Dāvids Freidenfelds

LTV Ziņu dienesta korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Eksperti: Kriminālatbildība nebaida dzērājšoferus sēsties pie stūres
Eksperti: Kriminālatbildība nebaida dzērājšoferus sēsties pie stūres
Ieviestā kriminālatbildība dzērājšoferiem pagaidām nav būtiski mainījusi to vadītāju skaitu, kuri pie stūres sēžas stiprā alkohola reibumā, ziņo Valsts policija (VP), un ekspertu vērtējumā – kriminālatbildība dzērājšoferus nebaida. Kopš kriminālatbildības stāšanās spēkā divu mēnešu laikā pieķerti 214 dzērājšoferi, un vairākums aizturēšanas brīdī apliecinājuši, ka zina par draudošo kriminālatbildību, auto konfiskāciju un iespējamo cietumsodu. 
Arī nodarbinātos aicina pilnveidot savas prasmes karjeras nedēļā
Arī nodarbinātos aicina pilnveidot savas prasmes karjeras nedēļā
Reģistrēto bezdarbnieku skaits decembrī mazliet pieaudzis, ziņoja Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA). Tas skaidrojams ar darbu sezonalitāti vairākās nozarēs, un ik gadu rudens un ziemas laikā bezdarbnieku skaits kāpj, skaidroja aģentūrā. Šogad arī nodarbinātie tiek aicināti pilnveidot savas prasmes karjeras nedēļas laikā.
Sakas salas iedzīvotājiem plūdos izmirkusi māja un izpostīts pagalms
Sakas salas iedzīvotājiem plūdos izmirkusi māja un izpostīts pagalms
Jēkabpilī turpina apzināt plūdu nodarītos postījumus. Pašvaldībā gan norāda, ka pagaidām par finansiālo atbalstu un kompensācijām runāt ir par agru. Arvien vēl plašās teritorijās notiek ūdens atsūknēšana, un arvien vairāk cilvēku atgriežas iepriekš applūdušajās mājās. To vidū arī Sakas salas iedzīvotāji, kuriem atgriežoties pavērās neapskaužams skats – izpostīts pagalms, izmirkusi māja.
Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pazeminājies, bet joprojām ir kritiski augsts
(papildināts)
Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pazeminājies, bet joprojām ir kritiski augsts (papildināts)
Kopš sestdienas rīta līdz plkst.6 svētdienas rītā ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pazeminājies par 24 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati, taču tas joprojām ir kritiski augsts, par nepilniem 30 centimetriem pārsniedzot sarkanā brīdinājuma kritēriju – 8,4 metru atzīmi. Kā preses konferencē pēc Krīzes vadības padomes sēdes norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (Jaunā Vienotība), pašvaldība strādā izcili un nav nepieciešams Jēkabpils novadā izsludināt ārkārtējo stāvokli, bet nepieciešamības gadījumā Krīzes vadības padome spēs operatīvi pieņemt lēmumus un pieslēgties darbam.
Jēkabpils pašvaldība aicina nekavējoties evakuēties no plūdu apdraudētajām teritorijām
(papildināts)
Jēkabpils pašvaldība aicina nekavējoties evakuēties no plūdu apdraudētajām teritorijām (papildināts)
Ūdens līmenis Daugavā ir pārsniedzis dambja augstuma atzīmes, un vižņus, kā arī ūdeni notur tikai betonētais izcēlums, pastāstīja Jēkabpils mērs Raivis Ragainis (Latvijas Zaļā partija). Aizsargdambja nestspēja samazinās, un applūst arvien plašākas teritorijas pilsētā, tāpēc ir noteiktas jaunas plūdu apdraudētās zonas. Pašvaldība aicina nekavējoties evakuēties no plūdu apdraudētajām teritorijām.
1991. gada barikāžu atcerei Zaķusalā iededz piemiņas ugunskuru
1991. gada barikāžu atcerei Zaķusalā iededz piemiņas ugunskuru
Pirms 32 gadiem šajā laikā Rīgā sāka būvēt barikādes, lai aizturētu PSRS specvienības no iekļūšanas Ministru kabineta, Saeimas un citās Latvijai svarīgās ēkās. To vidū bija arī Latvijas Televīzijas nams Zaķusalā, un tur piektdien, 13. janvārī, iekurts piemiņas ugunskurs.
Jēkabpilī cīnās ar plūdiem: atsūknē ūdeni no pagalmiem un stiprina aizsargdambi
(papildināts)
Jēkabpilī cīnās ar plūdiem: atsūknē ūdeni no pagalmiem un stiprina aizsargdambi (papildināts)
Saistībā ar augsto ūdens līmeni Daugavā Jēkabpils novadā ir spēkā sarkanā līmeņa brīdinājums. Dažu dienu laikā ir applūdušas teritorijas gan pagastos lejpus Jēkabpils, gan pašā pilsētā, kur vairāk skartas pie pašas upes esošās ielas un privātmājas. Ceturtdien pa dienu gan sākās neliela ūdens līmeņa pazemināšanās, bet hidrologi prognozē tālāku līmeņa celšanos.
Nozarē neparedz straujas izmaiņas mājokļu tirgū
Nozarē neparedz straujas izmaiņas mājokļu tirgū
Mājokļu cenas jaunajos projektos šogad īpaši nemainīsies, bet sērijveida namu vērtība varētu samazināties par 5%. Tā diskusijā par mājokļu cenām un inflāciju pauda nozares eksperti. Viņi gan uzsvēra, ka šobrīd ir daudz nezināmo faktoru, kas cenas var ietekmēt.
Latvijas uzņēmums gādā Ukrainai kvadriciklus un kaujas atbalsta platformas
Latvijas uzņēmums gādā Ukrainai kvadriciklus un kaujas atbalsta platformas
Īpašu Ziemassvētku dāvanu Ukrainas armijai šogad gādā Latvijas militārās tehnikas uzņēmums. Ar ziedojumu palīdzību sarūpēti 10 armijas vajadzībām pielāgoti kvadricikli un dažādas kaujas atbalsta platformas. Tās pielāgojamas arī pretgaisa aizsardzības sistēmu uzstādīšanai.
Traumpunktos pacientu pieplūdums
Traumpunktos pacientu pieplūdums
Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā pēdējo dienu laikā būtisks pacientu skaita pieaugums. Iestājoties atkalai, slimnīcā prognozē, ka darba mazāk nekļūs. Pacientu pieplūdumu izjūt arī Liepājas reģionālās slimnīcas traumpunktā.
Šķidrajai pārtikai solītā finansējuma pagaidām nav
Šķidrajai pārtikai solītā finansējuma pagaidām nav
Šķidrā pārtika smagi slimiem pacientiem, kuri ēdienu paši nevar sakošļāt, tomēr jāpērk pacienta ģimenei – lai gan solīts bija to segt par valsts līdzekļiem. Šim mērķim 2019. gadā labdarības akcijā “Dod pieci!” tika vākti ziedojumi. Nesen ziedojumus šim mērķim pārstāja vākt, jo šis slogs vairs negultos uz pacienta ģimenes pleciem. Tagad izrādās, ka tomēr nav.
Sētnieku trūkumu ietekmē darba smagums, prestižs un atalgojums
Sētnieku trūkumu ietekmē darba smagums, prestižs un atalgojums
Likstas saistībā ar sētnieku trūkumu ir dažādās Latvijas pilsētās. Apsaimniekotāji un pārvaldnieki problēmu saskata tajā, ka darbs nav prestižs un jauniešiem tas neinteresē. Tomēr privātajā sektorā, kur algas ir lielākas, problēmas ir daudz mazākas.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd