīves līkloči. Diktores Gerdas Sinkēvičas stāsts
Zvaigžņu stundas un dzīves līkloči. Diktores Gerdas Sinkēvičas stāsts
Latvijas Televīzijas personības Gerdas Sinkēvičas dokumentālais stāsts grāmatā "Mūsu Gerda" atklāj skatītāju mīlētās diktores dzīvi, kurā neiztiek bez zvaigžņu stundām un arī skarbiem dzīves līkločiem. Latvijas Televīzijas telpās 15. februārī atmiņās gremdējās vairākas skatītāju iemīļotas personības. Kā mums pastāstīja Jānis Dimants – strādājot kopā ar Gerdu, allaž valdīja radošums, šarms un elegance.
Poļu zemnieki atbalsta Ukrainu, bet negrib tās graudus
Poļu zemnieki atbalsta Ukrainu, bet negrib tās graudus
Polijas zemnieki pēc pagājušās nedēļas plašajiem protestiem atkal devušies ielās. Ukrainā lielu sašutumu izraisījis incidents, kad protestu laikā uz ceļa izgāzti no Ukrainas ievestie graudi. Poļu zemnieki sarunā ar Latvijas Televīziju stāsta, ka atbalsta Ukrainu, taču tās graudu imports ir pārāk liels un jūtami ietekmē iekšējo tirgu.
Prokremliskais aktīvists Lindermans sēžas uz apsūdzēto sola par Krievijas kara noziegumu attaisnošan...
Prokremliskais aktīvists Lindermans sēžas uz apsūdzēto sola par Krievijas kara noziegumu attaisnošanu
Uz apsūdzēto sola sēdies prokremliskais aktīvists Vladimirs Lindermans. Prokuratūra izvirzījusi apsūdzības par Krievijas izvērstā kara Ukrainā mērķtiecīgu attaisnošanu un slavināšanu, kā arī par darbībām, kas vērstas uz nacionālā naida un nesaticības izraisīšanu starp dažādu tautību iedzīvotājiem. Trešdien tiesā Lindermans savu vainu noliedza. 
Uz ASV–Meksikas robežas mētājas Latvijas pases
Uz ASV–Meksikas robežas mētājas Latvijas pases
Iekļūt ASV no Meksikas un krūmos iemest... Latvijas pilsoņa pasi. Šādus kadrus var redzēt ASV raidījuma "60 minūtes" ziņojumā par robežpārkāpējiem, kuri caur Meksiku iekļūst Amerikas Savienotajās Valstīs. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē skaidroja – var būt, ka dokuments viltots vai ka video redzamā sieviete tiešām ir Latvijas pilsone. Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja biedrs Jānis Dombrava (Nacionālā apvienība) jau pieprasījis sievietei anulēt pilsonību, un informāciju pārbauda arī policija.
Latvijas Pasts aptur plānu slēgt desmitiem nodaļu
(papildināts)
Latvijas Pasts aptur plānu slēgt desmitiem nodaļu (papildināts)
Apstādināts plāns saistībā ar "Latvijas pasta" nodaļu slēgšanu, Latvijas Televīzijai sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare. Satiksmes ministrija ir uzdevusi uzņēmumam izvērtēt katru nodaļu atsevišķi un piedāvāt jaunu risinājumu, saglabājot pēc iespējas vairāk nodaļu. Tāpat ministrija ir gatava palielināt finansējumu, bet "Latvijas pastam" uzdots meklēt arī jaunus tirgus.
Vāc parakstus, lai apturētu pasta nodaļu slēgšanu
Vāc parakstus, lai apturētu pasta nodaļu slēgšanu
"Par Latvijas pasta nākotni" – šāds nosaukums piešķirts iniciatīvai vietnē "manabalss.lv", kuras uzdevums ir savākt iedzīvotāju parakstus, lai apturētu lēmumu slēgt vairāk nekā 100 pasta nodaļas visā Latvijā.
Latvijas vēstniece: Vācijā izpratne par karu Ukrainā ir citāda
Latvijas vēstniece: Vācijā izpratne par karu Ukrainā ir citāda
Vācijā lemts palielināt atbalstu Ukrainai. Atvēlēti vairāk nekā 7 miljardi eiro militārajam atbalstam, un līdz desmit tūkstošiem ukraiņu karavīru Vācijā tiks apmācīti. Otrdien raidījumā "Rīta Panorāma" Latvijas vēstniece Vācijā Alda Vanaga norādīja, ka vērojamas izmaiņas Vācijas sabiedrības uztverē, bet tāpat nākas skaidrot, cik svarīgi ir turpināt atbalstu Ukrainai.
Jelgavā no universitātes ēkas sadūmojuma dēļ evakuē cilvēkus
(papildināts)
Jelgavā no universitātes ēkas sadūmojuma dēļ evakuē cilvēkus (papildināts)
Jelgavā pēc trauksmes signāla pirmdien, 29. janvārī, no Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes, kas atrodas vēsturiskajā Jelgavas pils ēkā, evakuējās daudz cilvēku. Universitātes pārstāve Renāte Silkalne norādīja, ka visi darbinieki, mācībspēki un tehniskie darbinieki evakuējušies sekmīgi. Ugunsnelaimē cietušo nav.
Pirms 3 gadiem sprādzienā cietušās mājas iedzīvotāji tiesājas ar Rīgas domi par nama atjaunošanu
Pirms 3 gadiem sprādzienā cietušās mājas iedzīvotāji tiesājas ar Rīgas domi par nama atjaunošanu
Rīgā, Āgenskalnā, pirms trīs gadiem sprādzienā cietusī māja arvien nav atjaunota. Iesāktais kriminālprocess izbeigts, bet iedzīvotāji turpina cīņu – tagad tiesā, pieprasot Rīgas pašvaldībai namu beidzot atjaunot. Iedzīvotāju galvenais arguments – sprādziens notika dzīvoklī, kurš pieder pašvaldībai. Domes juristi gan argumentē, ka visi apstākļi arvien nav zināmi.  
Pieliek punktu 11 gadu ilgām diskusijām – Latvijas Radio un Latvijas Televīziju apvienos
(papildināt...
Pieliek punktu 11 gadu ilgām diskusijām – Latvijas Radio un Latvijas Televīziju apvienos (papildināts)
Saeima galīgajā lasījumā atbalstījusi sabiedrisko mediju – Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio – apvienošanu no 2025. gada. Vēl nesen pret ieceri, par kuru pirmā koncepcija tapa jau pirms 11 gadiem, iebilda Latvijas Radio arodbiedrība. Tikmēr uzraugs norāda uz ieguvumiem: digitālā satura attīstība un virzība mediju infrastruktūras uzlabošanā.
Magoņa krimināllietā tiesas sastāvu nemainīs
(papildināts)
Magoņa krimināllietā tiesas sastāvu nemainīs (papildināts)
Rīgas apgabaltiesa trešdien, 17. janvārī, nolēmusi atteikties pieņemt Igaunijas miljonāra Oļega Osinovska aizstāvības pieteikto noraidījumu tiesnesim Zigmundam Duduram tā dēvētajā bijušā "Latvijas dzelzceļa" šefa Uģa Magoņa krimināllietā.
Puteņa dēļ vietām ļoti slikti braukšanas apstākļi; var kavēties arī lidojumi
(papildināts)
Puteņa dēļ vietām ļoti slikti braukšanas apstākļi; var kavēties arī lidojumi (papildināts)
Otrdienas rītā pēc plkst. 10.00 sniegputeņa dēļ ļoti apgrūtināta braukšana pa visu Tallinas šoseju, Jelgavas apkārtnē, uz Bauskas šosejas un Pierīgā, informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC). Laikapstākļu dēļ iespējamas arī izmaiņas lidostas "Rīga" lidojumu grafikā, bet Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) izsludinājis dzelteno brīdinājumu par stipru snigšanu Rīgā un Latvijas austrumu daļā.
Tiesa ar galīgo spriedumu atceļ NEPLP sodu par «Aizliegtā paņēmiena» raidījumu par Covid-19 vakcīnu...
Tiesa ar galīgo spriedumu atceļ NEPLP sodu par «Aizliegtā paņēmiena» raidījumu par Covid-19 vakcīnu efektivitāti (papildināts)
Rīgas apgabaltiesa ar šī gada 8. janvāra spriedumu atcēlusi Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) Latvijas Televīzijai (LTV) piemēroto sodu par 2021. gada 29. marta raidījumu "Aizliegtais paņēmiens", kura tēma bija "Imunitāte pret Covid-19". Spriedums nav pārsūdzams, un administratīvā pārkāpuma process ir izbeigts.
Krasā atkušņa dēļ tūkstošiem mājsaimniecību palika bez elektrības
Krasā atkušņa dēļ tūkstošiem mājsaimniecību palika bez elektrības
Pēdējās diennakts laikā tūkstošiem mājsaimniecību piedzīvojušas elektrības zudumus. Dažviet pat stundām ilgus. Uzņēmumā "Sadales tīkls" skaidro, ka pārrāvumi radušies strauji mainoties gaisa temperatūrai. Visvairāk stundu bez elektrības otrdien pavadīja Iecavas iedzīvotāji.
Radio darbinieki iebilst pret sabiedrisko mediju apvienošanu
Radio darbinieki iebilst pret sabiedrisko mediju apvienošanu
Sabiedrisko mediju apvienošana radīs tikai jaunas rūpes un grūtības, un tā neesot mediju apvienošana, bet gan Latvijas Radio pievienošana Latvijas Televīzijai (LTV) – tā atklātā vēstulē Saeimas deputātiem pauž Latvijas Radio arodbiedrība. Arodbiedrības apgalvojumus pilnībā noraida Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP), bet gala lēmums Saeimai būs jāpieņem jau nākamnedēļ. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd