Ārpus ētera / Komiksi
Cūku komikss: Pēdējais skolotājs paņem visu
Cūku komikss: Pēdējais skolotājs paņem visu
Skolēniem atkalredzēšanās prieks ar klasesbiedriem, skolotājām gladiolu klēpji, vecākiem tēriņi, autovadītājiem sastrēgumi... Tipiski 1. septembrim. Taču šogad gladiolas daudzviet ir jau noziedējušas un skolās valda izmisums, jo trūkst pedagogu, bet esošie ir pārstrādājušies, cenšoties "aizlāpīt" kolēģu iztrūkumu. Mācību gads iesākas ar skolotāju streika gaidām, jo neizdodas atrast kompromisu par Izglītības un zinātnes ministrijas iecerēm attiecībā uz pedagogu algām un slodzēm. 
Karikatūrista skats: Sociālā aptauja
Karikatūrista skats: Sociālā aptauja
Iedzīvotāji Latvijā savas dzīvesvietas tuvumā naktīs jūtas arvien drošāk – šogad 69% respondentu atzīmējuši, ka savu māju tuvumā naktīs vienatnē nejūt bailes, liecina pētījumu centra SKDS direktora Arņa Kaktiņa publiskotie aptaujas dati. 
Cūku komikss: Nelabuma mazināšana
Cūku komikss: Nelabuma mazināšana
Šodien, 25. augustā, demontēts obelisks Uzvaras parka pieminekļa teritorijā. Rīgas dome šā gada 13. maijā atbalstīja šī padomju pieminekļa nojaukšanu, šāds lēmums sekoja vien dienu pēc tam, kad Saeima atcēla juridiskos šķēršļus pieminekļa nojaukšanai. Jautājums par šī un citu padomju un nacistisko režīmu slavinošu pieminekļu nojaukšanu īpaši aktualizējās pēc 24. februārī Krievijas sāktā kara pret Ukrainu.
Cūku komikss: Cilvēktiesības uz brīvdienām Parīzē
Cūku komikss: Cilvēktiesības uz brīvdienām Parīzē
Vairākas Eiropas Savienības valstis, tostarp Latvija un Igaunija ierobežo vīzu izsniegšanu Krievijas pilsoņiem. Latvijā iebraucējiem no Krievijas kopš augusta sākuma vīzas tiek izsniegtas tikai retos gadījumos. Šādus ierobežojumus varētu ieviest arī Somija un Polija. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paudis cerību, ka šiem aicinājumiem pievienosies arvien vairāk valstu. Pēc viņa vārdiem, šādi ierobežojumi ir attaisnojami, jo Krievijas pilsoņi par Kremļa īstenoto karu ir līdzatbildīgi. Komentējot sprādzienu okupētajā Krimā, Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Mihailo Podoļaks norādījis, ka normālas valsts Krima esot kūrorti, atpūta, tūrisms un kalni, bet okupētā Krima – munīcijas noliktavu sprādzieni.
Karikatūrista skats: Garais mācību gads
Karikatūrista skats: Garais mācību gads
Oktobra un novembra laikā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sagatavos un sabiedrības apspriešanai nodos likumprojektu par skolēnu mācību gada pagarināšanu, preses konferencē par izglītības aktualitātēm 2022./2023. mācību gadā ceturtdien informēja izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ("Konservatīvie"). Kā skaidroja ministre, pagarinātais mācību gads norisinātos aptuveni līdz Jāņiem.
Karikatūrista skats: Putins-kodolterorists
Karikatūrista skats: Putins-kodolterorists
Kopš pagājušajā nedēļas nogales Zaporižjas atomelektrostacija (AES) tikusi vairākkārt apšaudīta. Krievijas vadonis Vladimirs Putins ar šādu šantāžu mēģina nobiedēt pasaules sabiedrību ar kodolkatastrofas iespējamību, lai panāktu pamieru, kas brīdī, kad karadarbības iniciatīva ir pārgājusi ukraiņu spēku pusē, Krievijai ir tik ļoti nepieciešams.
Cūku komikss: Rīma inflācija
Cūku komikss: Rīma inflācija
Šī gada jūlijā, salīdzinot ar pērnā gada jūliju, vidējais patēriņa cenu līmenis palielinājies par 21,5%, un šis rādītājs ir augstākais, kas ir fiksēts Centrālās statistikas pārvaldes datos par patēriņa cenu pārmaiņām Latvijā kopš 1998. gada. Pārtikai cenas gada laikā vidēji augušas par 24,3%. Piemēram, sieram cena palielinājusies par 33,7%, maizei par 28,3%, svaigām zivīm par 34,7%, mājputnu gaļai par 24,8%, bet graudaugiem pat par 56,8%.
Cūku komikss: Mazdārziņa terapija
Cūku komikss: Mazdārziņa terapija
Virtuves, kastu un podu dārzi stājas pretī lielveikalu dārzeņu stendiem līdz ar pilsētnieku "modes tendenci" iekopt pašiem savus dārziņus. Dārza darbi nomierina, sniedz gandarījuma sajūtu un dažkārt tiek izmantoti pat terapijā. Savukārt izaudzētais priecē acis un arī vēderus. Rīgā labs piemērs dārzu kultūras uzplaukumam ir Sporta pils dārzi, kas atrodas teju pilsētas centrā un ļauj galvaspilsētas iedzīvotājiem dzīvot tuvāk dabai. Bet tie, kas paši vēl nav gatavi smērēt rokas, var iedvesmoties, piemēram, "Kultūrdobē".
Cūku komikss: Apvienoto partiju savienību apvienības savienojas vēlēšanām
Cūku komikss: Apvienoto partiju savienību apvienības savienojas vēlēšanām
Tuvojas 14. Saeimas vēlēšanas, kurās uz nākamajiem četriem gadiem būs jāievēlē 100 parlamenta deputāti. Arī šoreiz pirms vēlēšanām politiskie spēki dalās un apvienojas, un to rindas papildina jauni darboņi, kuri sajutuši sevī aicinājumu iet politikā. Politoloģe Lelde Metla-Rozentāle, komentējot jau iesniegtos sarakstus, skaidroja: "Šobrīd ar sarakstu plašo spektru un dažādiem jaunveidotajiem grupējumiem amplitūda ir plaša, un izvēle nebūs viegla." Lai iekļūtu Saeimā, "grupējumiem" jāiegūst vismaz 5% vēlētāju atbalsts.
Karikatūrista skats: Karstuma viļņi
Karikatūrista skats: Karstuma viļņi
Pamatīgas likstas daudzviet Eiropā atnesis beidzamajā laikā svelmīgākais karstuma vilnis. No Portugāles, Spānijas un Francijas dienvidiem tas virzās uz ziemeļiem un sasniedzis Lielbritāniju, atnesot vēl nebijušu karstuma rekordu – 41 grādu.
Cūku komikss: Kilovatu drudzis
Cūku komikss: Kilovatu drudzis
Ceturtdien pēcpusdienā elektrībai gaidāms nepieredzēts cenas lēciens. Elektroenerģijas lietotājiem ar dinamisko tarifu 21. jūlijā vēlams īpaši atturēties no elektrības izmantošanas laikā starp pulksten sešiem un septiņiem, lai izvairītos no nepieredzēti strauja cenas lēciena. Bet kā izvairīties no "kilovatu drudža", kad jāatslēdz iemīļotās elektroierīces? 
Cūku komikss: Dzērājdrāžu loģika
Cūku komikss: Dzērājdrāžu loģika
Nedēļas nogalē Valsts policija reģistrēja 16 ceļu satiksmes negadījumus, kuros cietuši skrejriteņu vadītāji, kā arī pieķēra 20 elektroskrejriteņu vadītājus, kuri brauca alkohola reibumā. Ārsti brīdina, ka gūtās traumas var izraisīt invaliditāti vai būt pat letālas
Karikatūrista skats: Zviedrija un Somija NATO
Karikatūrista skats: Zviedrija un Somija NATO
Somija un Zviedrija ilgstoši atturējās no iesaistīšanās NATO. Taču Krievijas iebrukums Ukrainā radikāli mainīja drošības situāciju Eiropā, un abās valstīs politiķu un sabiedrības vidū zibenīgi pieauga atbalsts dalībai NATO.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd